Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená květáková polévka

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 556 kJ /
372 kcal
Bílkoviny0,35 g
Tuky41,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opraný a rozebraný květák na růžičky dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem (ten zamezí typickému zápachu při vaření květáku). Krok 2: Poté připravíme jíšku z másla a hladké mouky, do které těsně před zalitím nasypeme červenou sladkou papriku a necháme jen velmi krátce osmahnout (aby nezhořkla). Krok 3: Jíšku zalijeme vodou z vařeného květáku, přidáme pepř a polévkové koření podravku a krátce povaříme. Krok 4: Uvařený květák rozebereme na malé růžičky, nebo můžeme rozmačkat vidličkou, vložíme ho do vařící polévky, přidáme čerstvou pažitku, a můžeme podávat.

Zveřejněno 30. 6. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Pokud chceme mít z polévky vydatnější jídlo, podáváme k ní jako přílohu různé smažené slané placičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKxJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKxJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květáková polévka na paprice, kvetakova polevka s cervenou paprikou, čínská květáková polévka, recepty na červenou kvetakovou polevku, recept na cervenou květákovou polévku, kysela kvetakova polévka, zápach při vaření květáku, jak varit kvetak bez zapachu, kvetáková polévka s paprikou, cervena polevka s kvetakem, kvetáková polevka se sušenou paprikou, polevka vareneho z květáku, čínská květáková polévka recept, kvetakova polévka s červenou jiskou, červenou kvetakovou polevku, jak uvařit květák bez zápachu, kvetakova polevkas červenou paprikou recept, kvetak varit bez zapachu, vaření květáku bez zápachu, krémová květáková polévka kyselá

Suroviny:
květák, máslo, mouka hladká, paprika čerstvá červená, sůl, bobkový list, pepř, podravka, pažitka

Přidat fotografie receptu