Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z vepřového v PH

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 674 kJ /
1 356 kcal
Bílkoviny205,48 g
Tuky43,21 g
Vláknina9,88 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy31,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme maso ze všech stran. Krok 2: Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso. Krok 3: Do vajíčka na čaj dáme koření a přidáme do PH. Pomalíme 3 1/2 hod. Krok 4: Potom vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme a přidáme šlehačku, ve které jsme rozmíchali mouku. Přichutíme a podáváme.

Zveřejněno 20. 6. 2010

Poznámka autorky Jikotka

Já jsem dnes improvizovala s pomalým hrncem....Svíčkovou jsem vždycky nakládala a dneska jsem zjistila, že to vůbec není zapotřebí...z vepřového masa ji dělám už dlouho, ale PH nezklamal, je stejně dobrá...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z vepřového v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BP9J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z vepřového v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BP9J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Vyzkoušeno.Moc dobré :)

Z vepřového se to jídlo z receptu jmenuje "Hamburká vepřová kýta" (plec) a jen se navrch na talíři sype kostičkami okurky a šunky. Základ pro svíčkovou je hovězí maso zadní (je né pravá svíčková!). :-)

PS: pro úplnost receptu, kdy prováříte mouku zašlehanou ve smetaně? ;-)

Jackie79:
Mně přijde s Halali moc slaná zkoušela jsem ji kdysi a vůbec mně nechutnala dělám jí s kořenovou zeleninou někdy když pospíchám tak dávám mraženou zeleninu pod svíčkovou

Sekaná svíčková také naprosto skvělá<3

scarlet:Ahoj,Když vyndám maso a zeleninu z Ph,tak to dodělávám v normálním kastrolu na sporáku :-K:-K:-K,přeji hodně úspěchů :-p

Dobré odpoledne,
Jiřinko, prosím Tě mám pomalý hrnec, sice už dlouho, ale já v něm ještě nevařila. Moje premiéra bude v sobotu svíčková a též z vepřového masa.
Vaříš tu svíčkovou úplně stejně, jako já, bez přídavku halali. Ale to není podstatné. Já se Tě chtěla jen zeptat, jak vyděláš to maso a rozmixuješ tu zeleninu, a pak tam dáváš tu šlehačku, dáváš to zpátky do PH a tam ještě dopomalit, nebo už to doděláváš v normálním hrnci.Díky Scarlet:-K

Moc pěkné:yes:. Já PH nemám a svíčkovou dělám s "halali", nikdy jsem jí nezkoušela dělat jinak a nevím, jestli by mi chuťově seděla, kdybych jí vyzkoušela podle vašeho receptu..:-)

Jiřinko, maso jsem pomalila přes noc, dopoledne jsem jenom uvařila kolínka a výborný oběd, téměř bezpracný, je na stole :yes: Pošmákli jsme si moc ;-)

chlap nekuchař 24. 3. 2011 11:19
Už se těším, až vyzkouším... v neděli.... ;-):yes:

svíčková,to patří k nedělnímu obídku a tahle jak vidno se povedla.;-)+1:yes:

Díky za bodíky...bylo nás k obědu sedm a všem chutnalo,to potěší...

:-p:-p:-K:yes:

Já pomalý hrnec mám a svíčkovou v něm udělám,;-) za tuto bodík posílám :yes::-p

PH nemám, svíčkovou taky, ale co mám, je bodík:-p;-):yes:
Svíčková je mňamka:-!

No jo, nádhera:-p, nevíte někdo, nebude zase nějaká soutěž? PH ještě nemám!!:-D:-)). Jiřko, samozřejmě plus;-):yes:

:yes:+2.

PH sice nemám, ale z té fotky je ta chuť přímo "cítit" :-D:-p:yes:

Tématické fráze:
svíčkova z vepřoveho masa, svíčková z vepřové plece, svíčková z plecka, svíčková z vepřového masa s halali, svíčková v pomalém hrnci, svíčková z vepřové kýty, svičkova z vepřoveho masa a halali, svíčková z plece, svickova s plecka, pomalý hrnec svíčková, vepřové jako svíčková, svíčková z pomalého hrnce, vepřová svíčková recepty, svíčková v ph, vepřové srdce ala svíčková, vepřové ala svíčková, svíčková s vepřovým masem, recepty z vepřové svíčkové, veprove maso na svickovou, svíčková s vepřového masa

Suroviny:
plec vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, koření nové koření, pepř, bobkový list, ocet, sůl, šlehačka, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu