Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská dobrota

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 254 kJ /
1 017 kcal
Bílkoviny7,44 g
Tuky99,30 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy21,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul. Krok 2: Mezitím si oloupeme 2 větší cibule a 4 stroužky česneku a spolu se slaninou rozkrájíme na drobné kostičky a na rozehřátém sádle zprudka do zlatova opečeme, přidáme špetku majoránky a opepříme podle chuti. Pro dochucení použijeme místo soli vegetu. Krok 3: Polovinu orestované směsi zamícháme do vařeného hráchu, zbytek si ponecháme a ozdobíme jím jídlo až na talíři. K takto připravenému hrachu servírujeme plátky uzeného hovězího jazyka.

Zveřejněno 2. 7. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Kdo dobrůtku jakou je uzený jazyk nemusí, lze nahradit uzenou krkovicí nebo opečenou klobásou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27rP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská dobrota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27rP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ano, děláváme,jen hrách dávám zelený. Už moje babička to dělávala, děda to miloval. Uzené už mi přijde zbytečné, u nás to nahrazuje ta slanina.:yes::-8:-p

:no::no::no::no:

Kroupa houpa 11. 12. 2012 14:20
a navíc lákavě nevypada

Kroupa houpa 11. 12. 2012 14:18
No moc jsem s receptem neuspěla ani nezazářila a ta hrachová kaše ne tu doma neděláme :-((:no:

Moc lákavý a taky bych si dala určitě s kaší, hrách moc nemusím.

tak to se mi velmi zamlouvá:yes::-*....4

Kroupovko já to dělám s brambor. kaší i nastavovanou kaší. Ale hrách je hrách, anebo fazole.

Krupovko, to znám moc dobře a jazyk, ten máme obvzlášť rádi:-! Tak máš ode mne 2.bodík:yes:

to je mi líto, tak to uzený jedině s br-kaší a vylepšit si ji :-ptaveným sýrem.

Boží jídlíčko, Dělávala jsem ho dost často, s taťulkou jsme prodělali moc nepříjemné onemocnění střev a tak kvůli nadýmání si toto jídlo nemůžeme dovolit. Všem to těžce závidím a přeju jim dobrouchuť. Úplně tady u toho slintám.

Tématické fráze:
staročeská kuchyně historické recepty, předvařený hrách, staročeská kuchyně recepty, dobrouchut.sk, hrachová kaše z předvařeného hrachu, předvařený hrách recepty, dobrou chut.sk, dobrouchut, staročeská kaše, předvařený hrách recept, staročeská hrachová kaše recept, staročeská klobása, hrachová polévka z předvařeného hrachu, staročeská hrachová kaše, recepty staroceske kuchyne, staroceska jidla, kaše z předvařeného hrachu, staročeská medovina recept, staročeská jídla z krup, staročeská hrachová polévka

Suroviny:
hrách, cibule, česnek, slanina, majoránka, pepř, sůl, sádlo, jazyk uzený, klobása

Přidat fotografie receptu