Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na šveskách

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 65 min bez doby namáčení švestek

75 min (10 min příprava + 65 min tepelná úprava, bez doby namáčení švestek)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 788 kJ /
666 kcal
Bílkoviny8,17 g
Tuky20,53 g
Vláknina13,70 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy89,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína. Krok 2: Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme. Krok 3: Podlijeme bílým vínem ve kterém jsme namáčeli švestky, pánev přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme švestky, mandle a polévkovou lžíci rybízové marmelády. Krok 5: Mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Přidáme smetanu a již jen krátce necháme přejít varem. Krok 6: Pokud máme dost šťávy, nemusíme již zahušťovat moukou. Krok 7: Jestli máme rádi více omáčky, zahustíme trochou jíšky a dokořeníme podle chuti. Krok 8: Velmi dobrou přílohou jsou šťouchané brambory, přelité a ochucené rozvařenou šťávou.

TIP: Využití sušeného ovoce v kuchyni

Zveřejněno 1. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na šveskách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y95w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na šveskách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y95w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Nemela jsem rybizovou marmeladu ale brusinky a dopadlo to skvele, podavala jsem s ryzi:-D

;-) Klasická česká dobrota, znám ji s uzeným a bramborovým knedlíkem. Mňaaam.:-K

Mnami,mnami tohle by mi chutnalo!Ale vyzkouším z kuřátka,prasátko já nerada! Bodík pro tebe!:-p:-p:yes:

Je to hodně podobné mému masínku, dělám k tomu knedlíky.
Máme to rádi hlavně ze zvěřiny.

Vyzerá to dobre,ale zamiaky s takouto šťavou som ešte nejedla,k takýmto "sladkým" omáčkam robím vždy ryžu.Moc zaujímavé:yes:

Tématické fráze:
vepřové švestky sáček, maso na sveskach

Suroviny:
plátek vepřový, švestky sušené, mandle, víno bílé, máslo, mouka hladká, sůl, pepř mletý, džem rybízová, smetana na vaření, jíška

Přidat fotografie receptu