Bramborové knedlíky v parním hrnci
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Tyto jednoduché a výborné bramborové knedlíky můžete dát i do mrazničky. Dají se použít jako vynikající příloha k masu, špenátu, zelí.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 237 kJ / 2 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,68 g |
Tuky | 35,86 g |
Vláknina | 37,90 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 549,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme den předem ve slupce. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubé části struhadla (tam, kde strouháme okurky na hrubé nudličky).
Krok 2: Přidáme mouku, krupičku, olej, ocet, vejce a sůl a vypracujeme těsto. S těstem se pracuje dobře a nelepí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme válečky. Na každé patro parního hrnce položíme na pruh pečicího papíru knedlík (ten se na něj nepřilepí a nebudeme muset čistit otvory). Paříme 35 minut.
Krok 4: Po upaření necháme chvilku "zavadnout", aby se při přenášení nepřelomily, jsou dost velké.
Zveřejněno 19. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky v parním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yyqp
Moje poznámka
Bramborové knedlíky v parním hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yyqp
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 12 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
vaření v parním hrnci,
parní hrnec na knedlíky,
hrnec na knedliky,
hrnec na vaření knedlíků,
jak ohřát bramborový knedlík,
parni hrnce testy,
recepty na vaření v parním hrnci,
jak ohřát bramborové knedlíky,
knedlíky z parního hrnce,
hrnec na vaření knedlíků v páře,
recepty v parním hrnci,
parni hrnec knedliky,
parni hrnec na vareni knedliku,
hrnce na vaření knedlíků,
parni hrnec vareni knedliku,
vareni bramborovych knedliku v pare,
recepty k parnímu hrnci,
parní hrnec recepty knedlíky,
hrnec na knedliky v pare,
vaření brambor v parním hrnci
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
krupice dětská,
olej,
vejce,
ocet,
sůl
Komentáře (15)