Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 911 kJ /
696 kcal
Bílkoviny7,03 g
Tuky66,17 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 726 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka. Krok 2: Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme na širší proužky, necháme stát. Krok 3: V kastrůlku si uděláme jíšku z tuku a mouky, tu zalijeme vývarem ze srdce, rozšleháme a dochutíme sardelovou pastou, hořčicí, okurku nakrájenou na nudličky, žampiony nakrájené na kousky, vrátíme nakrájené srdce a doladíme cukrem, solí, šťávou z citronu-chutě musí být vyvážené, vaříme 20-30 minut! Krok 4: Nakonec do omáčky přilijeme smetanu-omáčku můžeme ředit vývarem pokud je jí málo, ještě chvilku povaříme a můžeme stolovat.

Zveřejněno 26. 6. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Znám recept na Vídeňské vepřové srdce, které jsem si vylepšila o žampiony a dala úplně jinej poměr koření a udělala jsem dobře, ani nevím, zda bude na zítra, ale musí, knedlíků mám habaděj.

Kdo nemá rád v omáčce koření a cibuli, může jí přecedit, než se dá maso!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojnz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné vepřové srdce se sardelovou pastou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojnz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Veronika.Hrozna:Verunko, ani nevíš, jak moc jsi mě potěšila;-) Zároveň jsem si uvědomila, že už jsem ho dlouho nedělala a mám tu srdíčka 2, tak to musím napravit, nám to taky moc chutná a taky jsme dvá.;-) Srdíčka si kup vepřová, já to z nich dělám a jsou z masa téměř nejlevnější:yes:Díky, že jsi to uvařila:yes:

misza:Proč srdíčko ne ?:-O

Výborné nemá to chybu,jenom kde vzít další srdíčka z divočáka na další repete. Chutnalo nám tak,že nezustalo nic.Dva jsme schlamstli všechno k obědu. Dala jsem 3 bobkové listy a asi 20 koření a přidala jsem jednu malou celou cibulku do vody na vaření. Dala jsem smetanu na vaření 250 ml. Dávám bod velký jako slon. Jediné co zbylo ,byl knedlík :-D:-D:-D

Bibinka:Bibinko ,ne každý rok se zadaří, už bylo i tak, že byli dva bažanti a dva ušáci a to bylo vsjo.:-( Ale než je vyberu z mrazáku jdu zkontrolovat jestli mám sardelovou pastu,ta se tady hodně ztrácí v otevřeném vesmíru a pak to ten "vesmír" zatlouká.:-D

Veronika.Hrozna:Verunko, tak ty srdíčka ti závidím, tohle bylo moc dobré papů, to tě nezklame-uvidíš:-p;-)

Myslim,že to stojí za vyzkoušení ! :-)Mám v mrazáku dvě srdce z divočáka !;-)

Bibi srdíčko bychom doma nejedli, ale omáčka vypadá skvěle:yes: Ukládám a vyzkouším to z jater:-p :yes:

Já jsem srdce nedělala už hodně let, u nás vnitřnosti nejedí, ale mám ho ráda a to tvoje by mi určitě chutnalo :yes: ...bodík už šel dřív :-)

Bibi,ja tiež dosť často robím srdiečka (väčšinou podľa teba:-D) a toto si ukladám už len kvôli tej paste.Je to dobrý nápad,sardelovú pastu som prvý raz jedla u kamaráta na obložených chlebíčkoch a hneď som sa pýtala jeho mamy čo to tam dala:-8:-pBod:yes:

Bibi, srdíčko mám ráda a s tou pastou a žampiony může být super:-p

Tématické fráze:
vepřové srdce recept, vepřové srdce, srdce z divočáka, vaříme se sardelovou pastou, srdce divocak omacka, vepřové srdce na žampionech, recept na veprove srdce, vepřové srdce na sardelích, kořenšné srdce-recept, srdce se žampiony, vídeňské vepřové srdce, vepřové srdce na sterilovaných žampionech, kořeněné srdce-recept, vídenské srdce-recept, srdce z divocaka recept, videnske srdce recept, vepřové srdce na houbách, varime veprove srdce recept, srdicko z divocaka, maso se sardelovou pastou

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, okurky sterilované, žampióny, pasta sardelová, hořčice plnotučná, smetana ke šlehání, bobkový list, pepř, šťáva citronová, mouka hladká, olej, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu