Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořenový kváskový chléb

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 494 kJ /
2 269 kcal
Bílkoviny64,75 g
Tuky38,73 g
Vláknina17,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,51 g
Sůl16,00 g
Sacharidy406,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Krok 2: Kvasnice s cukrem nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Krok 3: Pečeme na nejdelší (déle než hodinu) celozrnný program s tmavou kůrkou.

Zveřejněno 11. 6. 2010

Poznámka autorky Marie Klara

Chléb sice nemá klasický kořenový tvar, ale chutí a kůrkou se nezapře.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

foto bude odpo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořenový kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlM2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořenový kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlM2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kváskový chléb, recept na kořenový domácí chléb, kváskový chleba domácí pekárny, domácí kořenový chléb, kváskový chléb v domácí pekárně, kváskový chléb recept, recepty kořenový domácí chléb, domácí kořenovy chleba, kváskový chleb z domácí pekárny, kváskový chleba recept, recept na kváskový chléb, domácí chléb korenovi, kváskový chleba z domácí pekárny, kořenový chléb domácí, kváskový chleba, kořenový chleba hrnkový, kořenovy špaldový chléb, peceni chleba vdomaci pekarne, kvaskový chleba z pekarny, chleba kváskový z domácí pekárny recepty

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka hrubá, mouka polohrubá, olej olivový, sůl, cukr, kvasnice

Přidat fotografie receptu