Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenčin cop s bazalkovým bešamelem

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 023 kJ /
484 kcal
Bílkoviny20,44 g
Tuky24,43 g
Vláknina1,73 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy45,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku přepůlíme a potom každý kus ještě rozdělíme podélně na přibližně stejné kusy. Každý podélně nakrojíme tak, aby vznikly tři proužky, ale nedokrojíme. Krok 2: Osolíme, opepříme, posypeme česnekovým kořením a zapleteme copánek, jehož konec spojíme párátkem. Potřeme olivovým olejem a necháme odležet. Krok 3: Mezitím připravíme bešamel (zpěníme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme mlékem a za občasného prošlehávání povaříme 15-20 minut), který osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem. Krok 4: Nakonec přidáme jemně nasekanou bazalku. Odleželé maso opečeme na olivovém oleji ze všech stran (celkem asi 10 minut) a podáváme s bazalkovým bešamelem.

Zveřejněno 27. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenčin cop s bazalkovým bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JN1D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenčin cop s bazalkovým bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JN1D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Vyzkoušeno a opravdu doporučuju! Je to rychlá, snadná, ale efektní a slavnostní večeře! Bešamel jsem připravila na šťávě z opečeného masa a chuť byla o něco výraznější, moc nám to chutnalo! Podávala jsem s pečenými brambory s bylinkami a úspěch byl zaručen. Jen to zaplétání mi dělalo trochu problém, měla jsem silné plátky masa. Ale přelila jsem bešamelem a nebylo nic vidět :) Díky!

barka: Děkuji za komentář, jsem ráda, že měl recept úspěch.:-)

Dnes jsem zkoušela u tchýně! Výborné, velký úspěch díky za radu s bešamelkem:-):yes::yes::yes:

Vypadá to výborně a masíčko zapletené do copu je taky super nápad..bazalka česnek mňam :-p Běžím nakoupit suroviny ,tohle prostě musím mít dneska na oběd:yes:

Jejda Ivanko,to jsi mi udělala radost, že jsi Kristýnce vybrala zrovna mnou vložený recept :-K. A také, že chutnalo...:-) Díky za obrázek a že posílám přání všeho nejlepšího :-K:-K.

Elizo, dnes jsem dělala tvůj cop (jen malá změna - z kuřecího) dceři k narozkám, je ta krása, brambory také jedna báseň :-p - díky za inspiraci, za odměnu posílám bodík sem i bramborám....:yes: jen ta fotka není nic moc, rosí se mi v tom vedru oko i čočka :-(;-)

Děkuju všem za body a milé komentíky...:-8:-K

Moc krásné masíčko, šikulka:yes::-))

Elizo, ty nejsi kuchař, ty jsi umělec! :yes:

Panenka má krásný copánek:-p:yes::-)

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:-OTo musí být lahůdka:-p:yes:

Tak tomu říkám sváteční nedělní oběd:yes::-p

Elizo, opravdu krásný recept, krásné fotečky...a určitě dobrota...:-)...posílám deváty bodík....:yes::yes:

Elizo, moc pěkný recept a sanozřejmně i fotky, jak je u tebe zvykem;-)Ode mne máš 8.boda:yes:

Tématické fráze:
veprova panenka s besamelem, cop z vepřové panenky, zapletené copy, zaplétání česneku, zapleteny bucek, copánek z panenky, bešamel, cop z panenky, zaplétání copů, zaplétání česneku do copu, zapletený cop, vepřové s bešamelem, copánky z vepřové panenky, maso s bešamelem, copy z panenky, zapečená vepřová panenka s bešamelem, copy z vepřové panenky, panenka s bešamelem, veprovy cop, vepřová panenka copánky

Suroviny:
panenka vepřová, máslo, mléko, mouka hladká, česnek, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl, pepř, koření česnekové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu