Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřové plátky na rumu

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 994 kJ /
1 433 kcal
Bílkoviny41,15 g
Tuky122,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 2,66 g
Sůl6,85 g
Sacharidy10,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a rychle orestujeme na pánvi. Krok 2: Potom naskládáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sojovou omáčku s rumem. Nahoru posypeme nakrájeným Hermelínem. Krok 3: Pečeme zvolna cca hodinu přikryté, ke konci odkryté.

Zveřejněno 13. 6. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: www.mimibazar.cz

Je to pikatní masíčko. Zkoušela jsem již jak s Hermelíny, tak i s Nivou a obě varianty nám chutnaly.

K příloze jsem vyzkoušela ředkvičkový diphttp://www.toprecepty.cz/recept/12764-redkvickovy-..., od Lemarti, který je moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřové plátky na rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmXE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřové plátky na rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rmXE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Recept vypadá báječně. Mám zkušenost, že naložení masa do rumu působí jeho zkřehnutí a výbornou chuť. Možná i tady bude rum fungovat podobně. Určitě vyzkouším.
Opět krásně naservírovaný pokrm...:yes::-K

Už vím co budu zítra vařit.Mám vyndanou vepřovou krkovičku,tak to zkusím.:yes:

Díky všem za milé komentáře a recept zkuste, zmizel u nás rychlostí blesku a že je to s rumem, jsem prozradila až po obídku:-p.
Pro Lemarti: díky vysokým teplotám jsou ředkve hořké a Tvůj dip je výborný nápad je zpracovat a nemuset vyhazovat. Už mám nadělanou celou misku zítra do práce. Díky za recept.;-)

:-O:-p:yes:

Jahůdko-tak tohle je recept pro mého tatku:-D:-Djak se jedná o rum tak má úsměv na tváři a k tomu masíko no určitě mu tento recept předám;-)a já samozřejmě vyzkouším taky;-)A jsem ráda,že jsi vyzkoušela ředkvičkový dip:-)a že chutnal,já ho dělám každý den,dokud se ho nepřejím:-D+4 bodík:yes:

Mňam;-);-);-)

Zajimave, posilam bodik. 3+ :yes::-K

Jahodo, to vůbec nemusí být špatný a co to vidím-to je ředkvičkový dip od Lemarti, taky jsme ho včera měli ke grilovanému masu a je dobrý. Dávám 2.boda:yes:

Jahůdko, teď jsem četla "sojové šlehačky" :-D:-D, ale sojovka+rum, to je docela zvláštní kombinace, asi pěkně navoní. Ale ty hermelíny, :-*:-p Zkusím nejdřív po trošce ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové plátky, vepřové plátky recept, veprovy platek, pikantní vepřové plátky, maso na rumu, vepřové na rumu, maso s rumem, vepřové plátky recepty, vepřové maso na rumu, vepřové plátky hermelín, vepřové plátky rum, pikantní plněné vepřové plátky, pikantní vepřové, vepřový na rumu, vepřové maso v rumu, vepřové plátky rum šlehačka, hermelín vepřové maso, vepřové maso plátky recepty, vepřové plátky s hermelínem, vepřový plátek recept

Suroviny:
maso vepřové, šlehačka, rum, omáčka sojová, sýr hermelín, sůl, pepř, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu