Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkový trouba-guláš

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 322 kJ /
1 272 kcal
Bílkoviny227,80 g
Tuky21,73 g
Vláknina20,49 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,20 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Obě masa, česneky a cibule nakrájíme obvyklým způsobem. Krok 2: Smícháme s ostatním kořením a důkladně promícháme. Krok 3: Masox rozpustíme v hrnečku, pak přilijeme slitý nálev z fazolek a doplníme do ¾ litru vodou. Krok 4: Vše nandáme do skleněné zapékací mísy, masovou směs zalijeme a naposledy spolu promícháme. Krok 5: Přikryjeme víkem a pečeme na 250°C asi hodinu. Po celou dobu pečení neodklápíme víko, nemícháme ani nedolíváme vodu. Krok 6: Když je guláš hotový, sundáme víko a vmícháme do něj sterilované pokrájené fazolové lusky, které už nevaříme, jen necháme chvíli prohřát. Guláš je výborný s těstovinami, ale i pečivem, rýží nebo knedlíkem.

Zveřejněno 9. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový trouba-guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JNEP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový trouba-guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JNEP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Že je niečo chutnejšie, to je väčším množstvom soli a zvýrazňovačom chuti. Ja masox nepoužívam, súhlsím so Simonkou. Neviem, prečo by som dávala do jedla, kde je mňso, masox, veď ten vývar sa počas varenia vytvorí.
Inak som zástancom toho, že jedlo má chutiť po ingredienciách, ktoré obsahuje, nie po akejsi umelej univerzálnej chuti. Že nám to bez masoxu nechutí, je to našimi pokazenými chuťami. Bohužiaľ, myslím, že pre našu škodu. Jedlo sa dá dochutiť aj inými koreninami, ktoré chuť hlavných surovín zvýraznia. :-8
Pre Simonku : nielen alergie, ale aj vysoké percento detí s vysokým tlakom. ;-):-8
Ten guláš je výborný aj bez masoxu. ;-):yes:

Já bez masoxu taky neuvařím. neumím si představit například hovězí polévku a že já teda dělám vývar hodně silný, že bych tam nedala masox. Pouze osolené by mi to nikdo nejedl!! Dokonce naše babička, je jí 89 let říkala, že neví, co to vařím za polévku, ale že nikdy tak dobrou nejedla. No, bude to v tom masoxu;-), jsem o tom přesvědčená. Dávám pak méně soli, nebo vůbec žádnou. No, co člověk, to jiný názor a samozřejmě si každý dochutí podle sebe.;-) Květo, ode mne :yes:

Kroupovko,Váš guláš bude určitě mňamka,takže vyzkouším!Masox mi tedy vůbec nevadí,přeci ho nekonzumujeme denně.A kdybychom věděli co kolikrát v lesčems sníme....:-)

Midlo díky:yes:,mě jde o to zdraví u všech lidiček.;-):-8

Já používám bujonové kostky Vitana Natur a i v prodejnách se zdravou výživou už je možné koupit zdravá dochucovadla...
Také se snažím používat masox apod. minimálně, ale pravda je, že do vývaru ještě kostičku lupnu (tu zdravější), prostě nám to tak víc chutná...:-8

Taky se dá podlít vínem ;-)
Simono OK, máš to srovnané.

Krouovko, to vypadá dobře a žřejmně to bude i dobře chutnat a s těma těstovinama to bude ještě lepší, ale udělala bych to bez masoxu, aby vynikly chutě-dávám ti 4.boda:yes:

Mildo já netvrdila,že není lepší VÝVAR,to je jiná,ale masox pokud nemám vývar a je tam maso, bych nedala.;-)

Simono, vývar je opravdu lepší. Kroupovko, jsi zkušená, asi hodně vaříš, vývar se opravdu dá udělat do zásoby do mrazáku. Nemusíš ke každému jídlu dělat hovězí polévku. Necháš vývar udělat hodně silný (třeba i ze zbylých kostí od pečeného masa) a pak ho použiješ do omáček naředěný vodou. Však ty si poradíš.

No,proč nechutné:-?jinak se to dříve nedělalo a nevidím,že bych měla omáčku chuťově špatnou.Vždyť tam mám maso a z toho musím dokázat při dušení,tu chuť dostat a i barvu omáčky.:-K
Já se učila taky,ale můžu říct,že dnes by bez náhražek pomalu kuchař neuvařil.To je učí i na školách.Bohužel.:-//Samá náhražka,vše sušené vše v prášku.A pak se diví,že je tolik alergiků atd.Ale každého věc.Dávejte si masox.:-D

Můj syn studuje hotelovku a v receptech u každého masa mají napsáno "podlijeme vývarem" - jak u ptáčků a u rajské, tak i u všech gulášů.... kde mám vývar vzít když zrovna nedělám polévku z hovězího ???? Proto tam mám ten masoc, přijde mi to nechutné, podlévat maso vodou.

Používá masox místo vývaru, máš pak silnější omáčku. Jinak s tebou Simono souhlasím, masox je náhražka za vývar a tady bych ho taky nedala, když je v tom maso. Buď vývar nebo nic. Kdo hodně vaří, tak si silný vývar může udělat do zásoby do mrazáku.
Začátečnicím radím, náhražkám se snažit vyhýbat.
:-))

:-p

Je to moc pěkný recept,taky ho dělám,ale s bramborem.;-)Jenom mě zaráží,proč když je tolik masa se používá masox,vždyť je to taková škoda,dávat tam chemii.;-)Já pokud se můžu tak se takovým věcem co nejvíc vyhýbám.Vždyť to vypadá jako by se bez masoxu nedalo vařit.;-)prosím můj názor.;-)

tak to by si moje drahá polovička dala:-K:yes:

Tématické fráze:
fazolový guláš v troubě, guláš z trouby, recepty guláš z trouby, trouba guláš, troubovy gulas s fazolemi, vitana segedínský guláš kde koupit?, gulas v troube, vývar náhražka, guláš do trouby recept s lusky, náhražka masoxu, guláš v troubě vitana, fazolovy gulaš v v troubě, guláš s fazolemi v v troubě, gulas fazolovy v troubě, maso s fazolemi do trouby, fazolový guláš do trouby, fazole v troube s masem, fazolovy guláš pečený v troubě, recept na gulaš do trouby, fazolový guláš s masem v troubě

Suroviny:
maso vepřové, maso krůtí, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, solamyl, sůl, pepř, masox, voda, lusky fazolové

Přidat fotografie receptu