Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Pelmeně patří mezi tradiční pokrmy ruské a jí blízké kuchyně. Jedná se o ve vodě vařené knedlíčky plněné zpravidla masovou směsí. K nim pak můžeme servírovat lahodnou petrželkovou omáčku s česnekem.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 45 min včetně doby odležení těsta

195 min (150 min příprava + 45 min tepelná úprava, včetně doby odležení těsta)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 784 kJ /
2 578 kcal
Bílkoviny83,96 g
Tuky133,45 g
Vláknina19,74 g
Cholesterol 615 mg
Sodík 262 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy238,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na náplň osmažíme mleté maso s jemně nakrájenou cibulí na másle, osolíme a necháme vychladnout. Krok 2: Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto a necháme ho 1-2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme, vykrojíme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed položíme lžičku mletého masa, přehneme, okraje stlačíme a cípy spojíme k sobě. Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme asi 10 minut. Krok 3: Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek, posypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vínem. Necháme částečně odpařit a přilijeme mléko, smetanu a přidáme bylinkovou kostku. Provaříme asi 10 minut, přidáme jemně nasekanou petrželku, dosolíme a už jen prohřejeme. Můžeme dochutit pár kapkami citronové šťávy. Krok 4: Pelmeně přelijeme omáčkou a posypeme drceným pepřem.

Zveřejněno 4. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm94

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rm94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Až na to, že podle tvaru to jsou tortellini ...

:-)<3:yes::yes: Pelmeně mám ráda a zkusím i tu omáčku, recept se mi líbí :-K

Packa::-K:-8 děkuji...nasladko je také dobrý nápad, někdy udělám pro dceru...:-p

Uvařeno,snědeno s velkou pochvalou pro Vás :-K od celé naší přejedené rodiny.Poslední várku jsem uvařila na sladko s marmeládou a byla taky super.Posílá bodík:yes:

:-p:yes::yes:

:-K5 bodík:yes:

to musí být určitě bašta:-p:-pještě jsem se do nich nikdy nepustila,tak to budu muset dohnat,páč vypadají dost svůdně:yes::yes:

Nádhera - foto TOP a chuť jisto jistě mňamózní;-);-);-)

Solí, jako na každé těstoviny. Raději to tam doplním.;-)

Voda na pelmene se nesolí?

Eli, ty fakt umíš dělat člověku chutě :-):-p:yes:

Pelmeně jsou dobrá bašta. Já je znám se zakysanou smetanou posypaný paprikou, ale tyhle jsou lakavý taky :yes:

magdalenko, díky za upozornění, samozřejmě ne, už jsem to opravila...
Díky za body, také je máme moc rádi. :-p

Hned bych si dala :-p+:yes:

Veľmi pekné! Ešte dotaz - aj do cesta dávaš maslo? Hore v surovinách je uvedené. Ja dávam iba vajce a vodu.

Tématické fráze:
pelmeně, pelmeně recept, petrželková omáčka, pelmeni recepty, pelmeně - recept, recept na pelmeně, pelmeně recepty, recept na petrželkovou omáčkou, bylinkové máslo recept na na pelmeně, recepty pelmeně, recept pelmeně, smetanová omáčka na pelmeně, perrzelkova omacka, sibiřské pelmeně se sýrovou omáčkou, pelmene recep t, omácka k pelmením, těstoviny pelmeně, petrželková omáčka na těstoviny, pelmeně na sladko, sýrové pelmeně v rajčatové omáčce

Suroviny:
mouka hrubá, žloutek, sůl, voda, maso mleté, máslo, cibule, sůl, máslo, mouka hladká, česnek, cibule, víno bílé, mléko, smetana ke šlehání, bujón bylinkový, petrželka zelená, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu