Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na bylinkovém másle

Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo jeho přirozenou chuť. Filety můžeme pokapat citronovou šťávou a okořeněné jen solí, kmínem a bylinkami krátce orestovat na olivovém oleji.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie267 kJ /
64 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,72 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa umyjeme, pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Necháme 20 minut odležet. Krok 2: Po 20 minutách lososa osolíme, lehce okmínujeme drceným kmínem a posypeme bazalkou a oreganem (případně i jinými bylinkami). Krok 3: Na pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje. Porce lososa vložíme na rozpálenou pánev. Krok 4: Protože je tato ryba dosti tučná, smažíme ji bez dalšího obalení v mouce, aby tuk v rybě nezůstával uzavřený. Krok 5: Lososa smažíme asi 5 minut z každé strany. Když rybu obrátíme, položíme na ni slabý plátek bylinkového másla, aby se roztekl. Krok 6: Hotové porce ryby rozdělíme na talíře a pokapeme citronovou šťávou. Krok 7: Podáváme s vařenými bramborami ochucenými taktéž bylinkovým máslem.

TIP: Jak dlouho vařit brambory

Zveřejněno 7. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Pro nevěřící přidávám fotku syrového masa - je to fakt losos a žádná červená paprika.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na bylinkovém másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMQP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos na bylinkovém másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMQP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Losos na bylinkovém másle byl dnes k obědu a moc jsme si pochutnali. Citrón rybě dodá pikantnost a máslo s bylinkami vůni a lahodnost. Děkuji za recept :-)

nevím proč ale mému lososovi nestačilo 5 minut z každé strany :/ jinak super recept, zaměnila jsem brambory za kuskus se zeleninou.

Výtečný oběd:yes: měli jsme se šťouchanými brambory dávám rozmazanou fotku:-D

Petr Svrchokryl 8. 9. 2017 09:30
To musela být úžasná kvalita lososa, když to na talíři vypadá jak přejetá slepice :-D

Lukáš Pavlinský 23. 10. 2016 11:47
Na to ze jsem delal poprve lososa tak jsem mimoradne spokojen ruzove maso jako samet. Chtelo se mi ho zaramovat do vystavni skrine

Fakt luxus. Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s jarní cibulkou a troškou smetany a domácí bylinkové máslo... teda... bylo to jak z čtyřhvezdičkové kuchyně :-) Děkuji za super recept, dnes večer dělám znovu :-):yes:

Práve dojedený:-p s rukolovým šalátom nemal chybu :yes: len sa tak po ňom zaprášilo :yes::-D:-))

Super, vypadá dobře bodík pro tebe... :yes:

:-O:-p:-K:-*......6

Tohle také dělávám, tedy z filetů (také kvůli dceři - nebývají tam kosti), takže vím, že to výborný způsob úpravy a posílám bod :-p:yes:.

Samé ryby dnes, mňam!!:yes:

Lososa miluju, s bylinkovým máslíčkem bude určitě vynikající :-p:yes:

Kroupovko jsi super:yes::yes:dávám bod:yes::-D

Tématické fráze:
losos na masle, losos na másle na pánvi, losos recepty na masle, smažený losos na másle, losos recept, jak dlouho smažit lososa, losos na másle na pánvičce, recept losos na masle, recepty losos na masle, jak usmažit lososa, jak smažit lososa, losos s bylinkovým máslem, losos recepty, smažený losos, recept na lososa, pečený losos na másle, recept na lososa na masle, losos na másle a bylinkách, recept losos, jak dlouho se smaží losos

Suroviny:
losos, citron, sůl, kmín drcený, bazalka čerstvá, koření oregáno, olej olivový, máslo bylinkové

Přidat fotografie receptu