Vánočka
Bez vánočky na sváteční tabuli by to nebyly ty pravé Vánoce. Krásně vláčná vánočka, posypaná mandlemi, provoněná vanilkovým cukrem a s rozinkami, pomůže u vás doma navodit tu správnou vánoční atmosféru.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 767 kJ / 3 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,74 g |
Tuky | 111,26 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 955 mg |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 483,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 2: Z trošky mléka, čerstvého droždí a trošky cukru připravíme kvásek a necháme vzejít.
Krok 3: Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Přidáme zbylé suroviny, kvásek a vypracujeme těsto, které dobře prohněteme.
Krok 4: Necháme alespoň hodinu kynout, poté upleteme vánočku.
Krok 5: Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Krok 6: Před pečením zapíchneme do vánočky špejle, aby při pečení držela tvar.
Krok 7: Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit (záleží na vaší troubě).
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VDM
Moje poznámka
Vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VDM
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 34 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
vánočka pro začátečníky,
vánočka recept,
pečení vánočky,
vánočka top recepty,
vánočka,
top recepty vánočka,
vánočka recept pro začátečníky,
teplota pečení vánočky,
vánočka pečení,
pečeme vanočku,
pečení vánočky recept,
vánočka teplota pečení,
teplota na pečení vánočky,
dia vanocka recept,
pečení vánočky teplota,
recept na vanočku,
vánočka recepty,
recepty vánočka,
recept vanocka,
vánočka teplota
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
droždí čerstvé,
máslo,
žloutek,
sůl,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
kůra citronová,
mléko,
rozinky,
vejce,
mandle
Komentáře