Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová čalamáda

Zeleninová čalamáda je výtečná příloha, která přináší pestrou směs chutí a barev na váš stůl. Připravovaná z různých druhů čerstvé zeleniny, jako jsou papriky, zelí a cibule, je dochucena aromatickým kořením a jemným nálevem.

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verulinka7

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 793 kJ /
5 448 kcal
Bílkoviny65,00 g
Tuky261,20 g
Vláknina125,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 900 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy655,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu nastrouháme najemno. Krok 2: Přidáme olej, ocet, cukr a deko (přesít přes sítko). Promícháme, ochutnáme, popř. dochutíme. Krok 3: Dáme do sklenic a zavíčkujeme.
Vložíme do lednice nebo do studené místnosti.
Vydrží nanejvýš 2 měsíce.

TIP: Desatero rad na téma čalamáda: zelenina v octovém nálevu

Zveřejněno 30. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KL1x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KL1x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

<3:-p

Úplně stejný recept je na vareni.cz , ale tam píšou 10 minut zavařovat a to pak vydrží déle než 2 měsíce. Hanka

Janina P.M. 26. 4. 2015 09:52
Já ji dělala a zapomněla na ní....a dnes jsem jí náhodně objevila a je dobrá,takže za mě vydrží i déle....sama jsem překvapená....ale je možné že jsem čalamádu projela varem,to si už nepamatuji....je dobrá...zrovna zobu jen tak.:-p

Čalamáda suprová, feferonky jsem nedala, ale zase jsem přidala tři velké kedlubny, které jsem přistrouhala a můžu říct, že to doma mělo úspěch, dávám bodík :-p

Dostala jsem tento recept od manželovy tety a zjistila, že už tu vlastně je a bez fotky, takže jsem vytvořila a nafotila. Čalamáda je pikantní i když feferonky jsem nedala.
Bodík a fotky patří k tomuto receptu:yes:

cathleen dík...

Zavíčkovat a zavařit je rozdíl. Toto se nezaváří, proto to vydrží tak - relativně - krátkou dobu.

to se mi zdá jakési ujeté všecko...přece když zavíčkuju cokoli,tak to vydrží mnohem dýl,ne???když dělám okurky a mám 100 sklinek taky je nesním za dva měsíce,aby se mi zkazily...no nevím teda...tak jak to je:-?:-?:-S

Tématické fráze:
čalamada, čalamáda nejlepší - recepty, výroba čalamády, čalamáda recept, recept na čalamádu, nejlepší recept na čalamádu, recept na zeleninovou čalamádu, čalamáda za studena, nejlepší calamáda, recepty na čalamády, čalamády, čalamáda nejlepší recepty, recepty na calamadu, čalamáda z červeného zelí, recept na čalamady, čalamáda z paprik, recepty čalamáda, vyroba domaci čalamady, recept čalamáda, čalamáda s paprik a okurek

Suroviny:
zelí bílé, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, feferonka, cukr, deko, ocet, olej

Přidat fotografie receptu