Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kebab na špejli

Když se řekne kebab, všem se vybaví velký kus masa, který se griluje na speciálním horizontálním grilu. To v domácích podmínkách není možné, proto si ho doma můžete připravit na pánvi nebo grilu jednoduše na špejli.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 506 kJ /
2 272 kcal
Bílkoviny179,95 g
Tuky165,34 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 998 mg
Sodík 709 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy15,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso (směs hovězí a vepřové) smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vajíčky a osolíme podle chuti. Přidáme bylinky, (čím více, tím lépe), které lze různě kombinovat, na toto množství masa dáme přibližně 2 velké hrsti nahrubo nasekaných bylinek. Krok 2: Směs rozdělíme na 12 hromádek, ze kterých vytvarujeme válečky, do nich vsuneme špejli. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a kebaby ze všech stran opečeme. Krok 4: Můžeme je dát ještě na chvíli na plech s pečicím papírem do trouby pod gril - jednak se dotáhne kůrčička a zůstanou teplé, pokud se nebudou ihned podávat na stůl. Krok 5: Podáváme se zeleninou, tatarskou omáčkou a pečivem a nebo s brambory na jakýkoli způsob.

TIP: Jak připravit domácí tatarskou omáčku

Zveřejněno 23. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kebab na špejli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQEB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kebab na špejli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQEB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a parádní foto :-K

Svetlana:Nezlob se se, ale Ty jsi neudělala nikdy překlep,stačí jenom decentně upozornit o opravu a ne mít komentáře ,, očí mi vypadly na obrazovku", a tosamé platí o ,,špejle" :no::-//

JaroslavH 12. 5. 2011 12:22
jaja: Dělám k takovému masu zaziky a je to super.:-p

jé, to vypadá dobře, to si dám, dneska večer chceme grilovat a já nemám maso, jen mletý, tak to půjde :-!:yes:

Isahu:-),tak jsem si včera od tebe vzala inspiraci a udělala jsem něco na podobné téma k večeři;-).Dělala jsem z vepř.mleté,česnek,cibule,žampiony (nahrubo nastrouhat),koření Tacos 1 lžíce,houb.koření 1/2 lžičky,spóóusta čerstvých bylinek.Pak šup s tím ven na gril a jaká to byla mňamka:-p.Díky za tip a určitě jsem nedělala naposledy;-).Boďka č.11 je tvá.

Květo - komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.....;-)

to je krásná dabata, :-D Milan - určitě zdatný kuchař - dodnes nepochopil, jaký je rozdíl mezi čevapčiči a kebabem. A ve špejli to rozhodně není. Což takhle zelené bylikové koření v kebabu a naopak červené paprkové koření v čevapčiči ???? Možná by si měl přečíst nějakou kuchařku :-//

Milane, tak ji tam nevrážejte, já vás k tomu jídlu přeci nenutím - se špejlí ani bez špejle :-D mimochodem - ne vždy jím doma za prostřeným stolem příborem...;-)

Asi jste mě nepochopila. :-8 :-)) Když jím doma za prostřeným stolem, tak nemusím dávat do čevapčiči špejli, protože na stole vedle talíře mám příbor :-D a upečené čevapčiči (je jedno jak je dlouhé) jím příborem. :-* Proto nemusím do čevapčiči vrážet špejli jenom proto, abych čevapčiči mohl vzít do ruky. :-D :-D :-D :-D:-D

Milane, jednak bych to nenazvala čevapčiči - ani složením ingrediencí, ani velikostí, tyhle potvůrky mají cca 12-15cm - druhak ji z toho na talíři nevytahuji, ale vidličkou zobu zeleninu a maso ukusuji ze špejle a třeťak ne vše bylo určeno k večeři, ale potomci si opravdu odnesli 4 špejle do školy na svačinu spolu se zeleninovým salátem....;-)

To se mi líbí;-)+1:yes:

Na co lidi nepřijdou? Stačí do čevapčiči vrazit špejli a na talíři je nové jídlo.:-D Ivanko, z jakého důvodu dáváte do čevapčiči špejli, když ji na talíři i tak musíte vytáhnout? Jedině, že jídlo nejíte doma u stolu, a je připravované např. pro zahradní párty, nebo dětem a manželovi na sváču. Tzv sváča do ruky.:-D

Ivo, to se mi moc líbí!!:-p:yes:

:-O jen se zakousnout:-p:yes: moc pěkné fotky

:-K:-D:-)):-p

Isahu, bezvadný, zrovna hledám co zítra z mletého masa, tak že by.....každopádně 5.bod:yes:

magdalenko, klidně použij špajdle, ale na šlejlích je to lepší :-D...a IKEA u mě doma najdeš všude, líbí se mi její styl a design ;-)

Máš to veľmi pekné! + (A u nás tiež nedostať šlejle! Môžem použiť špajdle?)
...máš moje taniere... z IKEA, že? Sú fajn, iba trochu ťažké...

...Ivi, ale mně by se šlejle líbila...:-D

světluš, opraveno :-D:-D:-D šlejle doma došly, použila jsem tedy špejle....;-):-D

Ivi bezva recept...u nás taky můžeme mleté maso na všechny způsoby...ale prosím Tě, oprav si v "surovinách" "špejle"...oči mi vypadly na obrazovku,:-O: co že to jsou šlejle---;-):yes:

Vypadá to fakt skvěle,ukládám a letí bodík!:-O:-O:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kebab recept, kebab na špejli, kebab, recept na kebab, co je kebab, recepty kebab, recept na přípravu kebabu, kevab, kebab pro tebe, koření na kebab, mlete maso na spejli, co je to kebab, příprava kebabu, maso na špejli, pravý kebab recept, kebab doma, kebab koření, kebab z mletého masa, kořeni kebab, kebab recepty

Suroviny:
maso mleté, česnek, cibule, vejce, sůl, olej, bazalka čerstvá, pažitka, petrželka

Přidat fotografie receptu