Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pirohy s mletým masem

Pirohy patří do kuchyně střední a vychodní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší režii. Dáte si je sladké nebo slané?

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verulinka7

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba odležení těsta 45 minut

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba odležení těsta 45 minut)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 785 kJ /
2 578 kcal
Bílkoviny85,51 g
Tuky134,98 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 609 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy246,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, prášek do pečiva, tuk, sůl, smetanu a rychle uhněteme těsto. Krok 2: Zabalíme jej do fólie a necháme v lednici odležet cca 45 minut. Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostky, očistíme žampiony a nasekáme je nadrobno. Krok 4: Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Smícháme s žampiony a cibulí. Krok 5: V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs s masem a opékáme, dokud se nezačnou tvořit hrudky. Krok 6: Vychladlé těsto prohněteme, vyválíme na tenkou placku a vypichovací kulatou formičkou o průměru cca 10 cm vykrajujeme kolečka. Krok 7: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 8: Na každé kolečko položíme jednu lžíci masové směsi, okraje potřeme žloutkem, přeložíme a stiskneme k sobě. Krok 9: Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj naskládáme. Potřeme žloutkem. Krok 10: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 25 minut do zlatohnědé barvy.

TIP: Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 30. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pirohy s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pz74

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pirohy s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pz74

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Karolína 8. 11. 2015 11:12
Já dělávám pravé ruské pirohy. Když Rus zavzpomíná na „piroh od babičky“ (пирог от бабушки), velmi často se jedná o pirožky se zelím. Tradiční náplň připravená z hlávkového zelí a mrkve je tak vyvážená, že nepotřebuje jakékoliv jiné úpravy.
Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde :-)http://makova-panenka.cz/recepty/upeceme-prave-rus...

právě jsem dodělala :D je to výborný :D rodinka si pošmákla a to je to nejdůležitější;-)

Porada:
Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji:-)):-K

Kykydee - jogurtové těsto:Použité suroviny receptu Universální jogurtové těsto:
400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
Až upečete,tak se pochlubte, držím :yes:http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20878

Porada:
Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.;-(
tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky:yes:

Kykydee- v tom Vám asi neporadím,já smetanu do těsta nepoužívám.V těstech, která jsem uvedl není nutná a v carském Rusku a v pozdějším SSSR, ani dnes se v Rusku nepoužívá. Jinak jsem kouknul do lednice a kelímky mají 200g, krabičky 250 - 500.
Ale myslím, že si děláte legraci.:-)):-)):-D:-p

Porada:
děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost. :-8

Kykydee - já dělám pirohy z kynutého,listového nebo jogurtového těsta.Kynuté a jogurtové peču cca 20 minut při 180 stupních, listové do zlatova. Vše potírám rozšlehaným vejcem.
Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.:-8
Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat;-)

Zkoušel někdo pirohy péct i s jinou plnkou? Například šunka, sýr nebo niva, špenát apod?
Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky" :-O

Dlouho jsem se odhodlával udělat pirohy, ale tento recept mne zaujal, dnes jsem ho udělal a zařadím ho do pravidelného jídelníčku, výborný recept a je mi jedno, jestli je z časopisu nebo z maminčiny kuchařky, Verulinko, pozdravuj mamču a děkuji za recept.

Mam za to, ze opisovani receptu je tu normalne...;-) Proc by ta holka nemohla dat sem recept, ktery neuvarila, to snad neni podminka, ne???

Pirohy byly moc dobré:-ppřidala jsem stroužek česneku,foto a:yes:+2

michaela 6. 2. 2011 13:23
už od rana robim pirohy,,kokso.ale bude to coolaobed bude asi tak okolo 15 tej...he he

No a co? Každý máme recepty odněkud...Málokdo dokáže vymyslet zbrusu nový recept. A že je chtěla dát najednou...takových tu bylo ;-) Berte to tak, že objevila bezva stránky a honem honem chtěla taky přispět...vždyť je to mladá holka :-(

Verulinko, mám pochyby, že by jsi těch 11 receptů co si sem dnes dala, taky dnes vařila:-? O tohle, strkat sem recepty jeden za druhým vůbec nejde, jde o to je vyfotit a každý vidí, že jsi to dělala a pak se můžou ptát na to, co jim není jasné a autor receptu může spolehlivě odpovídat. Už chápeš:-? Jinak tomu, že jsi šikovná a ráda vaříš, tomu věřím;-)

Tématické fráze:
pirohy s masem, masove pirohy, pirohy s masem recept, pirozky s masem, ruské pirohy, pirožky s mletým masem, těsto na pirohy, recept na pirohy s masem, masové pirohy recept, prave ruske pirohy, ruské pirožky, recept na ruské pirožky, pirohy, pecene pirohy, masové pirožky, pirohy recept, polské pirohy, ruské masové pirohy, pirohy z listoveho testa, recept na masové pirohy

Suroviny:
maso mleté, mouka polohrubá, prášek do pečiva, žampióny, máslo, cibule, smetana, žloutek, pepř mletý, sůl, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu