Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaný Hermelín v alpské šunce

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 583 kJ /
617 kcal
Bílkoviny46,67 g
Tuky46,67 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 167 mg
Sodík 2,27 g
Sůl6,00 g
Sacharidy2,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby na něm lépe držela alpská šunka. Krok 2: Po potření Hermelín tedy obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku použijeme jeden nebo dva). Krok 3: Rozpálíme teflonovou pánev a obalená kolečka hermelínu v alpské šunce do ní vložíme. Opékáme, až je šunka křupavá – cca 3 minuty z každé strany. Krok 4: Na talíř nakrájíme jarní cibulky na kousky velikosti nám vyhovující (někdo rád špalíčky, jiný zase jemná kolečka) a na vyrobené cibulkové „lůžko“ položíme zlatavě orestované Hermelíny se šunkou. Krok 5: Podáváme s křupavou bagetkou – nejlépe čerstvě rozpečenou. Dle chuti můžeme přidat tatarku nebo jemnou majonézu.

Zveřejněno 27. 5. 2010

Poznámka autora Colombo65

Žádné extra vaření to není, ale snad to nikoho neurazí. Jak výrobce slibuje, sýr opravdu nevytekl !!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný Hermelín v alpské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMP9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Restovaný Hermelín v alpské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Bude to určitě výborné. Jedl jsem podobný sýr (tomino) zabalený v sušené šunce a pak upečený v roce 2012 v itálii v Toskánsku v městě Montecatini Terme. Podávali ho s podušeným listovým špenátem a ochucenými těstovinami podobnými lasagním. Bylo to tak dobré, že na to vzpomínám dodnes.

nádhera...to už by snad stačil k fotce přikusovat jen rohlík:-K

Tady u nás jsem na hermelín na vaření nikde nepřišla. A to chodím nakupovat do Kauflndu, Billy, Tesca, Penny i Lídlu. Ještě jsem nebyla v Albertu, ale zjistila že je tady taky.

Dobrý nápad:yes: +

:yes::yes:

To jsou nádheré fotky :-) bodík je zasloužený, ukládám a už se těším na mňamku :-)):yes::yes:

Zase další chuťovka:-p, zase další novinka, i když hermelín je u nás často, tak tento neznám. Jednoduché+výborné:-):yes:

..luxusní...:-)):yes:

Nádhera:-* Musím mrknout do Penny jestli to tam náhodou nemají. A to hned zítra:-p Bodík je tam:yes:

Krááása :-O:yes:

Děvčata, tenhle hermelín je v Albertu i Kauflandu!! ;-), jinak :-p:-p:yes:

Teda Otíku, to je hodně lákavý, že by se to dalo z té fotky rovnou konzumovat. Jako Eliza taky neznám Hermelín na vaření, ale jak ho seženu už ho restuju-2.bodík jasnej:yes:

Až jsem polkla naprázdno...;-):-D:-D Hermelíny na vaření sice zatím unikaly mé pozornosti, ale teď se po nich poohlédnu.
+:yes::-p

Tématické fráze:
alpská šunka, hermelín recepty, hermelín šunka, hermelín vaření, vareni hermelin, sunka potrit olejem, alpské sýry, alpské sýry, hermelín, šunka, grylovany hermelin, grylovany hermelin v parmske sumce, hermelín se šunkou, smažený hermelín s parmskou šunkou, smažený hermelin obalený v parmské šunce, jak obalit hermelin se šunkou, hermelín a šunka, smazeny hermelin v parmske sunce, předkrm hermelín se šunkou, alpske syry, obaleny hermelin se šunkou

Suroviny:
sýr hermelín, cibulka jarní, šunka alpská, olej, majonéza

Přidat fotografie receptu