Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahůdkové řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 323 kJ /
3 662 kcal
Bílkoviny67,28 g
Tuky230,20 g
Vláknina9,42 g
Cholesterol 2,06 g
Sodík 644 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy325,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C). Krok 3: Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krok 5: Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.

Zveřejněno 2. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahůdkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v885

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahůdkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v885

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Jak dlouho asi péct při těch 200 stupních? :-)

Je to fakt mňamka=)

Tak jsem včera opravdu vyzkoušela, řezy byly vynikající, opravdu. Jen. . . poznámka, že se má použít ten největší plech, no nevím. Těsto bylo o málo vyšší než jaké používám na roládu, takže kdybych to zamotala jako roládu, bylo by to lepší. Příště udělám tedy buď jako roládu, nebo použiji své osvědčené těsto, které používám jako piškotový podklad na řezy. Ale krém byl skvělý. :-)

Pajaja: Dnes ho opět dělám. Používám svoje osvědčené těsto na řezy, upeču dva piškoty na největším plechu, dám na sebe a promažu rybízovou marmeládou, nahoru krém a nejčastěji zdobím grankem a čerstvou jahodou. Děkuji Fokuska za tento recept, velmi se osvědčil a všem chutná. <3 :-)

Už před časem jsem si tyto řezy uložila do oblíbených a dnes jdu na ně, švagrová má zítra narozeniny, takže. . . Vypadají moc chutně a nijak složitě. Děkuji za inspiraci;-):yes: +25

Holky, opravdu vezmu jen slitou šťávu z toho kompotu a v ní rozmíchám ten pud.prášek a uvařím!! Ne s mlékem, ale s tou šťávou svařím. V tom kompotu je méně jak 0,5l šťávy. Vznikne mě hustý rosol, nechám vychladit a už pak podle receptu zašlehám. Dělávám to léta a vždy mě to ztuhlo!:-O

Blanko, já je nedělala, ale zdá se mi ta plechovka (410g)moc velká na jeden pudink a jedno máslo. Podle mě to dělá ta šťáva, co je v ovoci. Z čerstvého by Ti to stuhlo. Snad se ozve Fokuska;-). Já na krémy používám pravé máslo (stolní máslo),krásně ztuhne.
Sice nepíšeš nic o ovoci, ale snad myslíš tento krém. Jinak pudink uvařit raději s menším množstvím mléka-je pěkně tuhý a vychládlý po částech přidávat k vyšlehanému máslu s cukrem. Vždycky po přidání pudinku zašlehat a nakonec šlehat, co to pujde, krém bude krásně bílý, potom drží sám o sobě tvar. Ale máslo musíš mít spíš tužší-vychlazené, než jak bláto(obzvlášť v létě), to bys tak nevyšlehala a mohl by se Ti krém i lehce srazit.

Ahojky, mě by zajímalo jak děláte to že krém ztuhne, já mom problém s tím že když smícám puding s máslem, a dám na buchtu tak mi neztuhne. Nevím jestli dávám máslo ve špatné fázi ale už jsem z toho nešťastná. Děkuji

Dnes jsem je udělala a fakt se moc zadařilo-super:

Tyto řezy jsou báječné, :yes::-pjen malou vadu mají :-//že se přes monitor nepodávají ;-):-)+ 17. bodík

Už mám v oblíbených a určitě vyzkouším:yes::yes::yes: +

Jo, tak na sladký já mám slabost...bohužel :-( Bodík letí ;-):yes:

:-Kbodík:yes:

Zítra vyzkouším,právě tu brouzdám čím klukům pohladit bříška,a tento receptík se mi moc zamlouvá.:yes:

Řeza vypadají půvabně a chutně, já bych je nikdy tak pěkně nenakrájela... I přesto ukládám - podle fotky jsem zprvu usoudila, že tam budou ořechy, tudíž nic pro nás alergické, ale vidím, že ne...:yes::-)
Už za ty fotografie musím poslat bod...:-K

:yes::-K:yes:krásnééééé...+:yes:

Tématické fráze:
řezy s rosolem, luxusní jahodové řezy, řezy s s rosolem, řezy z s rosolem, jahodové řezy s rosolem, pudinkový krém špatně ztuhlý, reza.cz jahody, recept řezy fotografie, jahodové řezy se sněhem, l 410 leta do, jahůdkový koláč, luxusni jahodovy řez, recepty jak se dělá rosol na řezy, rezy s rosolem, osvědčené testo na rezy, rezy z rosolem, jahody rez z kompotu, rezy s rosolem s pudinkem, jahudkove kompoty, zakusek s rosolem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek kakaový, prášek do pečiva, kompot jahodový, pudink jahodový, máslo, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu