Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 75 min

80 min (5 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 782 kJ /
1 382 kcal
Bílkoviny140,44 g
Tuky66,86 g
Vláknina11,96 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 428 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy52,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme. Krok 2: Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a vývarem. Krok 3: Přidáme rozetřený česnek, koření a za častého prošlehání vaříme asi 15 minut. Upravíme hustotu, dochutíme cukrem, několika kapkami octa a solí či Podravkou. Krok 4: Omáčku můžeme rozmixovat nebo propasírovat a podáváme ji s vařeným uzeným. Krok 5: Nejvhodnější přílohou je knedlík, například špekový, ale lze podávat i s bramborami.

TIP: Různé druhy knedlíků - rady a tipy

Zveřejněno 14. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLmR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLmR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Moc pěkné tzv. selské jídlo, nebo jak to nazvat. :-* K uzenému dělávám spíše křenovou omáčku, ale budu muset pro změnu zase udělat jinou.:-K

:-)<3:yes::yes: už jsem zkoušela se špekovým knedlíkem = skvělé :-K

Tak jsem zvědavá, jdu to zkusit:) Děkuji za tip:yes:

Česnekovou omáčku máme moc rádi právě k uzenému masu :-p:-p:-K

Eli,dávám hned bod:yes:, protože česnekovou omáčku znám a moje rodina ji miluje. Mám ji stokrát raději než křenovou;-)

Vyzkouším.U nás uzené maso všichni milují.:yes::yes::yes:

Eli, nádhera, bože, já mám hlad!!:-)):yes:

Ještě že jsem po obědě,uzené vařím ještě s celou cibulí jinak :-p:yes:

Světlanko, křenová je klasika, také dělám. Tohle je zase trochu něco chuťově jiného - a navíc, česnek je doma vždy...:-D Budu ráda, když vyzkoušíš a ještě raději, když vám bude chutnat :-).
Díky za body.:-K

:-p:yes::yes::yes:

Nádhera!!!!!!!

... uzenému masu dělávám křenovu omáčku, ale ráda vyzkouším tady tu Tvou..:yes::yes:...protože máme rádi česnek, určitě bude dobrá, tak posílám první bodík :-):yes:

Tématické fráze:
uzené maso s česnekovou omáčkou, uzená vepřová kýta recept, uzená omáčka, uzené na česneku, česneková omáčka s uzeným, uzená vepřová kýta recepty, uzena vepřová kýta, česneková omáčka s uzeným masem, omáčka k uzenému masu, uzené s omáčkou, česneková omačka z uzeného, recept na uzenou kýtu, uzené maso na česneku, vepřova kýta uzena, uzená kýta na smetaně, vepřová uzená kýta, jak upravit uzenou kýtu, omacka z kyty, česneková omáčka k uzenému masu, recept na česnekovou omáčka

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, česnek, smetana na vaření, máslo, olej, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, ocet, cukr, podravka, sůl

Přidat fotografie receptu