Středomořská zelenina na plechu
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť zeleniny, která se stane karamelizovanou a křehkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 988 kJ / 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,45 g |
Tuky | 55,14 g |
Vláknina | 32,54 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 5,90 g |
Sacharidy | 77,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.
Krok 2: Mezitím rozehřejeme troubu na 250 °C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.
Krok 3: Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.
Krok 4: Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem.
Krok 5: Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
Krok 6: Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.
Zveřejněno 25. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Moje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 minutou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Tématické fráze:
středomořská dieta recepty,
středomořská kuchyně recepty,
pečená zelenina na plechu,
středomořská kuchařka,
středomořská grilovaná zelenina,
středomořská kuchyně,
středomořská dieta,
jak ugrilovat zeleninu v troube,
recepty středomořské kuchyně,
středomořská pečená zelenina,
grilovaná zelenina na plechu,
zapečená středomořská zelenina,
grilovaná středomorská zelenina,
středomořská kuchyně - recepty,
kuchařka středomořská kuchyně,
zelenina z trouby,
pečená středomořská zelenina,
jak ugrilovat zeleninu,
středomořská cuketa,
středomořské kuře
Suroviny:
lilek,
cuketa,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
sýr feta,
pesto bazalkové,
olej olivový,
tymián,
rozmarýn,
sůl
Komentáře (13)