Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice se smetanou

Mami, uvaříš oranžovou omáčku? Každá maminka tuto větu již někdy slyšela. Řeč není o ničem jiném, než o jemném kuřeti na paprice. Maso se smetanovou omáčkou a sladkou paprikou vařily už naše babičky a zůstává stálicí i dnes.

Hodnocení receptu je 4,7 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

annveros

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 553 kJ /
610 kcal
Bílkoviny12,95 g
Tuky42,34 g
Vláknina9,23 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy42,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme cibulovo-paprikový základ. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na másle a zaprášíme ji paprikou. Už jen velmi krátce orestujeme. Krok 2: Přidáme kousky kuřete a zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou. Pokud zalijeme vodou, tak přidáme bujónovou kostku. Osolíme pouze v případě, pokud je třeba. Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme trochu vychladit. Krok 3: Připravíme záklechtku (mouku smícháme se smetanou) a omáčku zahustíme. Asi 20 minut provařujeme na mírném plameni s občasným mícháním. Hustotu omáčky případně upravíme přidáním vývaru nebo vody. Krok 4: Mezitím obereme maso z kostí a přidáme do hotové omáčky. Můžeme dochutit solí a tekutým kořením. Krok 5: Podáváme většinou s kolínky, ale můžeme dát jako přílohu i knedlík.

TIP: Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 4. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice se smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x213

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice se smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x213

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dnes uvařeno, měla jsem jen jedno stehno,tak jsem přidala prso a na konec zjemnila Tatra kondez. mlékem. Sklidila jsem pochvalu a brzy to mám zopakovat. :D

Ráda bych to zkusila podle vás. Doplňte mi váhu toho 1/2 sáčku mleté papriky. Dekuji

Mama-mia: na jedný straně vás chápu, ale na druhý straně byste si vy mohla uvědomit, že ne každý má pomalý hrnec a nebo se s tím chce prdět tak jako vaše babička. Stejně tak jako to obírání, někdo to prostě obere příborem na talíři a fakt do toho nemusí šahat rukama.

Váš recept jsem viděla a mít pomalý hrnec, tak bych ho i zkusila, ale nemám, takže zůstanu u téhle rychlovky. Neřešte blbosti. Každý recept si najde svýho kuchaře. ;-)

Dělám téměř stejně..přidala jsem s dovolením foto.:-)

Mama-mia: ty mlč, to tvoje je taky úplně obyčejný tak tu nehoň triko. :-D

Výborné, jako od maminky!

Mama-mia: Jak to má strávník jíst? No přece normálně příborem! :-O Vy doma nejíte příborem? Fakt je, že roztrhnout kuře rukama vedví a kosti pak odhodit psům pod stůl jako na středověké hostině, se na tuto přípravu kuřete příliš nehodí. :-D

Klasický recept, který ovšem lze s minimem práce navíc povznést o 10 levelů výše. Budu muset přidat recept, jak má kuře na paprice vypadat. Nicméně nesmírně oceňuji, že autorka alespoň kuře servíruje obrané z kostí, jsou tu i takové recepty, kde kuře včetně kostí ponoří do omáčky. :-((Jak to asi má ten strávník jíst, rachat si ruce v omáčce? Prostě zhovadilost.

Jana: Já zahuštuji omáčky hrubou moukou. Hladkou používám na jíšku.

Výborná <3

Kuře na Paprice vařím již léta úplně stejně, je to rychlé a chutné, Děti se potom mohou utlouct, hlavně když to mají s těstovinami...<3:-D;-)

Co ten masox? Toto jídlo jde uvařit chutně i bez chemie. Za mě palec dolů.

Wolfik: děkuji :-K

Zobrazit starší odpověď

Polohrubá mouka?Já zahušťuji omáčky jedině hladkou.Myslím, že je to i lepší kvůli žmolkům.Polohrubá je dobrá na pečení, ale určitě ne zahušťovat omáčku.Jinak super recept.

Karolína 24. 2. 2016 23:01
Kuře na paprice dělám s noky jako příloha a ze stehen, v pikantní příchutí. Když není chuť na kuřecí, sáhnu po vepřové pleci. Vepřové na paprice se smetanou, to miluju. Pro zájemce recepty na obě varianty z mého pera: http://makova-panenka.cz/recepty/paprika-z-veprove...

:-pdobrota

Tématické fráze:
kuře na paprice od babičky, kuře na paprice-omáčka, kuřecí maso na paprice se smetanou, omáčka kuře na paprice, kure na paprice, kureci kousky na paprice, kuře na paprice omáčka, omáčka na paprice, kuřecí prsa na paprice se smetanou, kure na papryce, kuře na paprice video, kuře na paprice ze stehen, kuře na paprice s těstovinami, kuře na paprice recept, kuře na paprice top recepty, kuřecí křídla na paprice, kuře se smetanou, jednoduché kuře na paprice, kuřecí kousky na paprice se smetanou, jak dochutit kuře na paprice

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, máslo, paprika sušená sladká, sůl, vývar drůbeží, smetana na vaření, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu