Vánočka
Bez vánočky na sváteční tabuli by to nebyly ty pravé Vánoce. Krásně vláčná vánočka, posypaná mandlemi, provoněná vanilkovým cukrem a s rozinkami, pomůže u vás doma navodit tu správnou vánoční atmosféru.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 767 kJ / 3 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,74 g |
Tuky | 111,26 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 955 mg |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 483,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 2: Z trošky mléka, čerstvého droždí a trošky cukru připravíme kvásek a necháme vzejít.
Krok 3: Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Přidáme zbylé suroviny, kvásek a vypracujeme těsto, které dobře prohněteme.
Krok 4: Necháme alespoň hodinu kynout, poté upleteme vánočku.
Krok 5: Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Krok 6: Před pečením zapíchneme do vánočky špejle, aby při pečení držela tvar.
Krok 7: Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit (záleží na vaší troubě).
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VDM
Moje poznámka
Vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VDM
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 12 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 17 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 20 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 23 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňská omáčka
Moanka před 2 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 10 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 11 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 13 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 13 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 13 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 14 hodinami
Tématické fráze:
vánočka pro začátečníky,
vánočka recept,
pečení vánočky,
vánočka top recepty,
vánočka,
top recepty vánočka,
vánočka recept pro začátečníky,
teplota pečení vánočky,
vánočka pečení,
pečeme vanočku,
pečení vánočky recept,
vánočka teplota pečení,
teplota na pečení vánočky,
dia vanocka recept,
pečení vánočky teplota,
recept na vanočku,
vánočka recepty,
recepty vánočka,
recept vanocka,
vánočka teplota
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
droždí čerstvé,
máslo,
žloutek,
sůl,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
mléko,
rozinky,
vejce,
mandle
Komentáře