Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharská zapečená rajčata

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 354 kJ /
1 519 kcal
Bílkoviny97,86 g
Tuky110,89 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 8,42 g
Sůl20,84 g
Sacharidy29,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno položíme plátky rajských jablíček. Krok 2: Posypeme bulharským kořením čubrica, nemáme-li k dispozici, použijeme bylinky jako oregáno, bazalka, atp. Krok 3: Balkánský sýr koupíme v celku a nakrájíme na 4 centimetrové plátky. Krok 4: Zbylý kus nastrouháme nahrubo. Krok 5: Na rajčata položíme plátek balkánského sýra, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a opět plátky rajčat, která posypeme strouhaným balkánem a zakryjeme poslední vrstvou plátků rajčat. Krok 6: Okořeníme, opepříme a dáme navrch kousky másla . Krok 7: Vložíme do trouby a přiklopené zapečeme až rajčata změknou a pustí šťávu. Krok 8: Po chvíli odklopíme a zalijeme rozmíchanými vejci a necháme již bez přiklopení srazit. Krok 9: Hotový pokrm vyndáme z trouby a necháme chvíli zchladnout, neboť rajčata se sýrem drží velmi dlouho vysokou teplotu. Krok 10: V míse nám vznikne dostatek výborné šťávy, kterou polijeme naservírované porce. Jako příloha je nejvhodnější bílé pečivo, které namáčíme do šťávy.

Zveřejněno 7. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

V bulharské kuchyni se podávají pod názvem SYRÉNĚ PO ŠOPSKU

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská zapečená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYEp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská zapečená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYEp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Květo, dneska jsem taky připravovala Sirene po šopski, tak přidávám fotky;-) A čubrica je opravdu saturejka, ovšem u nás se tak jmenuje směs koření s řeckým senem a jinými bylinkami. ;-)

Souhlasím s Andulkou,čubrica je Saturejka:-)

Andulko - jako Bulharka to asi víš líp;-):-), já jsem byla v Bulharsku několikrá, čubrica byla skoro ve všem, ale jestli to byla směs nebo jen čistá saturejka, neumím posoudit:-K

Tak ted jsem podivala do do odkazu, je to neco jineho. Neznam nikoho v Bulharsku kdo do jidel pouziva smes, jen cista susena saturejka. Tady je to asi poupraveno, holt moderni doba :-//:-//

Maris, nerada se dohaduji, ale jako bulharka trvam na tom, ze cubrica je saturejka;-) Smes koreni, lidove nazivana taky cubrica se prodava pod nazvem "Šarena sol" Prestoze tady se pouziva jako koreni, je to jen dohucovadlo. Nepodleha tepelne uprave. Zdravim ze slunecne Prahy.

Andulko, čubrica je směs koření a saturejka je jen její součástí a v Čechách se prodává čubrica jako čubrica;-):-) http://koreni.cz/detail.php?pid=208&

Bulharska cubrica se prodava v Cesku jako saturejka :-) Nedoporucuje se lidem, ktery trpi na zlucnik nebo paleni zahy ;-( Mam to koreni rada, ale musi se s nim opatrne. Na druhe strane spousto balkanskych jidel bez pridani cubrice jsou plonkove.

pipre, čubricu už mi slibuješ pár let, že ji nepoužíváš:-D:-)):-)) Květo, super;-):yes:

To musí chutnat velmi dobře. Čubricu mám, ale málo používám, toto ale zkusím.:yes:+4

Nám tam vždycky dávali i kopr a já jsem to taky tak začala dělat, je to výborné :-p:yes:

Jůůů, jdu koupit rajčata a sýr!!! To bude super mňamka k večeři!:-):yes:

Znám a dělám, jsou úžasný :-p:yes:

Tématické fráze:
pokrmy z rajčat, jídla z rajčat, zapečená rajčata, čubrica recepty, bulharská čubrica, bulharská jídla, jídlo z rajčat, bulharské koření, sirene po šopsku, bulharské koření čubrica, šarena sol, pokrm z rajčat, čubrica recept, sýr po šopsku, bulharské pokrmy, syrenie po šopsku, bulharská jména, syreně po šopsku, bulharské jídlo, čubrica kde koupit

Suroviny:
sýr balkánský, rajče, vejce, cibule, čubrica, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu