Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středomořská zelenina na plechu

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť zeleniny, která se stane karamelizovanou a křehkou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 988 kJ /
953 kcal
Bílkoviny28,45 g
Tuky55,14 g
Vláknina32,54 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,48 g
Sůl5,90 g
Sacharidy77,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Krok 2: Mezitím rozehřejeme troubu na 250 °C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky. Krok 3: Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala. Krok 4: Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem. Krok 5: Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Krok 6: Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.

TIP: Pečená sezonní zelenina z trouby - jak na to

Zveřejněno 25. 6. 2010

Poznámka autorky Eliza

Pokud by vám byl recept poněkud povědomý, je původně skutečně můj, ale za dobu své existence už "oběhl" pár webů už bez mého přispění...:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská zelenina na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DAP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořská zelenina na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DAP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

d12420: Moc děkuji za komentář, jsem ráda.:-K:-K

Tédy, tak to byla jedním slovem DOBROTA :-p. Moc děkuji za recept:-8:-* Bodík udělen :yes:

Eli, nádhera a už mám v oblíbených:yes: +

Fotečky jsou k nakousnutí;-)zbožňuju cukety, lilky, rajčata, papriky no prostě všechnu zeleninu co se pojí s létem:-D

:-KEli, moc krásný recept a fotka jako vždy taky krásná:yes::yes:

hmmmmmm, tak tohle si udělám hned v neděli :yes::yes:....víkend je ve znamení babiččiny kuchyně, žádná velká dieta :-8

Jahůdko, musí to být ta malinká křupavá cuketka... Ty velké nám taky nechutnají, máma je jeden čas také pěstovala, narůstaly do obřích rozměrů :-O:-)) a nebylo to dobré, už od pohledu... Natož při nějakém plnění... Ale ty malé, to je pochoutka, fakt... Rozdíl v chuti je obrovský.
Děkuji všem za zájem. :-K

Ukládám pro svou drahou polovičku, protože ten by chtěl, abych mu připravovala lilek každý den. Cuketu vynechám, tu nemusíme,protože jsem ji jeden čas pěstovala a nějak nás neoslovila, ale jinak super. Jednoduché a lákavé;-):yes:

Ano - krásné a hlavně výborné. Dělám skoro stejně, ale nedávám pesto, příště určitě vyzkouším i s ním.+:yes::-)

Krásné;-)

Tak to já ráda přidávám bodík také:yes::yes::yes::yes:+3.

Špagi, ono to vlastně není "nic nového pod sluncem", ale pravda je, že jsem to nějak vymyslela a napsala před lety na jiný web a pak to nalézala i v původním znění okopírované jinde...;-) Ale mně to nevadí. Teď jsem to napsala znovu, speciálně pto Topky. :-)
A díky za bodík...:-K

Eliz, asi i pár kuchařek jej má otištěných ;-),každopádně je to pochutnání a navíc zdravé :-p:-p:yes: Docela bych možná tady vyzkoušela to pikantnější bazalkové pesto ( trošku chilli v tom je a česnek):yes:

Tématické fráze:
středomořská dieta recepty, středomořská kuchyně recepty, pečená zelenina na plechu, středomořská kuchařka, středomořská grilovaná zelenina, středomořská kuchyně, středomořská dieta, jak ugrilovat zeleninu v troube, recepty středomořské kuchyně, středomořská pečená zelenina, grilovaná zelenina na plechu, zapečená středomořská zelenina, grilovaná středomorská zelenina, středomořská kuchyně - recepty, kuchařka středomořská kuchyně, zelenina z trouby, pečená středomořská zelenina, jak ugrilovat zeleninu, středomořská cuketa, středomořské kuře

Suroviny:
lilek, cuketa, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, česnek, sýr feta, pesto bazalkové, olej olivový, tymián, rozmarýn, sůl

Přidat fotografie receptu