Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne podle Kroupovky

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 976 kJ /
3 340 kcal
Bílkoviny176,05 g
Tuky97,27 g
Vláknina32,64 g
Cholesterol 312 mg
Sodík 2,26 g
Sůl5,40 g
Sacharidy427,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou jednu cibuli. Přidáme maso, česnek, koření a opečeme. Potom přidáme rajský protlak a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku. Krok 2: Na druhé pánvičce si na oleji orestujeme cibuli, pokrájený pórek a proužky papriky. Okořeníme, přidáme oregáno s bazalkou a necháme změknout. Otevřeme konzervu s rajčaty, které pokrájíme na širší plátky a rajský nálev ochutíme solí, cukrem a bazalkou. Krok 3: Na dno zapékací mísy dáme trochu masové omáčky a na ni lasagne. Přimáčkneme je a zakápneme rajským přelivem. Na každou novou vrstvu nastrouháme kousek tvrdého sýra, slouží nám jako lepidlo. Takto vrstvy masové i zeleninové střídáme, občas proložíme plátky rajčat a končíme plátkem lasagne. Tu posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme víkem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 20 minut. Krok 4: Pak odkryjeme a dopečeme ještě 10 minut v troubě dozlatova. Po vytažení z trouby necháme asi ¼ hodiny odstát a pak krájíme na porce.

Zveřejněno 2. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Dělám je pokaždé s malou obměnou, do dvou stejných bych se asi netrefila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne podle Kroupovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnnk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne podle Kroupovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnnk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

já na dno misky položím plátky rajčat a na to pak neuvařené lasagne.Vlhko z rajčat pomůže těstivině a ta se nepřipálí k misce:-D

našla jsem před nedávnem recept podobné vašemu a vyzkoušela jsem ho...byly vynikající až na detail-poslední vrstva lasagní se měla posypat pouze tvrdým sýrem...což jsem udělala a vše na vrchu po upečení bylo tvrdé a musela jsem vše vyhodit:-(-takže jsem udělala to že jsem přelila poslední vrstvu omáčkou se sýrem a super, měkoučké :)....pochutnala jsem si jako nikdy...mňam:-p

predvarene nejsou !!to jsou cerstve co pises ze se prodavaji.

Lasagne se vařit nemusí, ale musí se dát na dno zapékací misky buď řídká masová omáčka nebo bešamel. Máme je moc rádi a v poslední době je vařím často. Maso kombinuji se žampiony. :yes:+

U nás prodávají 2 druhy, jedny tvrdé pláty, co se uvaří a druhé měkké, jakoby předvařené. Tak proto je nevařím.

Takze na dno zapekaci misky dame lasagne neuvarene? Proste tak, jak je vytahneme z obalu, je tak? Nemam s timto druhem testovin zadne zkusenosti, ale laka me to. Dekuji za odpoved, vypada to dobre, posilam bodik. :yes:

Tématické fráze:
zapékací misky na lasagne, lazaně s mletým masem, výroba lasagne, lasagne vyroba, zapékací miska na lasagne, výroba lasagní, recept na lazaně výborné, tvrdé lasagne po upečení, lasagne do zapékací misky, miska na lasagne, misky na lasagne, zapékací misky na lasane, rajské lasagne, lasane vyroba recept, lasagne v miskách, zapekaci misa na lasagne, lasagne v zapékací misce, tvrdé lasagne, lasagne peceme, vyroba lazagni

Suroviny:
těstoviny lasagne, olej, cibule, česnek, maso mleté, sýr tvrdý, protlak rajčatový, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, pórek, paprika čerstvá zelená, koření oregáno, olej, rajče

Přidat fotografie receptu