Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná buchta II

Klasická strouhaná buchta z kakaového těsta s vláčnou tvarohovou náplní, přesně jako od maminky. Příprava je velmi jednoduchý a rychlá, výsledkem je chutná buchta, kterou můžete zabalit dětem jako svačinku a nebo podat ke kávě dospělým.

Hodnocení receptu je 4,9 (69×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

miska77

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez odležení těsta v chladničce

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez odležení těsta v chladničce)

Suroviny pro 1 plech

množství na menší plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 575 kJ /
5 157 kcal
Bílkoviny117,02 g
Tuky260,37 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 659 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy577,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto uděláme nejlépe den dopředu, protože je potřeba, aby dobře ztuhlo. Rozdělíme je na dvě části, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do ledničky. Krok 2: Následující den větší část těsta nastrouháme (na hrubém struhadle) na menší plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Na těsto rozložíme náplň a na ni nastrouháme zbylé těsto. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Náplň připravíme smícháním tvarohu, žloutků, moučkového cukru a vanilkového cukru. Nakonec do ní přimícháme ušlehaný sníh. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na cca 165 °C.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 24. 5. 2010

Poznámka autorky miska77

Když chci buchtu upéct, v podstatě hned těsto rozdělím, zabalím do potravinářské fólie a dám do ledničky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná buchta II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQR6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná buchta II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQR6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Věra: on se ale jmenuje misak ne miska :-)

Mam vetsi plech, delala jsem z 1,5 davky, 3 tvarohy, 230g cukru na všechny 3,+ ten vanilkovy, a do tvarohu nakrajene merunky s trochou rumu. Vyborneee <3<3:yes:

NikdoNic: Zase ale není cukr v těstě, jen 1 vanilkový což je 20 g. Tak asi proto ho je ve tvarohu více.

Taky peču, ale tvarohy dávám minimálně dva, raději tři.
A cukru do nich dám podle chuti, zhruba tak jednu lžíci na jeden tvaroh. Rozhodně ne čtvrt kila! :-O
A kakaa dávám mnohem víc, aby byla buchta pěkně tmavá.

Ivonne: Doba tepelné úpravy je uvedena 35 minut. Vždy se jedná o orientační čas, tady to bude myslím o malinko déle.

Jak dlouho se ca pece?
O tom neni zminka .
Aspon orientacne 30 min,60 min?

Dekuji

Tak už je v mrazáku snad se povede <3:-):-D:-8

Dnes jsem upekla a je super <3 Těsto jsem dělala včera večer a dala ztuhnout do lednice. Přidala jsem do něj 5 lžiček cukru krupice a špetku soli. Místo jednoho tvarohu jsem použila dva ve vaničce a zvýšila množství moučkového cukru na 300 g. Pekla jsem dýl jak hodinu.

Buchta upečena, je dobrá, akorát je to opravdu na malý plech..ja to delala na plech 30x26cm.

Buchtu nám jako dětem pekla maminka a já ji milovala. Teď ji peču i dvojím dcerkám a také jim moc chutná:-)

Upeču buchtu,bude určitě výborná a hned zvýším těsto i tvaroh:-K:yes:

Kdysi nejoblíbenější buchta mé dcery, peču léta. Na hluboký velký plech dělám těsto z dvojité dávky, na náplň tvarohy aspoň dva, původní recept, co mám, je se čtyřmi, počet vajíček tím nenavyšuji. Místo másla dávám Heru a i tak je vynikající. Po upečení ale ještě cik cak poleju čokoládovou polevou s trochou rumu.

Buchta byla skvělá, jen doporučuji péct kratší dobu, asi o deset minut. A jako tip bych dodala, že je důležité, aby nejvyšší vrstva byla vyšší než spodní. :) Tak jo, hodně štěstí při pečení!

Všechny moc zdravím a omlouvám se že nereaguji ale často se sem nedostanu. Tak k tomu jak se dlouho peče jak napsal jarda Kadic záleží na troubě a nedokážu říct jak dlouho jí peču já nikdy nepeču podle hodin tak bohužel nedokáži odpovědět.

Prosím, jak dlouho buchtu pečete??

NikolaKaraklis: Ten recept je tady už 6 let,to jentak nikdo neodpoví.Ja bych tak po půl hodině až tříčtvrte začal zkoušet špejlí.Ona každá trouba peče jinak, mně třeba dost pomalu.

Tématické fráze:
strouhana buchta s tvarohem, strouhaná buchta, strouhaná tvarohová buchta, strouhaná tvarohová buchta na plech, tvarohova strouhana buchta, strouhaná tvarohová buchta recept, tvarohová buchta strouhaná, kakaovo tvarohová buchta strouhaná, kakaovo tvarohová buchta strouhaná, recept na strouhanou buchtu, strouhaná kakaova buchta s tvarohem, nejlepší jablková buchta strouhaná, strouhana buchta s jablky, buchta, strohana buchta, strouhaná buchta recept, babicovy dobroty tvarohová buchta, recept na strouhanou tvarohovou buchtu, stouhana buchta, buchta míša

Suroviny:
mouka hladká, máslo, mléko, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce

Přidat fotografie receptu