Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj cibulový salát

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu nakrájam na tenko, dobre osolím a nechám vypotiť aspoň pol hodiny. Krok 2: Potom štedro posypem čiernym korením, pokvapkám citrónom a olejom, dám schladiť.

Zveřejněno 13. 6. 2010

Poznámka autora magdalenka

Jednoduchý, starý recept, tu som ho nenašla, preto pridávam.

Chutí ako jedna z príloh k mäsu v rámci grilovačky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj cibulový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2D5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj cibulový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2D5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

magdalenka: Mne taky ne-e, hodne sladke a casto provonene, ovsem v Turecku, Recku a na Balkane chutna moc, typicky arabske.....

Jitkas: presne to a nikomu u nás doma to nechutilo.:-))

magdalenka: Jmenuje se tusim "Lokum", hodne sladke a nakrajene na kosticky....

casino: boli to kocky obalené škrobom, z toho dedukujem, že asi to...:-))

Koriandr jsem jednou zasela na zahrádce a pak nemohla projít kolem záhonu, aniž by se mi neudělalo nevolno. Ten tedy ne, nahrazuju ho listovou petrželí. Ale na římský kmín jsme si zvykli celkem rychle. Sójový olej mi nevadí, dávám ho jen trošku a k číně je téměř nezbytný. Nám dcera z Fracie dovezla pravý roquefort, ovšem vezla ho dva dny v autobuse v batohu. Byl tedy řádně uleželý, ale byl vynikající :-)):-p S výborným Merlotem, který přivezla též.

casino:Solte si, jak uznáte za vhodné, mně je to celkem jedno. Ale že vy si v každém receptu najdete slovo, sousloví nebo větu, ve které se pak pitváte, to mě teda udivuje. No, nic ve zlém;-)

magdalenka:
"niečo odporne lepkavé sladké želatínovité."
Že by sučuk? http://www.labuznik.cz/recept/rahatlokum-ratluk/ :-))

1974andrea:
Číst umím...:-) a myslel jsem si, že jste to pouze přeložila;-)
Také u stolu používáme mlýn na sůl, ale není nic jednoduššího, než si sama otestovat, zda je jaký rozdíl v chuti když použijete tu či onu sůl:-)
A módní mořská sůl?
Pominu-li "speciálky", tak rozdíl v chuti soli za 10,-/kg a 800,-/kg jsme u nás nepoznali.

Edit:
Ženský neblázněte:-)
Sůl je možná nad zlato, ale ať je v jakémkoli stavu, pořád je to ta stejná sůl;-)

1974andrea: a vidis, to mas pravdu...to som si vobec neuvedomila, ze sa soli priamo z mlynceka na sol. Mozno je takato cerstvo mleta , intenzivnejsia a tym padom jej netreba tolko vela.

casino: Tak mne kumin vonkoncom nevadi, ale mam svoje vyhrady voci sezamovemu oleju....

magdalenka: syn mojej kolegyne, ked bol skolak, tak jejpriniesol z vyletu z Bojnic maslo . A mne moja dcera priniesla raz zo skolskeho vyletu pancuchy...mali vysiteho motyla nad clenkom :-D
Ked bola radka na svadobnej ceste v karibiku tak mi priniesla pol litra vanilkoveho tekuteho bieleho extraktu. Som si vtedy vravela, ze to nespotrebujem do konca zivota. A uz dva roky nan len s laskou spominam a tuzim po dalsej pollitrovke

casino:Lépe čtěte, dávala jsem překlad tureckého receptu a tam to takhle psali. A jestli sledujete nějaké kulinářské pořady, všimněte si, že všichni solí pokrmy z mlýnku na sůl, taktéž s pepřem. Asi v tom něco bude, že by čerstvost chuti?;-) Ona není sůl jako sůl;-)

casino:koriander mi stále smrdí, pokúšala som sa ho v malom používať nedávno, tak isto rímsky kmín - ale na ten som nemusela čakať 7 rokov...už mi nevadí, len musím s ním opatrne.

vybusna: to je poklad, ak ti nosi z Berlína takéto suveníry...predpokladám teda, že aj takéto.
Mne syn doniesol z Číny 1 liter sójovky, z Cypru po kila prášku do pečiva a z Grécka olej z tekvicových semiačok a také niečo odporne lepkavé sladké želatínovité...Ten prášok do pečiva pobavil každého, každopádne to bol najoriginálnejší darček, čo som v živote dostala.:-D

1974andrea:
Níže píšete:"1/2 lžičky čerstvě mleté mořské soli"
Obyčejně se píše o čerstvě mletém koření:yes:
ale ČERSTVĚ mletá, byť i mořská, sůl? Proč? V čem je jiná než jemná krystalická či mletá sůl?

vybusna:
Těch 7 roků, od kdy se to počítá, nebo jak je to? Rád si počkám, ať se zbytečně neznásilňuji:-D Zatím si pomaličku, po jednotlivých kmíncích zvykám na římský kmín, ale s tím zeleným koriandrem to mám přesně jako jste to měla vy;-(

1974andrea: ja Ti Any neviem. On ten cibulovy salat v kebabe, mi nosil muz z Berlina, sice letecky, ale mal uz isto svoju najlepsiu chvilu za sebou. Ked som ho vyberala z placky, tak som tam videla nieco zelene, ale blizsie som to nespecifikovala, lebo toho tam bolo strasne malo. Mala som doma aj petrzlen, aj koriander a koriander som potrebovala minut urgentnejsie, tak som nasekala ten. Nevadil nam tam, ale nabuduce vyskusam ten petrzlen, ako radis.

Tématické fráze:
cibulový salát, cibulový salát recept, bramborovo cibulový salát, cibulovy saláty, cibulový salátek, cibulový extrakt, muj recept, cibulový salát se salámem, cibulovi salát recept, cibulový salát.cz., cibulovy salat s petrzeli recept, cibulový salát s pepřem, cibulový přášek, rajčatovo cibulový salát, bramborovo-cibulový salát, bramborovo-cibulový salát, cibulové saláty, saláty z cibule, leteckej salát recept, salát cibulový

Suroviny:
cibule, sůl, pepř černý, citron, olej

Přidat fotografie receptu