Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okatý párkový štrúdl

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gabik

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 784 kJ /
6 402 kcal
Bílkoviny254,68 g
Tuky457,56 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 949 mg
Sodík 11,82 g
Sůl28,96 g
Sacharidy310,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozdělíme na 3 díly. Krok 2: Každé těsto vyválíme na obdélník. Krok 3: Doprostřed po délce vyváleného těsta dáme dvě řady párečků a na ně asi 1 cm silné plátky eidamu (ne však širší, než aby se překryly svrchu párečky). Krok 4: Těsto z jedné i z druhé strany přeložíme přes náplň. Okraje zahrneme dospodu a štrúdl pomažeme rozšlehaným osoleným vajíčkem. Krok 5: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 280°C asi 8-10 minut.

Zveřejněno 1. 6. 2010

Poznámka autorky gabik

Štrúdly byly tak dlouhé, že jsem je stočila a pekla na obráceném plechu.

Nejlepší je štrúdl ještě horký. Takže až návštěva zasedne, tak je teprve dávám do trouby. Mám je připravené třeba už od rána. Nejlepší je, když se rozvoní po přívítání hostů a všem se začnou sbíhat sliny. Pak totiž chutnají ještě lépe :):):)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okatý párkový štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/278z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okatý párkový štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/278z

Komentáře (21)

Moc dobré. Manžel se na to nejdřív moc netvářil. Teď je to jeho nejoblíbenější svačina do práce. :-)

Wáuu mňam :yes:

Vítám tě Gábino taky já mezi náma, ať se ti tady líbí!!:-) Jooo a plusík za tu krásu!!;-):yes:

Výborný nápad:yes: Díky:-))

Gabi, s listovým těstem spolupracuji ráda a Tvůj receptík :-? Vyjádřeno jednoslovně - paráda. :yes::-p;-):-K +16
P.S: Já ještě pod podobné náplně podmáznu hořčicí.

Otočený plech používám hlavně, když peču medovník -těsto je příliš křehké, tak ho krásně jenom sesunu i s pečícím papírem a nemusím dolovat:-))Teď mi to vyhovovalo kvůli manipulaci s celým štrůdlem při přenášení a pak podebrání nakrájených kousků .:-))

Moc pěkné:yes: +

Gabik - to je bezvadné!!!:-p;-) Mě by nikdy nenapadlo, že se dá péct na obráceném plechu:-),asi jsem neměla potřebu,ale už jsem to na Topkách párkrát četla. Parádní recept:yes:

Na obrázku veeeeľmi krásne, už sa teším, že to v sobotu vyskúšam. Pridávam bodíky za vynikajúci nápad.:-):yes::yes::yes:www.toprecepty.cz

mňam mňam a bodik:yes::-K

Všem děkuju za přivítání:-)Hlavně jsem chtěla tímto poděkovat za inspirace a skvělé recepty od vás všech.:-*:-p:yes:Už dlouhé týdny mi pomáháte ve vaření:-):yes: ...Tu závislost si uvědomuju:-D:-D:-D

mnam, to vypada uzasne. v sobotu cekame navstevu, tak vyzkousim...:-p bodik:yes:

Ten je lákavý a přesně tak jak se píše, nejlépe když zavoní po příchodu návštěvy.

Hmm, ten se povedl. Na sýru jste nešetřila :yes:

:yes::-K moc pěkné

Tématické fráze:
párkový dort, párkový koláč, nejlepší štrúdl, párkové rizoto, recept na štrůdl, párkový dort z listového těsta na slano, péct na obráceném plechu, párkový, strudl s parecky, párkový koláč na na plech, parkový v listovém teste, párkový na dorty, párečky v listovém těstě, párkovi dort recept, štrůdl na slano s párkem, recept na párkový okraj na pizze, recept parkový koláč, obrácený štrůdl, listové těsto 15 ran, koláč pečený na obráceném plechu

Suroviny:
těsto listové, párky, sýr eidam, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu