Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Granko - tvarohové řezy

Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji můžete znát pod názvem Fešák, nebo Prošívaná deka. Upečenou ji máte raz dva a téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (188×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 040 kJ /
6 463 kcal
Bílkoviny111,63 g
Tuky236,71 g
Vláknina18,33 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 695 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy962,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva, a nakonec vmícháme do směsi Granko. Krok 2: Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 2/3 kakaového těsta, přičemž zbytek těsta odložíme stranou na závěr přípravy. Krok 3: Na světlé těsto ušleháme tvarohy s vejci, moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem pokojové teploty na řídké těsto, které nalijeme na již rozetřené kakaové těsto na plechu. Krok 4: Nyní je nejvyšší čas na zbylé kakaové těsto, které dle vlastní fantazie a kreativity nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna při teplotě přibližně 170 °C. Po upečení necháme řezy vychladnout. Poté si tuto dobrotu vychutnáme.

TIP: Nejoblíbenější tvarohové řezy

Zveřejněno 27. 6. 2010

Poznámka autora Colombo65

Zdroj: Recept je od Studia GA – sobotní magazín Práva – lehce upraven (Granko za kakao)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granko - tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMXy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Granko - tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMXy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (128)

Naše nejoblíbenější buchta ze všech. Vřele doporučuji! <3

Jsou moc dobré. Nedělám poprvé. Dokonce nám chutnají i teplé, to je co říci. (Nevydrželi jsme čekat až zchladnou) :-)))

Toto byla ta nejlepší buchta, co jsem kdy upekla a možná i co jsem kdy ochutnala. Vláčná, chuťově brilantní. Manžel i děti se po ní mohly utlouct. tento recept musím uložit, protože se u nás bude dělat casto a to jsem úplný amatér. Jediné co jsem upravila bylo množství cukru. Dala jsem ani ne polovinu, takže doporučuji všem dát cukr podle chuti.

Martina: A neotvírala jsi z kraje pečení toubu? To se pak stává, že těsto spadne. Během pečení by měla být trouba zavřená. ;-(

Na jak velký plech je uvedená dávka těsta?

Colombo65: Třeba to byl tábor pro děti ...;-)

Také jsem dělala a skvělá :-* výborná <3. Trošku jsem si upravila recept a dala jsem o trochu méně cukru a oleje a byla i tak dost slaboučká.

Dělám poměrně často, moc nám chutná. Do tvarohu dávám jen půl hrnku cukru, bohatě stačí

Colombo65: za mě top super, nejleší co jsem dělala <3

Včera jsem pekla a povedlo se :-8, takže recept si schovávám :-) Jen jsem dala půl hrníčku oleje a méně cukru a i tak byla sladká.

Dneska peču podruhé první byla do večera snězená a je výborná:yes::yes:

Tak buchta se peče už těším až ochutnám.

Barborka59 28. 2. 2017 17:56
Buchta právě upečená, krásná a voňavá :-K . Už se těším až ochutnáme <3

moc dobrá:yes:, ale moc sladká, příště dám méně cukru:-//

:-K Super buchta díky moc za recept.:-K

Já peču teď a zřejmě je něco špatně. Něco jsem musela pokazit. Vše jsem měla moc řídké a vypadá to ,že mi to i spadlo :-( Takže po x letech to asi sní pes :-( Nevím,co jsem udělala špatně...:-((

Navir: Ono je mozne, ze vam dlouho stalo testo s kypricim praskem.

Martina:

Zobrazit starší odpověď

Měla jsem čokoládu navíc, tak jsem to ještě polila čokoládou :D :D a celému táboru chutnalo :D

Eva: ... škoda, že jen táboru s malým t ;-(

Dneska odpoledne jsem upekla tyto řezy a do večera zbyl jen prázdný plech :-). Všem doporučuji. Řezy jsou krásně vláčné a úžasně lehoučké.

Pekla jsem dnes a opravdu super, jen jsem si trochu upravila, dala jsem méně cukru a o jeden tvaroh navíc a bohužel jsem neměla vanilkový puding, tak jsem dala karamelový, jedli jsme ještě nevychlazený, super :yes:

Řezy jsou vynikající :-)

Jsou výborné:-) Dělala jsem je na Velikonoce a rozhodně ne naposledy

Díky za recept, upekla jsem na svátky a manžel, který zrovna sladké nemusí, hodně chválil :-K:-K:-K

Dnes jsem upekla, jsou dobré, vláčné.:-p

Musím všem doporučit, pekla jsem tuto buchtu už několikrát a je výborná! :-)

tak dnes jsem narazila na tento recept a nic tak lahodného jsem už dlouho nejedla, je opravdu výborná, bodík je samozdřejmostí a velké díky určitě jsem nedělala naposledy:yes::yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem pekla buchtu a opravdu se povedla :-) Svělé těsto bylo hodně řídké,ale krásně ztuhlo,takže se toho nebojte:-p Pekla jsem ji na plechu s vyšším okrajem prvních 10 minut na 180 stupnu a pak 20 minut na 150 stupnu :yes::yes::yes::yes:At se vsem podaří:-D

Buchta je upečená.
Chuťově výtečná, ale pokud budete mít divný pocit, že to těsto máte řidké, nebojte se ho dohustit moukou.
Mohlo by se totiž stát to co mě.
Mohla by se poté buchta rozpadat.Ale jinak chuť výtečná:yes:

sarka: myslím, že se předpokládá standartní velikost hrnku a řidké těsto jsem měla spíše to tmavé a to světlé tak akorát.
S tím plechem to chce ještě ten klasický poctivý hluboký plech a měla jsem to tak akorát.:-)

Buchta je vyborna, ale toho světlého testa dle receptu je prilis mnoho. Je velmi ridke a nalila jsem ho na plech na to tmave jen pulku, druha mi zbyla, nebylo ho dam dal nalit. Cili hodilo by se vedet velikost hrnku a velikost plechu, protoze ani na klasicky velky plech jsem nemela dost toho tmavého takze jsem to nerozetrela uplne na všechny kraje. Fakt bych ocenila, kdyby každý recept mel uplne všechny informace.

Jak velký je plech? Díky :-)

úžasná dobrota :-)

měla velký úspěch:-p

Jsem nepečící typ, jelikož nejím sladké. Dneska jsem se ale "hecla" a tuhle dobrotu mám zrovna v troubě. Doufám, že se povede a udělám radost přítelovi, který je na sladké jak blázen. A snad nepoletí do koše... :-)

...tak jsem to dnes musel taky vyzkoušet - je fakt výborná.:yes:
...před chvílí trochu vychladla, tak jsme si k ní dali kafíčko a je nám dobře po těle i po duši:-*:-D
(měl jsem navíc kelímek smetany, tak jsem ji tam vrazil a ubral polovinu mléka):yes: + foto

Včera jsem pekla, buchta ani nevydržela vychladnout :-) je super, díky.

Buchta je vynikající.Děkuji za receptík a uděluji bodík.:-p

Taky jsem dnes dělala, je jednoduchý a vynikající !! :yes::-)

Posílám bod, moc nám chutnalo :-)

petra M. 5. 8. 2014 19:52
:yes::yes::yes: dnes sem vyzkoušela a je výborná :yes::yes::yes:

Buchta vypadá velice pěkně, ráda vyzkouším, děkuji za recept.:yes:

Receptik primo luxusniiiiii........ vyzkouseno.moc chutnalo :-)

adela:
.... v papíru, je vždy tvaroh kvalitnější a s remoskou nemám zkušenost :)

dobry den potrebovala bych radwww.toprecepty.czu k tomuto receptu ... jaky tvaroh ? v papiru nebo ve vanicce ? a jeste otazka mam rewww.toprecepty.czmosku prumer 32 myslite ze to mam udelat jak to mate vy na plech nebo z polovicni porci ? dekuju moc za rady

Opravdu nemá chybu mlska všech mlsek.Celá rodina se jenom olizovala. :yes::yes::yes::yes::yes:

:-p:-p:-p opravdu výborné, dělám ho pořád :yes:

Včera večer jsem upekla a dnes je na talíři už jen pár kousků. Granko nebylo, dala jsem hořké kakao. Myslím,že receptu nijak neuškodilo:-) A je mezi oblíbenými...:yes:

Dávám obrovskýho bodíka :) Manžel nejí tvaroh a i přesto jsem se rozhodla tuto buchtu vyzkoušet - hlavně kvůli dětem. Dělala jsem ji večer, takže konzumace připadla na snídani. Manžel snědl celý talíř. :-) :yes:

Vyborne rezy..:yes::yes:, vlacne a nadychane, provovene citronovou kurou, moc nam chutnaly..;-)

veronika::-8:-8:-8

;-)UŽASNE DOBRA MNAMKAAA

bylo to výborné, rychlé a jednoduché.Dávám bod:-p

Vynikající moučník:yes:, všichni si moc pochutnali, byl hned pryč:-p. Dala jsem jen o něco miň cukru.

Ahoj,prosím v jakém plechu, jaké velikost je buchta pečená?Vypadá moc krásně, díky moc.:-p

Vy-ni-ka-jí-cí :-* včera večer manžel dostal chut na buchtu s tvarohem, a protože tady na topkách stále zkouším a hledám nové nápady a recepty, došla řada i na tento moučník.
Jednoduchý, rychlý ( což jsem včera večer velmi ocenila :-D) a hlavně chuťově výborný!
Manžel chválil mozaiku těsta a tvarohu, chuť a rychlost. Takže Vám chci moooc poděkovat, že mám díky Vám zase jedno velké + :-K posílám 69.bodík

Už jsem chválila a musím zas, mňamka hned hotová :-K:-K:-K:-K

Pečící samuraj 23. 2. 2013 13:11
Výborná měl jsem jenom jedno vejce, a jeden tvaroh a na to samý množství to šlo taky. Bezva :yes:

Dobrý večer,Včera jsem je dělala na návštěvě a jsou vinikající,zítra je budu dělat doma.Děkuji za recept.:yes:

Výborná buchtička,jen příště uberu cukru..děkuji za recept:yes:

Je opravdu výborná..chutnala celé rodince..děkují za recept a posílám bodíky:yes::yes::yes::-D

Opravdu tato buchta je výborná:-p neměla jsem vanil. puding a tak jsem tam dala banánový a taky je to výborné. :yes::yes::yes::yes:

Vyzkoušeno, je to dobrá buchta, jen jsem musela přidat dvě lžíce hořkého kakaa a citrónovou šťávu, protože mi tmavé těsto přišlo přeslazené. I tak byl výsledek na můj vkus sladší než by mi vyhovovalo (a to mi sladký dost chutná). Jinak dobré, vláčné, příjemné - díky za inspiraci, zařadím mezi svoje recepty:-)

Na to, že recept pochází z "Práva" je buchta výborná :-D + bod :yes:

Terka::yes::yes::yes:

Moc děkuji!!!! Buchta je naprosto úžasná! Učím se teprve vařit a tohle je moje první buchta a jsem moc ráda, že jsem to podle návodu zvládla a hlavně, že je tak mooooooooooooc dobrá. Děkuji za recept :-K

Jednoduché a výborné. Dokonce i přítel, který není nějak zvlášť na sladké šel v noci uždibovat :) :-D

Rychlé, jednoduché, vynikající, přidávám taky bodík :-))

Colombo/Otíku/ opravdu moučník stojí za pochvalu a poslání bodíku, je dobrý a rychlý. Můžeš opět něco z této sekce zveřejnit. :-p:-p:-p:-K:-)):yes:

Můžu se zeptat na jak velký plech vyjde toto množství?Mohl by někdo napsat rozměry plechu,bojím se aby to nebylo moc nízké nebo naopak zbytečně vysoké.Děkuju:-)

Buchta take nemusi nabehnout, pokud ji nedate do predem vyhrate trouby (stalo se mi to, kdyz jsem poprve pekla pernik.

Tak to se povedlo opravdu vynikajici:-K:yes::yes::-p

Zdravím, je to moc dobrá buchtička :-p, křehká a vlhká, rychlá příprava, jen se po ní zaprášilo :-), děkuji a bodík :yes::-K

Určitě bych nedávala 2 prášky do pečiva! Dělám to tak, že nejprve si připravím tvarohovou směs a teprve potom kakaové těsto. Pokud máme v těstě prášek do pečiva, musíme s ním co nejrychleji do trouby. Takže dám na plech půlku kakaového, potom rychle dám tvarohovou směs a druhou půlku kakaového těsta a hned do trouby. Pokud máte hotové kakaové těsto a potom teprve se dělá tvarohová směs, myslím, že ten prášek "vybublá" z těsta a tím pádem nenaskočí. To je můj názor. Dělám tento řez často a vždy v pohodě.

Koblih: zkuste použít 2 kypřící prášky

Zdravím všechny... Můžeme mi prosím někdo poradit, co dělám špatně, že mi buchta nikdy nevyběhne? Vždycky z trouby vyndám místo buchty koláč....;-(

Doba pečení dle druhu a typu trouby cca 30-45 minut. Nebo prostě až zavoníííííí;-);-):-K

Recept vypadá sympaticky,komentáře samé kladné:-*,jen 1 informace mi v receptu chybí,pro mě dost podstatná a to jak dlouho se peče,podobný typ koláče jsem ještě netvořila tak netuším;-( snad ho nepokazím

Buchta byla výborná, dala jsem asi desetinu balení Granka a těsto bylo krásně tmavé:yes:

Opravdu výborné, pekla jsem je včera odpoledne a teď se dojedl poslední kousek. Posílám bodíka.:yes: Jen jsem si trošku zjednodušila postup, žádné dělení tmavého těsta na třetiny, celé tmavé těsto jsem nalila na plech a na to těsto světlé. Výsledek je vlastně stejný, díky prášku do pečiva tmavé těsto vyběhne přes to světlé a udělá se krásné mramorování.:-)

Výborné,dělala jsem z poloviční dávky do koláčové formy.Děti i manžel mlaskali :yes: :-p posílám 44 bodík a vkládám foto,snad nebude vadit..

.. samozřejmě bodík :-K:yes::-)

Rodina prohlásila - nejlepší buchta:-K:yes:
Dala jsem granko, dá tomu výbornou chuť, lepší jak kakao. Díky za recept:-):-K s dovolením přidávám foto.

Pochvala i ode mě. :-K Tyhle řezy vždy brzy zmizí z plechu. :-D +bodík

řezy na pohled krásně vypadajíci, jen mám prosím dotaz na nějakou šikulku...mám doma od loňska spousty kompotovaných meruněk, že nevím pomalu co s tím, tak mě tak napadlo, jestli bych to nezkazila, když na tvaroh. hmotu, bych dala ony meruňky, myslíte, že to s tím nezkazím ?

Luxusní buchtička! Díky za recept, chutnalo celé rodině:-):yes:

Tak jsem zrovna koláč připravila, během přípravy jsem zjistila, že nemám van. pudink, tak jsem dala malinový....doufám, že to tím nezkazím. Dík za recept :yes:

Mňamka :yes: posílam bodík snad vydrží alspoń do zítra na snídani:-p:-p

Nevěděla jsem co upéct a zaujal mě tento recept, tyto řezy jsou naprosto fámozní, jak říkala kamarádka která byla na návštěvě, jsou skvěle mokré a opravdu výborné.

luxusníííííí:yes:

Colombo65 chválím řezy+:yes::yes::yes: vynikající:-p:-p:-p a nebezpečné :-O, opravdu jsem měla problém odejít od pekáče;-):-)):-)) receptík ukládám, budu dělat častěji:-)
s dovolením přidávám fotečku:-8

Dovolila jsem si taky přidat fotečku. Buchta super - akorát jsem dala o poznání víc granka a do svétlého těsta jsem nalila jen půlku hrnku mléka, protože už tak se mi to zdálo moc řídké. :yes:;-)

včera jsem pekla a mooooooooooooooooc nám chutnal:yes::yes::yes::-K

Viky a Martina. 18. 2. 2011 17:46
Byla zábava to dělat.;-) Teď se peče.:-p Snad si pochutnáme.:-):-!

Dobrý den, včera jsem řezy upekla, malinko jsem si pozměnila náplň a přidala do ní ještě vanilkového Pribiňáčka. Je opravdu výborná.... :yes:

Monicenkaa 4. 2. 2011 19:19
Výborný..nadýchaný.. prostě mňam!! :-)

...určitě ne, bude to nová zkušenost a těším se na foto a komentář jak to chutnalo.;-);-);-)

Ahoj,akorát se chystám dělat tvou buchtu jen místo granka,tam skusím dát instantní kávu :-8.Dám vědět jak to dopadlo nic tim snad skazit nemůžu nebo joooooo.;-)

Tak včera jsem vyzkoušela a je to NAPROSTO VYNIKAJÍCÍ:-!:-!:yes::yes: Bodíky letí...:-p

Jednoduché,rychlé a výborné. Pořád platí,že v jednoduchosti je krása :-) Zůstal mi od Vánoc kokos,tak jsem ho v tom mléce spařila a po vychlazení přidala do tvarohu. Mňam. Děkuju za recept. :-K

Velmi dobré řezy, rychlé, kypré, žádná dusivka. Moc chválím a určitě jsem je nepekla naposledy.:yes:

:yes:;-)

Colombo :-), řezy byly vynikající :yes: a dovolila jsem si přidat fotečku ;-).

:yes:Výborné,doma mě zase mají moc rádi:-D

v sobotu upečeno a snězeno závratnou rychlostí. Chutnaly i manželovi,který není na buchty. Prý takovou mokrou buchtu si nechá líbit.:yes:

Vyborne, uzasne, skvele!!! Moc dekuji za recept. Pred pul hodinou jsem dopekla a uz je pulka buchty v cudu... pritele musim od plechu odhanet :yes: :-)) :yes:

Řezy byly vynikající. Píšu byly, protože se po nich jen zaprášilo.:-):yes:

Tématické fráze:
tvarohové řezy, řezy s tvarohem, granko buchta, tvarohový řez, granko, tvarohové řezy recepty, jednoduché tvarohové řezy, rychle rezy s tvarohem, buchta z granka, grankotvarohové řezy, tvarohové řezy s grankem, granko recepty, granko koláč, tvarohove rezy recept, recept na tvarohové řezy, buchta granko, granko tvarohová buchta, recepty na tvarohové řezy, tvarohová buchta s grankem, rychlé tvarohové řezy

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr krystal, olej, mléko, vejce, kakao granko, kůra citronová, tvaroh měkký, cukr vanilinový, pudink vanilkový, cukr moučkový, vejce, mléko, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu