Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s drobenkou

Jestli máte chuť na rychlý a snadný moučník s rebarborou, nebo sezónním ovocem, upečte tento koláč. Příprava těsta je velmi snadná, pak ho stačí poklást rebarborou, posypat drobenkou a péct, než drobenka zezlátne.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavlinka88

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 198 kJ /
3 394 kcal
Bílkoviny59,65 g
Tuky115,35 g
Vláknina10,35 g
Cholesterol 583 mg
Sodík 416 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy524,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas začneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme mléko, olej, cukr, vejce a vymícháme těsto. Krok 3: Těsto nalejeme na připravený plech a poklademe nakrájenou rebarborou. Krok 4: Z hrubé mouky, cukru a másla uděláme mnutím v prstech drobenku, kterou koláč posypeme. Krok 5: Pečeme na 175-200 °C. Zda je koláč hotový, vyzkoušíme špejlí.

Zveřejněno 13. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ng8R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ng8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Lucie Zelenkova:
175 až 200°C:-)

Oskar:
Já zkusil s olejem...
Nefunguje to8-(

jana: " Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla..."
No a já dávám do drobenky žloutek, že aby co nejdéle vydržela chrumkavá, že :-)

Zdravím, mohla bych vědět, na kolik cca stupňů péct? 8-( Děkuji

macikova: Já jsem postupovala tak, že jsem si nejdříve oloupala řapíky rebarbory, podelně jsem je rozkrojila a pak krájela cca 1cm kousky. Lepší je vždycky brát ty nejmladší stvoly (řapíky). Měla jsem jich cca 6. Nakrájenou rebarboru jsem si dala do misky a prosypala 2 vanilkovými cukry. Posýpka je jednoduchá - mouku, asi 2 menší hrstě moučkového cukru a mouku nasypu do misky a rukou to mačkám, až se udělají ty drobky. A pak už jdeme na výrobu těsta:
Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!

jana: zajímala by mě drobenka bez másla, to opravdu neznám

proc u toho receptu není uvedeno jak dlouho se ma pect?? a na kolik stupnu?? :-S :no: :-O :-/ ;-( :-(

také už je v troubě tak jsem na to moc zvědavá, snad se povede a všichni budou nadšeni :yes:

holka ze severu: :-8 Dovolím si nesouhlasit. Rebarbora je víceletá listová zelenina. Řapíky listů se používají jako ovoce, ale zásadně jen tepelně upravené :-)

Otavanka: Rebarbora je tříslovina.. :-*

Jey: Tohle je recept na tzv. lžícový koláč, taky ho znám, místo hrnků se prostě měří na polévkové lžíce ;-) A těsto se dělá tak, jak je napsáno: vše se dá najednou do mísy a smíchá. Jednodušší to být už nemůže :-)

Proboha proc to cmrndani lzickama? Proc neprepocitat na hrnicky, sklenicky nebo tak? ale hlavne vzdyt ja vubec nevim jak smichat takove testo !!
OCENILA BYCH, KDYBY BYL PRIDAN POSTUP PRO UPLNE DILETANTY, RADA BYCH NECO TAKOVE UPEKLA ALE VUBEC NEVIM JAK.
Vas recept je mozna pro pokrocile, ale mne tedy vubec nepomohl ! :-//:no:

tak jsem zvědavá jak dopadne...příjde mi toho těsta málo,na plech..tak uvidím co z toho vznikne..už je v troubě.

takže uvidíme jak to dopadne :-)

Otavanka:já tě s dovolením ještě doplním odkazem, protože hodně lidí si to fakt plete ;-);-) http://www.lidovky.cz/rebarbora-k-nam-prisla-z-tib...

Neregistovaný kuku, rebarbora je ovoce a dostala se k nám z Tibetu.

rebarbora není ovoce,to jen taková zajímavost ;)

:-8jdu na to,ale nemá se ta rebarbora před tím trochu spařit s cukremdaschiff@seznam.cz

Tématické fráze:
drobenkový koláč s rebarborou, rebarborová buchta s drobenkou na hrnky, rebarborový koláč na plech, rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou, rebarborový koláč se žmolenkou, hrníčkový rebarborový koláč, buchta z rebarbory s drobenkou, kolac s rebarborou, buchta s rebarborou a drobenkou, drobenkový rebarborový koláč, rebarborový koláč, drobenkový koláč z rebarbory, rebarborová buchta s drobenkou, hrníčkový koláč s rebarborou, recept na koláč z rebarbory, buchta na plech s rebarborou, rebarborový drobenkový koláč, koláč z rebarbory video, buchta s rebarborou, co s rebarborou

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, vejce, prášek do pečiva, rebarbora, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu