Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborovo-švestkový koláč

Tenká vrstva křehkého těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte i vy. Příprava zabere jen chvilku a zvládnou ji i začátečníci.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 velký plech nebo 2 koláčové formy

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 271 kJ /
5 562 kcal
Bílkoviny74,29 g
Tuky191,67 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 672 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy869,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které buď vyválíme, a nebo rovnou roztáhneme rukama po plechu. Krok 3: Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a smícháme s cukrem. Krok 4: Na připravené těsto rozložíme švestky a doplníme je rebarborou. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 15 minut. Krok 5: Z bílků a cukru ušleháme během pečení pevný sníh. Po 15 minutách pečení ho rozprostřeme po celé ploše koláče a dopečeme asi 15 minut, nebo dokud sníh nechytne barvu.

TIP: Rady a tipy na téma rebarbora

Zveřejněno 29. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pMw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pMw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Máme moc rádi a děláme rebarboru i s meruňkami.;-):-K

Ano na kulatou formu je určená poloviční dávka, po upečení je těsto křupavé, poté změkne a zvláční od použitého ovoce. Myslím, že s tím tvarohem a ovocem to bude moc dobré;-):yes:

můžu se zeptat,když chci na tu kulatou formu,jak je na obrázku, tak dělat z 200g mouky, že? Chápu to dobře. Vše půl. A těsto je pak měkké? Chtěla bych tam dát tvaroh, ovoce, pak žele a ozdobit. Budou ty strany koláče držet? Nerozpadne se mi? Díky a ukládám:yes:

Ty jo Ivonko, tak tuhle dobrůtku jisto jistě ukládám a jak budou švestičky, tak vyzkouším:yes:

Jojo, rebarbora a švestky, to je moje a koláč z toho ovoce je vždycky skvělý:-p:yes:

Krupovko posypané to je moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým
Kamilo to možství těsta je na plech, dělala jsem dva koláče tak jsem je udělala ve dvou kulatých formách.

Prosím dotaz - toto množství surovin je na koláčovou formu tak jak je na obrázku, nebo je děláno z poloviční dávky? Ráda bych zkusila, ale zdá se mi 400 g mouky spíše na větší plech.

už se mi sbíhají sliny, ten cukr vypadá na fotce jako krystal ? :yes::yes:

Koláč se mi moc líbí! Chuťově musí být výborný.:yes:+2

Škoda že jsi schovala křupavý sněhový kabátek pod cukrem, ale na chuti to koláči jistě neubralo, bodík :-).

Sebeno:-) krásně šťavnatý koláč:-p.A ta kombinace reveň + švestky,to musím zkusit:-p.

Tématické fráze:
rebarborový koláč, švestkový koláč, koláč s rebarborou, rebarborový koláč se švestkami, koláč s rebarborou a švestkami, švestkový koláč recept, recepty s rebarborou, koláč se švestkami a rebarborou, rebarborový koláč recept, rebarborový koláč se se švestkami, co s rebarborou, kolace s rebarborou, jak pect svestkovy kolac, svestkovy kolac6, koláč se švestkami, švestkový koláč obrázky, švestkový koláč z hery, kolač z lebarbory a svestek, rebarborovo-meruňkový koláč, svestkovy kolac na teflonovou formu

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, kypřící prášek do pečiva, sůl, máslo, voda, rebarbora, švestky, cukr třtinový, bílek, cukr krupice, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu