Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuřecí špalíčky s rebarborou

Díky nakyslé chuti se rebarbora hodí nejen do moučníků, ale i do slaných pokrmů. Ochutnejte ji v zajímavé kombinaci s kuřecími paličkami naloženými v medové marinádě provoněné skořicí. Příprava je velmi snadná a výsledkem je skvěle ochucené, šťavnaté maso.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby marinování

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 359 kJ /
2 954 kcal
Bílkoviny166,51 g
Tuky205,79 g
Vláknina6,07 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,30 g
Sacharidy107,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme rebarboru a nakrájíme ji na kousky. Krok 2: Kuřecí špalíčky omyjeme. V misce smícháme sojovou omáčku, rajčatový protlak, med, přidáme grilovací koření, česnek, skořici, případně sůl a pepř. Vytvoříme marinádu, do které naložíme maso a necháme asi 2 hodiny uležet (není nutné). Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 4: Maso přesuneme do pekáčku, posypeme rebarborou a podlijeme asi 100 ml vody. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut, pak odklopíme a dopečeme dalších asi 25 minut. Krok 6: Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Zveřejněno 27. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuřecí špalíčky s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlY7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené kuřecí špalíčky s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jéé, tohle mi uniklo, okamžitě zařazuju :-p:yes:

bibinko rebarbora je sama o sobě dost hořká, není sladká takže jako příloha k dušeným jídlům super, nebo jak všichni známe do bublaniny na sladko. Vynikající jsou z ní marmelády, já ji také zavařiju vždy s kombinací nějakého jiného ovoce jako jsou třeba jahody. Super na slepované cukroví na vánoce. :-*

Radulko, to je teda hodně zajímavý sled surovin a ta rebarbora:-Oto se mi snad zdá, to jsem ani niákle nečetla, že by se používala do jídel. Ovšem co není, může být a láká to prostě k vyzkoušení, přiznám se, že si tu chuť moc nedoveu představit, asi sladkokyselá;-)Dávám ti 4.boda:yes:

To chce zkusit, rozhodne posilam bodik. :yes: ;-)

To musím zkusit...;-):-p

:-O:yes::yes: Zajímavá kombinace s rebarborou!!:yes:

Tématické fráze:
maso s rebarborou, rebarbora recepty, kureci spalicky, kureci recepty, kuřecí špalíčky na medu, rebarbora s masem, rebarbora a maso, www babicovy dobroty cz 27.3.2010, jak dlouho péct kuřecí špalíčky, rebarbora maso, kuřecí maso s rebarborou, pecene kure, rebarbora pod maso, drůbeží hody, špalíčky, kuřecí špalíčky recept, recept na kuřecí špalíčky, pečené kuřecí špalíčky na zelenině, maso pečené s rebarborou, jak dlouho pect kureci spaliky

Suroviny:
paličky kuřecí, omáčka sojová, protlak rajčatový, med, koření grilovací, česnek, skořice mletá, rebarbora, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu