Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampelišky s čočkou

Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají zbavit se otoků, čistí játra a zažívací trakt, zahánějí pálení žáhy.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

--ReNi--

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku proplácheme a uvaříme do poloměkka. Z oleje a mouky usmažíme zásmažku a čočku zahustíme. Ochutíme a solí a octem. Krok 2: Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Klobásku opečeme na pánvi. Krok 3: Mladé pampeliškové listy důkladně omyjeme teplou vodou a osušíme. Rozložíme je na talíř a lehce pokapeme balsamico octem. Krok 4: Na pampeliškový salát naservírujeme uvařenou čočku, na ni položíme půlky vejce a osmaženou klobásku. Krok 5: Podáváme s opečeným chlebem nebo s kupovanými houstičkami (suchary).

TIP: Jak sbírat pampelišky a jejich jednotlivé části - rady, tipy

Zveřejněno 14. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampelišky s čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrnW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampelišky s čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrnW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Listy musí být mladé a stonek nejlépe vyříznutý celý, protože v něm je mléka nejvíce. Sama jsem ještě nezkoušela, ale vím, že někdy se mají listy nechat ve vodě odležet, a že by měli údajně zesvětlat. :-)

Hmm tak myslím že je to výborné, oskusím:yes:

Jíst se dají jen ty úplně mladé cca max. do 2,5 cm výšky, nesmí z nich ještě prýšttit moc mléka, jsou křehounké při odloupnutí, nesmějí klást odpor a smaozřejmě naprosto zdravé, zelené. Ale většinou jen brzy zjara, teď bych řekla že už končí....max.ještě týden

Špagetka, výnimočne nie, babička to utajila predo mnou...
Iba raz som skúsila pampeliškové listy a boli horké. Neviem, kedy ktoré sú konzumovateľné. Robila som šalát a nedal sa jesť.
Fotka je úžasná, recept krásny! +
Iba by som sa chcela spýtať na tie listy, ako s nimi, aby sa dali konzumovať. Ďakujem!

Jani R. musí to být mlaďounké listy a ty hořké nejsou, jinak babička dávala i kvítky pampelišky - díky za připomínku dávného dětství...:-*:-*:yes:
Magdalenko, nemáš to taký v šuplíku? (ona už bude vědět :-D)
:-p:yes:

Já se picnu..:-O Není to hořké?:-O

Hmm...:-p:-K

Tématické fráze:
pampeliška recepty, recepty z pampelišky, jak konzumovat pampelišky, jak jíst pampelišky, recepty z pampelišek, pampelišky recept, recept z listu pampelišek, pampeliška list recept, listy pampelišky recepty, pampeliškové listy, jak konzumovat pampeliškové listy, jíst pampelišky, pampeliškpvé listy recepty, pampeliskove recepty, pampeliška list recepty, pampeliška, dušené pampelišky, pampeliska recept, dají se jíst listy z pampelišky?, recept pampeliška listy

Suroviny:
listy pampeliškové, ocet balsamiko, čočka, vejce, klobása

Přidat fotografie receptu