Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové zelí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

barbra

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do čisté vany, kterou pokryju starším prostěradlem, dám nakrouhané zelí, nakrouhanou mrkev, česnek na plátky a křen na větší špalíčky. Krok 2: Vše posolím a posypu celým kmínem a šlapu do té doby, dokud nezmění barvu a vypustí ze sebe vodu. (Záleží na vás, v jakém to budete dělat množství a jak vám co chutná, např. nemáte rádi křen, tak ho tam dáte méně. A jinak všeho s mírou a doplňujeme svou chutí). Krok 3: Později zelí vyždímám v rukách a dám do bečky a ještě zašlapu.

Zveřejněno 12. 6. 2010

Poznámka autorky barbra

Vždy, jak u nás v obchodě mají krouhané zelí, tak ho koupím ve větším množství. A ostatní přísady tam přidávám jak kdy stejně, pokaždé jinak, ale je stejně dobré. Chtěla jsem dát foto, ale zelíčko došlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yKM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yKM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Za momentík přidám pár foteček.Sice mi žádné nezbylo ale pár sklenic jsem sterilovala.Tak přidám jenom tuto fotečku.A až budu zelí šlapat tak přidám další foto.

Elunko, určitě to vyzkouším, zelí máme ráááádi:yes::yes: +

Já dávám na 50kg zelí asi 1kg soli, ale také chutnám. Dobře, že jsi dopsala, že patří do bečky. Manžel mi vyrobil takový dřevěný "žďumpač" tomu říkáme a nešlapu, ani nemačkám rukami. Je to myslím jednodušší. Zkusím s mrkví i s česnekem do malé bečičky. Je to zase něco nového. Křen dávám.:yes:

Já vím ale s tou solí podle chuti já to vždy chutnám a bud přidám a nebo to nechám tak,ale mělo by to být slanější at to jak už jahoda řekla nezačne plesnivět.

Barbro a co s tím děláš dále - dáš do bečky, jako kysané mrkvové zelí, nebo to dáš do sklenic a steriluješ?? To bys měla ještě připsat (a poměr zelí a soli je hodně důležitý. Mělo by to být uvedeno. S malým množstvím soli v bečce může zelí začít plesnivět a vůbec nevykvasí....) Nějak jsem to z receptu nepochopila. Díky;-)

Tématické fráze:
mrkvove zelí, prodej krouhaného zelí, zelí s mrkví, krouhané zelí, prodej krouhaného zelí dobrá voda, nakládané zelí s mrkví, krouhane zelí prodej, prodej zelí na krouhání, krouhané zelí dobrá voda, krouhané zelí dobrá voda, krouhane zeli recepty, prodej krouhaného zelí dobrá voda 2018, krouhané zelí recept, recepty z krouhaného zelí, prodej zelí ke krouhání, recept na krouhané zelí, krouhané zelí s mrkví, recept na zeli s mrkvi, hlávkové zelí na krouhání, zelí na krouhání prodej

Suroviny:
zelí hlávkové, mrkev, česnek, křen, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu