Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový likér

Připravte si na zimu zásobu výborného a zdravého bezinkového likéru. Pomůže Vám v boji proti nachlazení a zlepší náladu. Bezinky nasbíráte na sklonku léta a na zimu tak budete mít likér připravený.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evaprknova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení do druhého dne

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka = 2,25 litru

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 946 kJ /
7 158 kcal
Bílkoviny30,18 g
Tuky20,18 g
Vláknina150,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 332,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme odměřenou vodu, nasypeme opláchnuté kuličky černého bezu a společně vaříme 15 minut. Krok 2: Nachystáme druhý hrnec, dáme do něj cedník, na něj plátýnko, ve kterém zachytíme kuličky bezu a vymačkáme z nich co nejvíce šťávy. Krok 3: Do hrnce s vymačkanou šťávou a vodou, ve které se bez vařil, přidáme cukr, připravenou kávu a vanilkový cukr.
Přivedeme k varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
Necháme vychladnout a dáme odpočinout do lednice do druhého dne. Krok 4: Druhý den přidáme rum, dobře promícháme a nalijeme do čistých sklenic.
V chladu vydrží likér nejméně 2 roky.

TIP: Tipy na zpracování černého bezu

Zveřejněno 23. 6. 2010

Poznámka autora evaprknova

Četla jsem na to recenze (42) a všichni ho moc chválili, že je to mňamka a v zimě z toho dělají grog. Je velmi zdravý na odkašlávání, trojklanný nerv a bolavé nohy. Dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkový likér

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9kV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkový likér

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9kV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Bezinkový, je i u nás oblíbený. :-K

Recept jsem udělala jen bez koření, přidala jsem 2 lžičky kyseliny citronové a bílý rum - už druhý den jsme málem vypili půl lahve, jak je to lahodné:-D

Jdu ten to recept zkusit,sice pozdě,ale přece, ale nevím nevím zda ty dva roky vydrží:-))

Moc děkuji za bleskovou odpověď,jsem ráda že likérek vydrží.:-K

Nervozniveverka: vydrží ti i ve špajzu, nikdy jsme ho lednice nedávali;-)

Prosím může mi někdo poradit,zda likér musím skladovat pouze v lednici nebo mi bez problémů vydrží díky alkoholu i třeba jen ve špajzíku,bydlím v paneláku a tak mám strach aby se mi likér nezkazil.Děkuji předem za radu.:-K

Tento recept se na netu hodne opakuje. Osobne mi to pripada hodne slabe, zvlast, kdyz si predstavim, ze pouzivam rum s 35%. Navic pouzivani rumu mi pripada zvrhle. Do likeru jedine cisty lih, tedy vodka, vinovice eventualne fakt cisty z lekarny. Myslim, ze je vhodnejsi to dochutit jinak a to korenim.

No tento likér dělám už roky, ale nikdy se mi nestalo, že by vydržel 2 roky, někdy stěží do vánoc A bezinky s kafem se tedy netlučou, je to dobroučký!!!!!!!!!!
:-p

vloni jsem dělala, letos jdu na to zas:-))

Vypadá to moc hezky a určitě bude voňavý a moc dobrý, takže 2 roky jistě nevydrží :-D, já mám podobný likérek v lednici a chodím si na něj tišit chuťové buňky, občas tedy :-8. bodík letí:yes:

Na fotce je letošní výroba:-p:yes:

Lenka30:Můžu se zeptat,ten rum se dává do vystydlého nálevu nebo to musím znovu povařit?Dnes se na to chystám ;-)Děkuji

Lenka30:

Tento likér skutečně pomáhá při léčbě neuralgie trojklanného nervu. Vím z vlastní zkušenosti. Kávu dávám také. Existuje též varianta s nevařenými bezinkami. Kde berete Špagetko tu jistotu, že na zánět trojklanného nervu nezabírá?

dneska jsem dělala a je VÝBORNÝ (i teplý) :-p:-D:-D:-D:yes:

Nechci popisovat, jak se dělá bezinkový likér, je to v podstatě stále stejný postup, jen nesouhlasím s tou kávou a vůbec dle mého názoru, nepatří tam RUM. Do bezinkové šťávy patří zásadně NEUTRÁLNÍ alkohol. T.zn. režná nebo skotská.;-)

Tématické fráze:
bezinkový likér s kávou, likér z černého bezu, liker z bezinek, bezinkový likér z květu bezinek, bezinkový likér z květů, likér z černého bezu recept, cerny bez liker, bezinky léčivé účinky, bezinkový likér bez kávy, bezinkový kavovy likér, vyroba bezinkoveho likeru, likér z černého bezu a kávy, bezinkový džem, likér z bezu, bezový likér, kávový likér z černého bezu, recept na liker z cerneho bezu, recept na liker z bezinek, bezinkovýlikér, likér z plodů černého bezu

Suroviny:
bez černý, voda, cukr vanilkový, cukr, káva, rum

Přidat fotografie receptu