Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selský pečený bůček

Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak výpekem. Bůček pečeme dokud není kůžička křupavá.

Hodnocení receptu je 5,0 (71×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 799 kJ /
3 298 kcal
Bílkoviny145,75 g
Tuky298,50 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček omyjeme a případně vykostíme. Krok 2: Kůžičku bůčku nařežeme na kostičky 5x5 mm. Krok 3: Vetřeme papriku a pepř a dobře celý kus osolíme a pokmínujeme. Krok 4: Vložíme do pekáče s kouskem sádla pro začáteční zapečení. Podlijeme teplou vodou. Přiklopíme a dáme péci do trouby na 190-200 °C. Krok 5: Během pečení maso podléváme teplou vodou a maso poléváme výpekem. Krok 6: Horní část pekáče odstraníme, je-li maso téměř hotové. Dopékáme, aby maso bylo do červena a kůžička byla křupavá.

TIP: Krájení bůčku s kůží nebo bez kůže

Zveřejněno 31. 5. 2010

Poznámka autora Vaclav Fronek

Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může mít knedlík houskový a někde se jí s bramborem. Zelí může být z kvašeného, ale i čerstvého. Co zbude, je náramně dobré jen tak za studena s dobrým chlebíčkem, cibulí, hořčicí a nebo okurčičkou. Mňam

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M33

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selský pečený bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M33

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Skvělý recept, povedlo se,ale nic nezbylo 🙁

Dobré, snadné...

:yes:

JARIN:PŘIDÁVÁM SE JAKO AUTOR TOHOTO RECEPTU K PROSBĚ Elizi DANCI. Moc mne to zajímá a rád bych viděl i pár foteček tvého jídílka. To se moc těším a i bych to rád vyzkoušel i když ty tvarůžky mně trochu matou. Ale budiž. PROSÍM. NPIŠ A VYFOŤ.

JARIN: přidávám se k Eliščině prosbě, tohle musí být veeeliká mňamka!!!:-p:-p

JARIN: To je nádhera, nechcete to napsat jako recept? Prosím...:-K

Delam bucek trosku netradicne. Po umyti ho narezu na centimetrove kosticky (rezy jsou az ke kosti, ale tak aby stale drzel u sebe). Do mezer vetru smes drceneho cesneku, sojove omacky, cerstve mleteho pepre, chilli, rozmackane tvaruzky a trochu oleje. Az mam bucek takto pripraven, tak ho jeste dukladne pokminuju. Pak bucek zabalim do nekolika vrstev alobalu, tak aby behem peceni stava nevytekala. Takto pripravenej bucek vlozim do trouby na 180 stupnu zhruba na 2 hodiny. Po dvou hodinach sundam alobal (sundavam ho na pekaci, vytece z nej hromady stavy). Trochu to podleju vodou a pecu dalsi cca 30 az 40 minut. No a pak vytahnete neco, co jste jeste nemeli ;-)

Vaclav Fronek: Vašíku, tento recept mi úúúúplně unikl, také máme rádi bůček a toto je jeden z receptů, jak ho připravuji i já, proto vím, jak moc je dobrý a Tobě patří zasloužený, 45tý bod :-K

matysof: Pavlo. Nerad bych slízl zásluhy a pochvaly za něco co je zcela běžné. Já to tam napsal právě proto, že jsem z vesnice a tam se takto vlastně nezdravě jedlo a jí dá. Myslím, že tako vaří a vařilo mnoho českých rodin a já byl ten co to pouze plagiátoloval. ALE ZÁSLUHU ZA TOTO JÍDLO SI ZASLOUŽÍ NAŠI PŘEDCI z naší krásné vlasti, kde byla jídla chutná, voňavá a pomalu odcházíme od tradic. To je ta moderní doba.

:-)právě jsem vyndala z trouby. Voní nádherně a ještě lépe chutná. perfektní. :yes::yes:

Už jdu na něj.. :D Mńami mńam.. :D:-p

právě se peče...a vypadá úžasně...dávám bodík...:)

Zrovna se pece. Mnam :) Uz se moc tesime.. Stejne ho pekla i babicka. Takze dekuji za pripomenuti a posilam dalsi bod :)

Jana Remkova:Janičko nevadí. Děláš ho moc krásně. A to zelíčko je jistě MŇAM. Takový neumím.

Vašíku, pečený bůček sem tam dělám a tak snad nebude vadit, že přidám foto;-):-p

Tak dnes si ho udělám a těším se ! Ňam !!!

Zrovna ho pecu :-) neni nad bucek light :-D

Medialstar 15. 1. 2011 21:28
10.0 bodů:-K

TEDA to miluju česká klasika:yes:

Tak to je teda fotečka:-p:-pSíce robievam rovnako a dosť často,ale teda...dala bych si:-*:yes:

krutibrko, to je nálož, to chce bod:yes:

Václave,mňam;-):yes:a bdč.19:yes:

Vašku :yes:;-):yes:;-):yes: +18

Jak se píše v komentářích, Vašičku, není nad starou dobrou klasiku. Já též bodík přidávám, protože ji ráda mám. :-p;-):yes::-K +17

:-KKrásná fotka. :yes::yes:+

Ježíš, já bych si dala, vždyť se říká, že se má jíst všechno a s mírou. Tak si dám tuto baštu s Mírou a není co řešit:-D:yes::-p

Dělám o žrádle celej život , ale nikdy se mi to nezprotivý . Dobré jídlo dobré pití a milování to jsou tři největší radosti na světě. Kdo nesouhlasí tak lže. :-D :-)):yes:

Stará česká ale stále obdivovaná klasika ,ten sos to je ham ham . :-D:yes: bodík potěší

bůček:-p:yes:

No fakt mňam, Václave. :-p +11 :yes:

Tématické fráze:
pečeny buček, pečený bůček recepty, bůček recept, pečený bůček recept, bůček pečený, recept na dobrý pečený bůček, bůček recepty, recepty pečený bůček, buček maso recepty, bůček, jak upéct bůček, buček nej recepty, pečení bučku, recept peceny bucek, recept na pečený bůček, pečený bok, recepty z bůčku, jak se pece bucek, recept na bůček, pečený bůček v troube

Suroviny:
bůček, sádlo, kmín celý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, voda

Přidat fotografie receptu