Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem

Řapíky rebarbory jsou ideální náplní do moučníků. Vyzkoušejte upéct tento koláč, ve kterém kyselou rebarboru skvěle doplňuje sladká tvarohová náplň. Příprava koláče je velmi jednoduchá a rychlá.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petrzelka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 187 kJ /
6 259 kcal
Bílkoviny143,36 g
Tuky173,12 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 631 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy1 022,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech. Krok 2: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky a s cukrem mírně rozvaříme. Krok 3: Suroviny na náplň smícháme i s rebarborou. Krok 4: Koláč pečeme, a když je napůl hotový, potřeme opatrně tvarohovou náplní a dáme dopéct.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 8. 6. 2010

Poznámka autorky petrzelka

Hrnek o objemu 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AM8P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AM8P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

8-( no nevim na oko silně nevzhledný koláč spíš buchta..moc nám to nechutnalo, myslím že s rebarborou se dají udělat mnohem lepší věci..

je moc výborný a hlavně rychlý :yes::yes::yes:

petrželka 2. 6. 2014 19:23
většinou tady ty koláče se pečou na 180 až 200 stupnu,asi 35 až 40 minut..nejlépe jak se začnou kraje odchlypovat od plech;-)a taky zkusit zapíchnout špejli,když ječistá je upečeno

Jak dlouho se peče? jsem totální amatérka, tak nevím...

Dělala jsem podle receptu, akorát jsem měla buchtu málo upečenou, než jsem lila tvaroh s rebarborou, tak mi kraje trochu více vyskočily a náplň je spíše ve středu, ale i tak je vynikající, jedli jsme ještě horkou :-), opravdu mňamka, z rebarborou nejlepší buchta co jsme jedli....:-*

Děkuji,jsem ráda,že vám chutnalo:-K

:-*:yes::-D:-))

Barbusa: Taky sem dal jahody....dostalo to takovou růžovou barvu....mimochodem ta buchta je vynikající!!!! přítelkyně mi ji skoro celou snědla :D :D

Dnes jsem ho upekla přidala jsem i jahody a je vynikající:yes::yes::-p:-))

:-K:-K:-K:yes::yes::yes:boží velika mnamka

ksantypa.sok@centrum.cz 28. 5. 2011 11:28
:yes::yes::yes: našla, upekla a doma sklidila pochvalu tak dík za recept

No prosím, je tady sezóna rebarbory:-)), supééér!!!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
tvarohový koláč hrnkový, hrnkový tvarohový koláč na plech, rebarborová buchta s tvarohem, rebarborový koláč s drobenkou a tvarohem, koláč s rebarborou a tvarohem, rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou, hrnkový tvarohový koláč, hrnkový koláč, buchta z rebarbory a tvarohu, hrnková buchta s tvarohem a rebarborou, rychlý rebarborový koláč s tvarohem, kolác z rebarbory s tvarohem, tvarohový koláč s rebarborou, tvarohovo rebarborový koláč, kolac s tvarohem a rebarborou, buchta z rebarbory s tvarohem, tvarohový rebarborový koláč, hrnkový drobenkový koláč s tvarohem, buchta s rebarborou a tvarohem, vynikající rebarborový koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá, tvaroh, cukr moučkový, rebarbora, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu