Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové koule na bylinkách

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 688 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny64,88 g
Tuky74,21 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 430 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,84 g
Sacharidy46,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masové koule smíchejte všechny ingredience a řádné promíchejte. Vytvarujte koule (jde to pěkně, když si ruce namočíte do vody). Aby držely lépe tvar při smažení, můžete je lehce obalit v mouce. Usmažte je zvolna na oleji a udržujte v teple. Krok 2: Připravte si kuřecí vývar, přimíchejte med, hořčici (nejlépe metličkou), případně dosolte, opepřete a 5 minut poduste. Krok 3: Vmíchejte smetanu a cibulky, zakápněte citrónovou šťávou a nechte prohřát. Na talíři posypte podle možností čerstvými bylinkami.

Zveřejněno 30. 5. 2010

Poznámka autorky jahoda

Čerpáno z časopisu Apetit.

Masové koule jsou díky bylinkám voňavé a šťavnaté (není tam rohlík ani strouhanka) a ve spojení s medovo-hořčicovou omáčkou jsme měli delikates oběd. Špagety jsou podle původního receptu, určitě ale budou výborné i brambory

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6n9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové koule na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6n9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-p:yes::yes:

Výborný recept a nádherná fotka!! :yes:+16

Bože,toto mi ušlo:-?:-!:-pKeď budem variť z mletého mäsa,viem čo bude prvé na rade:-O:yes:

vsetci to napisali aj za mna, super! :yes:

Na tvoje fotky je radost pohledět. Rozhodně dávám bod :yes:

Krásná a lákavá fotka. :yes:

Já chci ochutnat a hned !!! Krásná dobrota a nádherně nafocená:yes:

Isahu: koření - sušená rajčata. Eliza - tavený sýr jsem tam přidala na základě komentářů k receptu a nelituji - nevyteče - chová se asi jinak, než tvrdý sýr. Samozřejmě, že sekanou dělal snad každý, ale zjistila, že kolikrát čím jednodušší ingredience, tím chutnější. Není tam česnek a právě ten sýr a bylinky (nešetřila jsem) dělají chuť.

Pokrmy z mletého masa máme rádi a když jsou tam navíc čerstvé bylinky, které ho ovoní, nezbývá, než recept uložit a příležitostně vyzkoušet...:-p Myslím, že ačkoli jsem masové kuličky dělala se všemi možnými přísadami, s taveňákem ještě ne, takže to je výzva...a jsem na to docela zvědavá. Bála bych se, že to z masa poteče ven, ale nejspíš ne...:-)

Jahodo, co je ta malá červená nádhera, kterou jsi to posypala???

:-K:yes:

:-K:yes:

Jahodo,dobře jsi udělala,koule to opravdu jsou.Recept je pěkný dávám bod:yes:

Isahu, máš recht, kuličky se mi v názvu zdály decentnější, ale když jsou to koule, tak to budou koule:-)):-8

Jahůdko, nemám co dodat - jedině mňam:-D:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
masové koule, špagety s masovými koulemi, masové koule se špagetami, recept na masové koule se špagetami, masové koule se špagety, šťavnaté masové koule, recept masove koule se spagetami, mlete koule se spagety, recept na masové koule, recept masové koule, jednoduché masové koule, masové koule a špagety, masove kulicky s medovo hořčicovou omackou, masove koule z mleteho masa, masové papričky, recept na masové koule a špagety, masové bylinkové koule, masovi koule se špagety, špagety a masové koule, jak s dělají masové koule

Suroviny:
maso mleté, vejce, sýr tavený, bazalka čerstvá, libeček čerstvý, hořčice dijonská, sůl, pepř, mouka hladká, olej, vývar drůbeží, cibulka jarní, hořčice kremžská, hořčice dijonská, med, smetana, sůl, pepř, šťáva citronová, těstoviny špagety, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu