Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska s krevetovo-koprovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 546 kJ /
848 kcal
Bílkoviny77,49 g
Tuky38,80 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 409 mg
Sodík 1,58 g
Sůl4,00 g
Sacharidy46,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky ryby osolíme, opepříme citrónovým pepřem a necháme chvilku odležet. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a mlékem. Krok 3: Prošleháme a nižší teplotě necháme rozpustit strouhaný sýr (komu nevadí, může použít - bojím se to napsat :-) - tavený sýr). Krok 4: Provaříme, osolíme a přidáme zmražené krevety. Krok 5: Povaříme asi 5 minut, dochutíme solí, citrónovým pepřem či citrónovou šťávou a nakonec vmícháme nasekaný kopr. Krok 6: Tresku či filé zprudka opečeme na pánvi s olejem a podáváme s připravenou omáčkou a bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Zveřejněno 10. 6. 2010

Poznámka autorky Eliza

Původní recept pochází z Prima vařečka (švédská kuchyně), pouze jsem ho trochu upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s krevetovo-koprovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krO5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s krevetovo-koprovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krO5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Elizo nádhera:yes:

Elizo, tak tohle by mi určitě chutnalo, ráda vyzkouším, posílám bod za recept i krásné fotky.;-):yes:

Přesně jsem věděla, že je to recept od tebe Eli;-)Když jsem pobývala ve Švédsku tak jsem pořád jedla všechny možné ryby, krevety, raky, hrozně moc mi chutnaly a tohle mi to připomnělo. Jo a Švédi použivají kopr tak jako my petrželovou nať.... posílám bodíka, papání podle mého gusta;-):yes:

Mňam;-);-);-)

Elizo, moc hezký receptík:yes:

Výborná kombinace, a ten čerstvý kopr:-p, ráda ho používám i do salátů je výborný;-):yes:

Eli - umím si představit jaká je to dobrota:-p+:yes:

Bibi, díky. Nemám důvod jsem dávat něco, co nám nechutnalo...;-):-K

Elí, nám to bude chutnat zaručeně, krevetky máme rádi a pak.....je to recept od tebe a já ti věřím;-):yes:

:-D:yes:

No to nevím...:-) Zkoumala jsem ty fotky dlouho, ale musím říct, že pokud si dávám něco s krevetami tady v restauracích se severskou kuchyní, vypadají podobně... Barevně i vzhledově. Třeba to zkresluje fotka, nebo je těm tvým v Indii moc horko...;-):-))

co to mate za krevetky :-) tie moje ked sa uvaria tak sa skrutia do klbka a ako keby zbelia, tieto su priesvitne ako surove..ale rybka vyzera velmi dobre:yes:

Míšo, já jsem ty tři pro fotku vyndala z omáčky, omyla a dala navrch... Aby byly vidět.

Eli, tie krevety na vrchu omacky su surove?

Bibi;-), když jsem to před léty dělala prvně, byla jsem jen okouzlená kuchyní v Ikea a chtěla zkoušet cokoli švédského. I tento recept nás ale nadchnul, přestože jsme do té doby měli s krevetami málo zkušeností; tak ho od té doby čas od času realizuji, jen Líze ty krevety musím odstranit...;-) Dominik byl odmala takový zvláštní, nic si neošklivil, takže třeba olivy jedl od první třídy a krevety, tuším, od třetí...;-)
Doufám, že u vás bude chutnat...

Elí, pěkně si to vykouzlila a se samými dobrými surovinami;-) Skvělý recept a někdy ho udělám. Dávám ti toho prvního bodíka:yes:

Tématické fráze:
treska recept, ryba s koprovou omáčkou, file s koprovou omáčkou, treska po švédsku, krevety po svédsku, krevety s koprem, treska s krevetami, svedska krevetova polevka, krevety ikea recept, treska recepty, prima varecka krevety v horkem oleji, treska s koprem, treska s krevetama, kopr, rybí filé s koprovou omáčkou, svedska treska, ryba kopr, losos v koprové omáčce s krevetami, koprovka recept, mořská treska s koprem

Suroviny:
treska, krevety mražené, máslo, mouka hladká, mléko, bujón drůbeží, sýr nastrouhaný, kopr, pepř citronový, sůl, olej

Přidat fotografie receptu