Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kostky pikant s hráškem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 461 kJ /
1 544 kcal
Bílkoviny263,98 g
Tuky12,17 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy76,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostky. Krok 2: V oleji (cca 1 dcl) rozpustíme 1 kávovou lžičku koření Tandoori masala a stejné množství soli. Krok 3: Vzniklou směs vetřeme do nakrájeného krůtího masa a dáme odležet do lednice minimálně na 2 hodiny. Krok 4: Maso zprudka opékáme a lehce okořeníme kořením z mlýnku od J.Olivera - Smoked chilli. Opékáme, dokud není krůtí maso hotové a pěkně opečené. Krok 5: Do menšího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou cibuli a to tak, aby byla jen do sklovata. Krok 6: Přidáme rozmražený hrášek a zalijeme jednou lahvičkou Ramma cremefine na vaření. Krok 7: Dusíme cca 15 minut a dle chuti osolíme, opepříme a dle potřeby případně zahustíme zlehka světlou instantní jíškou, ale není to nutné. Příloha - opečené bramborové plátky .

Zveřejněno 7. 6. 2010

Poznámka autora Colombo65

Pokud chcete podávat i dětem vynechejte to chilli, ale je to škoda má to s ním super "šmak".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kostky pikant s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQwv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kostky pikant s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQwv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Otto - super díky, v Tescu jsem už dlouho nebyla, koukám, že se budu muset jít projít(mám to trochu z ruky), to koření mě láká :-K;-)

:-p:yes:

Mlýnky koření asi 6 druhů J.Olivera zakoupíte v TESCU cena 99,-Kč;-);-);-)

šapgi, díky :-K, já myslela to koření od Olivera;-)

Nádherná fotka!!! Strašně ráda bych se zakousla do toho kousku měkkého krůtího masíčka :-)

Gabi - Tandori masala a i jeho variace teď už dostaneš prakticky na každém místě, kde se vyskytuje dobrý kořenář - trhy, obchůdky s kořením atd.
To druhé koření - je něco na způsob upravených sušených chilli paprik za horka jakoby uzením - Olivier je používá dost často. Jestli je u nás kk dostání nevím, ale našla jsem na netu velmi dobrou variantu - rozpustit uzenou papriku v trošce velmi horké vody a přidat co nejostřejší chilli - prý se to dost podobá originálu, já s tím ale zkušenost nemám.;-)
Možná že Otto poradí líp ;-)

Vypadá to dost jedle :-K Kde se dostane to koření?

Není tady smajlík polykání? Chyba!!:-D:-)):yes::yes:

Opět slast pro oko a to radějí nemyslím na to jak to musí skvělé chutnat:-O:-p:yes:

Tématické fráze:
krůtí kostky pikantní recept, krůtí maso s hráškem, krůtí na hrášku, krutí j, krůtí maso na hrasku, recept na krůtí maso, pikantní krůtí kostky, kruti kosky, krůtí s hráškem, krůtí na paprice s hraskem, kruti prsa s hraskem, kostky z krůtího masa, krůtí maso s hrkáškem, cena kosky masla, krůtí kostky s hráškem a mrkví, tandoori masala krůtí maso recepty, krutí kostky s mrkví a hráškem, pikantní krutí maso, krutí maso podle olivera, krutí kousky podle oliver

Suroviny:
maso krůtí, hrášek mražený, cibule, koření tandoori masalo, koření smoked chilli, rama cremefine, jíška světlá instantní, olej, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu