Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňská roštěná na divoko

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 037 kJ /
3 116 kcal
Bílkoviny14,98 g
Tuky336,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy6,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koňskou roštěnou - plátky, zlehka naklepeme a nařízneme. Roštěnou potřeme směsí koření na divočinu a roštěnky, smíchané s trochou oleje. Okořeněné plátky dáme uležet do lednice na cca 1 hodinu. Krok 2: Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky restujeme v hrnci, až zezlátne. Přidáme na jemno pokrájenou cibuli a opékáme za stálého míchání. Krok 3: Maso po uležení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce a zprudka restujeme tak, aby se zatáhlo, a přendáme jej do hrnce k opečené slanině s cibulkou. Krok 4: Zalijeme vodou tak, aby se maso dusilo ve vlastní šťávě. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud maso nezměkne (60–120 minut). Krok 5: Po změknutí plátky masa vyjmeme a vzniklou omáčku propasírujeme a zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a provaříme ještě cca 15 minut. Příloha vařené nové brambory a okurkový salát s kysanou smetanou.

Zveřejněno 24. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňská roštěná na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJjm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koňská roštěná na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJjm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Otíku, abys teda věděl, tak jsem to uvařila a móc jsme si pochutnali a k tomu cibulový knedlíčky-parádní ňaminka. Bod už jsem dala včera, tak ti přidávám fotičku:yes:

Mňam, sehnat koninu je docela fuška, ale dá se.:-p:yes:

:-(( Ale,ale Jani, přece bys neubližovala rostlince :-!
Sníst jí kořínky - to ji přece zabiješ.
:-p
Konina je vynikající, třeba taková svíčková....
Občas jsem ji mívala tak před 40 lety. Budu muset do Alberta!

Bože lidi, o čem to tady zas mluvíte? Pokud se to dá koupit, tak předpokládám, že nikdo toho koně nezabil jen tak a pokud ho uvidím a budu si to moct dovolit, koupím si ho. Je mi líto prasete, krávy, slepice, kachny, ale maso mám ráda a tak ho jím a hotovo. Kdybych nad tím vždycky měla přemýšlet, asi bych se musela živit kořínkama:-S

fishing and hunting....fishing and kuchting...jak origoš, že???

To je jak diskuse kanálu ANIMAL PLANET -:-D:-D:-D

Můj tatínek byl řezník a chodil celé dědině zabíjet prase. Byl vyhlášeným řezníkem široko - daleko. Ale když měl zabít pašíka ve svém chlívku, kterého celý rok krmil a drbal za ušima, tak ho nebyl schopen zabít. Nakonec ho zabít musel, ale se slzami v očích.;-( Proto jsme doma prasátko již nikdy nechovali. A já jsem se sestrou nikdy nejedla ani domácí kuře, které běhalo po dvorku. Maminka nám musela kupovat kuře z obchodu.

pak už jen chybí dodat..." ten sexy řízek ... ta charismatická panenka.... ty přitažlivé kotletky ...ta božsky tvarovaná šunčička...." hotová láskyplná zabíjačka....ach,ode dneška mám hlubokou slabost, pro to nádherné zvíře,kouzelně růžové, s tím nezaměnitelným pižmem. opatřím si jej, osedlám a dám velkou pardubickou, nebo aspoň nějakej ten parkur. pak jej vyženu do luk a budu lačně sledovat jeho nádherný cval a trysk travou, jak mu ve větru ladně vlají ouška....:-D chci prase s duší:-D

Milovník zvířat:-) 25. 5. 2010 18:50
Sretkko krásně si to o tom pašíkovi napsala:-) Moje slova:-D :-D

milovník zvířat...no já pukám smíchy z tebe:-D prasečí duše a hnedla metráčková a ještě jsi měl dodat, jaké hluboké a smyslné očka ten čumáček rypatý má:-D jak ladné tvary atd..milovníku, ty si bejk, fakt:-)) zkrátka na teho kuňa koukám jinak;-)

Milovník zvířat:-) 25. 5. 2010 18:34
Pukám tady smíchy.:-)Chápu, všechny zastánce koní. Proč ne. Já bych taky nesnědl psa. Koně jsem jedl a je to výborné masíčko. Ale určitě bych si ho nepřipravil doma. Naskytla se mi tato možnost jíst koninu u přátel. Ale co mě hodně pobavilo tak příspěvek od Srettky. I prase má 100 kg duši a je velice vznešené:-)

... no tak dost,dokud to budou v Argentině pěstovat na maso a prodávat v Albertu tak prostě své rodině dopřeju sílu a chuť toho masa. Každému "šmakuje" něco jiného. Všechny názory přijímám.;-)

Simča Kučerová...ne,nejsem vegoš, ale představa pozřít koně je pro mne strašná:-( koňský oči nejsou tupý a prázdný. kůň jako zvíře mi přijde vznešený a s velkou duší...to prostě nejde:-(

No, ryba, jelen, zajic, bycek ...atd. Viz nize jmenovany, ale neslouzili par let cloveku... opravdu je to jak pes, nebo kocka...ale jak rikate, kdyz vam to smakuje tak preji dobrou chut, jen je videt, ze o tom nic nevite.... lide se nezajimaji....Ale uznavam, ze to nepatri do teto diskuze, je nakazdem jak se nad tim pozastavi. Preji plne zaludky....

U nás za rohem má paní doma čínské prase,chodí s ním ven na procházku a vyvenčit ho,je to pěkný kolos má tak asi dobře 150kg určitě je pro ní mazlíčkem,myslím,že ta by nepozřela vepřové maso.;-)

Tématické fráze:
konské maso recepty na divoko, kde koupit konské maso, roštěná z konského masa, konské maso recepty, roštěná z divočiny, rostenky z konskeho masa, rostena, kde koupim konske maso, koňské roštěnky, konská jatka, rostena z danka, konske maso, daněk na divoko, koňské maso na divoko, roštěná recept, roštěná z kance, fishing and hunting recepty, koninu, rostenky na divoko, konska zabijacka

Suroviny:
roštěná koňská, cibule, mouka hladká, koření na roštěnky, koření na divočinu, slanina uzená, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu