Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková hnízda

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 083 kJ /
5 039 kcal
Bílkoviny79,83 g
Tuky199,21 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 784 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,36 g
Sacharidy721,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dát do mísy a vypracovat těsto, nechat dobře nakynout. Krok 2: Těsto rozdělit na 3 stejné bochánky a rozválet je na placky, potřít náplní, srolovat do roládky a znovu rozválet válečkem. Pláty rozkrájet na obdélníčky a srolovat (jako když se ždíme ručník), srolovanou spirálku stočit do věnečku a konce spojit. Krok 3: Dát na plech vyložený pečícím papírem, potřít vejcem, posypat nasekanými ořechy a upéct na 180 stupňů asi 20 min. Krok 4: Náplň: Do změklého másla přimíchat ostatní přísady.

Zveřejněno 11. 6. 2010

Poznámka autorky Veroly

Tak už jsem to zkusila a recept jsem upravila podle svého. Přidávám i fotku. Z poloviční dávky jsem měla jeden velký plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v89m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v89m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Uvažovala jsem, že by se daly dělat buchtičky plněné tou perníkovou nádivkou, ale já neměla zrovna tolik času, abych si s tím mohla vyhrát. Takže možná ten tvar je zaviněn tím, že jsem dost spěchala. Ale když jsem objevila tento recept, tak mě zajímal postup toho motání, co z toho vznikne a hlavně jakou to bude mít chuť. Musela jsem těsto upravit. V původním receptu nebylo vejce a místo klasického droždí tam bylo sušené a to já nepoužívám. Recept obsahoval i o dost míň cukru, ale to bylo tak dietní, že by to nebylo dobrý :-) Nakonec jsem upravila i náplň, dala jsem víc perníku a cukru. Když se náplň přidává k těstu, tak se to dost matle a musela jsem přisypávat ještě mouku, aby se dalo s těstem pracovat.

Aha, no, to se stane, kynuté těsto se v troubě někdy zachová nevyzpytatelně ;-) Ale chuťově si myslím, že to bude super, strouhaný perník mám moc ráda :-p

Popravdě jsem si taky nepředstavovala, že se to tak zpeče a udělá to jakýsi patvar :-) Možná, kdyby se uprostřed nechala díra, tak by to vypadalo jinak. Byl to takový hokus pokus a čekala jsem, co mi na to přítel řekne, když řekl, že je to dobrý, tak jsem zajásala :-) Mě osobně to chutná a je tam cítit zvláštní chuť těch perníčků. Ale fotku před pečením dodávám :-)

:-O Tak tohle jsem si podle popisu představovala malinko jinak. Možná by bylo dobré vyfotit příště těsto před pečením, aby bylo lépe vidět, jak se to motá ;-)

:yes::yes:+4.

:yes::yes::-p

Docela zajímavý recept a myslím, že se s tím dá ještě všelijak jinak kouzlit.

Tématické fráze:
pernikove roladky, perníková náplň do buchet, perníková náplň, pernikova vosí hnízda, rolady pernikove, vosį hnizda ze strouhaneho perniku, pernikove vosí hnízda recept, jak spojit perníkovou chaloupku, jak dobře spojit perníkovou chaloupku, medovnikova napln, roládky perníkové, kdy potřít perníčky vejcem, adventní věnce 2015 perníkovy, bochánky perník - plněné ořech. náplní, adventní hnízda, jak rozkrájet věnečky, pernikova hnizda z kynuteho testa, pernokova hnízda, perníkové plněné obdelníčky, hnízda z karamelu

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, droždí, máslo, vejce, mléko, sůl, ořechy, vejce, perník, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu