Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Granko - tvarohové řezy

Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji můžete znát pod názvem Fešák, nebo Prošívaná deka. Upečenou ji máte raz dva a téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (188×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 040 kJ /
6 463 kcal
Bílkoviny111,63 g
Tuky236,71 g
Vláknina18,33 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 695 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy962,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva, a nakonec vmícháme do směsi Granko. Krok 2: Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 2/3 kakaového těsta, přičemž zbytek těsta odložíme stranou na závěr přípravy. Krok 3: Na světlé těsto ušleháme tvarohy s vejci, moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem pokojové teploty na řídké těsto, které nalijeme na již rozetřené kakaové těsto na plechu. Krok 4: Nyní je nejvyšší čas na zbylé kakaové těsto, které dle vlastní fantazie a kreativity nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna při teplotě přibližně 170 °C. Po upečení necháme řezy vychladnout. Poté si tuto dobrotu vychutnáme.

TIP: Nejoblíbenější tvarohové řezy

Zveřejněno 27. 6. 2010

Poznámka autora Colombo65

Zdroj: Recept je od Studia GA – sobotní magazín Práva – lehce upraven (Granko za kakao)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granko - tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMXy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granko - tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMXy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (128)

Naše nejoblíbenější buchta ze všech. Vřele doporučuji! <3

Jsou moc dobré. Nedělám poprvé. Dokonce nám chutnají i teplé, to je co říci. (Nevydrželi jsme čekat až zchladnou) :-)))

Toto byla ta nejlepší buchta, co jsem kdy upekla a možná i co jsem kdy ochutnala. Vláčná, chuťově brilantní. Manžel i děti se po ní mohly utlouct. tento recept musím uložit, protože se u nás bude dělat casto a to jsem úplný amatér. Jediné co jsem upravila bylo množství cukru. Dala jsem ani ne polovinu, takže doporučuji všem dát cukr podle chuti.

Martina: A neotvírala jsi z kraje pečení toubu? To se pak stává, že těsto spadne. Během pečení by měla být trouba zavřená. ;-(

Na jak velký plech je uvedená dávka těsta?

Colombo65: Třeba to byl tábor pro děti ...;-)

Také jsem dělala a skvělá :-* výborná <3. Trošku jsem si upravila recept a dala jsem o trochu méně cukru a oleje a byla i tak dost slaboučká.

Dělám poměrně často, moc nám chutná. Do tvarohu dávám jen půl hrnku cukru, bohatě stačí

Colombo65: za mě top super, nejleší co jsem dělala <3

Včera jsem pekla a povedlo se :-8, takže recept si schovávám :-) Jen jsem dala půl hrníčku oleje a méně cukru a i tak byla sladká.

Dneska peču podruhé první byla do večera snězená a je výborná:yes::yes:

Tak buchta se peče už těším až ochutnám.

Barborka59 28. 2. 2017 17:56
Buchta právě upečená, krásná a voňavá :-K . Už se těším až ochutnáme <3

moc dobrá:yes:, ale moc sladká, příště dám méně cukru:-//

:-K Super buchta díky moc za recept.:-K

Já peču teď a zřejmě je něco špatně. Něco jsem musela pokazit. Vše jsem měla moc řídké a vypadá to ,že mi to i spadlo :-( Takže po x letech to asi sní pes :-( Nevím,co jsem udělala špatně...:-((

Navir: Ono je mozne, ze vam dlouho stalo testo s kypricim praskem.

Martina:

Zobrazit starší odpověď

Měla jsem čokoládu navíc, tak jsem to ještě polila čokoládou :D :D a celému táboru chutnalo :D

Eva: ... škoda, že jen táboru s malým t ;-(

Dneska odpoledne jsem upekla tyto řezy a do večera zbyl jen prázdný plech :-). Všem doporučuji. Řezy jsou krásně vláčné a úžasně lehoučké.

Pekla jsem dnes a opravdu super, jen jsem si trochu upravila, dala jsem méně cukru a o jeden tvaroh navíc a bohužel jsem neměla vanilkový puding, tak jsem dala karamelový, jedli jsme ještě nevychlazený, super :yes:

Řezy jsou vynikající :-)

Jsou výborné:-) Dělala jsem je na Velikonoce a rozhodně ne naposledy

Díky za recept, upekla jsem na svátky a manžel, který zrovna sladké nemusí, hodně chválil :-K:-K:-K

Dnes jsem upekla, jsou dobré, vláčné.:-p

Musím všem doporučit, pekla jsem tuto buchtu už několikrát a je výborná! :-)

tak dnes jsem narazila na tento recept a nic tak lahodného jsem už dlouho nejedla, je opravdu výborná, bodík je samozdřejmostí a velké díky určitě jsem nedělala naposledy:yes::yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem pekla buchtu a opravdu se povedla :-) Svělé těsto bylo hodně řídké,ale krásně ztuhlo,takže se toho nebojte:-p Pekla jsem ji na plechu s vyšším okrajem prvních 10 minut na 180 stupnu a pak 20 minut na 150 stupnu :yes::yes::yes::yes:At se vsem podaří:-D

Buchta je upečená.
Chuťově výtečná, ale pokud budete mít divný pocit, že to těsto máte řidké, nebojte se ho dohustit moukou.
Mohlo by se totiž stát to co mě.
Mohla by se poté buchta rozpadat.Ale jinak chuť výtečná:yes:

sarka: myslím, že se předpokládá standartní velikost hrnku a řidké těsto jsem měla spíše to tmavé a to světlé tak akorát.
S tím plechem to chce ještě ten klasický poctivý hluboký plech a měla jsem to tak akorát.:-)

Buchta je vyborna, ale toho světlého testa dle receptu je prilis mnoho. Je velmi ridke a nalila jsem ho na plech na to tmave jen pulku, druha mi zbyla, nebylo ho dam dal nalit. Cili hodilo by se vedet velikost hrnku a velikost plechu, protoze ani na klasicky velky plech jsem nemela dost toho tmavého takze jsem to nerozetrela uplne na všechny kraje. Fakt bych ocenila, kdyby každý recept mel uplne všechny informace.

Jak velký je plech? Díky :-)

úžasná dobrota :-)

měla velký úspěch:-p

Jsem nepečící typ, jelikož nejím sladké. Dneska jsem se ale "hecla" a tuhle dobrotu mám zrovna v troubě. Doufám, že se povede a udělám radost přítelovi, který je na sladké jak blázen. A snad nepoletí do koše... :-)

...tak jsem to dnes musel taky vyzkoušet - je fakt výborná.:yes:
...před chvílí trochu vychladla, tak jsme si k ní dali kafíčko a je nám dobře po těle i po duši:-*:-D
(měl jsem navíc kelímek smetany, tak jsem ji tam vrazil a ubral polovinu mléka):yes: + foto

Včera jsem pekla, buchta ani nevydržela vychladnout :-) je super, díky.

Buchta je vynikající.Děkuji za receptík a uděluji bodík.:-p

Taky jsem dnes dělala, je jednoduchý a vynikající !! :yes::-)

Posílám bod, moc nám chutnalo :-)

petra M. 5. 8. 2014 19:52
:yes::yes::yes: dnes sem vyzkoušela a je výborná :yes::yes::yes:

Buchta vypadá velice pěkně, ráda vyzkouším, děkuji za recept.:yes:

Receptik primo luxusniiiiii........ vyzkouseno.moc chutnalo :-)

adela:
.... v papíru, je vždy tvaroh kvalitnější a s remoskou nemám zkušenost :)

dobry den potrebovala bych radwww.toprecepty.czu k tomuto receptu ... jaky tvaroh ? v papiru nebo ve vanicce ? a jeste otazka mam rewww.toprecepty.czmosku prumer 32 myslite ze to mam udelat jak to mate vy na plech nebo z polovicni porci ? dekuju moc za rady

Opravdu nemá chybu mlska všech mlsek.Celá rodina se jenom olizovala. :yes::yes::yes::yes::yes:

:-p:-p:-p opravdu výborné, dělám ho pořád :yes:

Tématické fráze:
tvarohové řezy, řezy s tvarohem, granko buchta, tvarohový řez, granko, tvarohové řezy recepty, jednoduché tvarohové řezy, rychle rezy s tvarohem, buchta z granka, grankotvarohové řezy, tvarohové řezy s grankem, granko recepty, granko koláč, tvarohove rezy recept, recept na tvarohové řezy, buchta granko, granko tvarohová buchta, recepty na tvarohové řezy, tvarohová buchta s grankem, rychlé tvarohové řezy

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr krystal, olej, mléko, vejce, kakao granko, kůra citronová, tvaroh měkký, cukr vanilinový, pudink vanilkový, cukr moučkový, vejce, mléko, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu