Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pytlácká topinka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Arnik

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: Podle počtu strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka. Krok 2: Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme na jemno posekaná játra a můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Přidáním rajčat nebo papriky vůbec nic nepokazíme. Krok 3: Na trošce oleje osmahneme do zlatova (jen tak lehce, briketu z toho nepotřebujeme) z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Krok 4: Na topinku (na stranu se sýrem) dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko. Pokud nemáte šilhající slepice, které snáší šišaté vejce, je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Chce to nechat žloutek vevnitř polotekutý. Prostě tak akorát. Salmonelu vem čert. Krok 5: Pak dáme navrch na topinku na jednu půlku bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit! Krok 6: Pak už jen posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.

Zveřejněno 3. 7. 2010

Poznámka autora Arnik

Poznámka: je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo .. šťáva teče po prstech .. no ale paráda .... Zkuste to a uvidíte. Úspěch bude zaručený.

Hodí se to hlavně někde na zahradě nebo na terase. Tedy pokud vám vadí pokecaný obrus a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pytlácká topinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2LJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pytlácká topinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2LJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jsem rád že se recept líbí. Mě osobně taky :-p . I když líbit se může, hlavně aby chutnal :-)
Za tu chybějící fotku se omlouvám. Shodou okolností jsem tyhle topinky dělal pro návštěvu před cca 10 dny (mimochodem měly obrovský úspěch) a tyhle stránky jsem objevil až pak. Takže, jakmile je budu dělat znovu, vyfotím a přidám k receptu. Slibuji.
Zdravím :-))

Rozhodne zajimave, +5 :yes::-p:-K

Topinka byla moc dobrá i když jsem měla jen bílé zelí:-p:-pbodíků bych dala i víc,tak alespoň ten jeden:yes:+4přidala jsem foto,když tak smažu:-))

:yes::-K

To bude určitě dobrůtka! Ale když si to udělám sama nebude mi to tak chutnat!:-D Nechceš mi to přijet uvařit?;-):-p Bodík pro tebe!:yes::yes::yes:

Arniku chybi jen ta fotecka. Jinak recept je to velmi zajimavy.

Tématické fráze:
zapečene topinky, topinky bez oleje, topinky jinak, pytlácká, pokecaný koláč, zapečená topinka, topinka trochu jinak, topinky trochu jinak, pytlácké oko, topinky s mletým masem, topinka jinak, pytlácká oka, pytlacka pochoutka, topinky s taveným sýrem, maso na topinky, pokecaný koláč recept, topinka bez oleje, pytlácká směs, pytlacke zeli, topinky pro navstevy

Suroviny:
chléb, vejce, zelí bílé sterilované, zelí sterilované červené, maso mleté, játra vepřová, sýr tavený, víno červené dezertní, sýr strouhaný, kečup sladký, koření provensálské, paprika sušená sladká, koření chilli, omáčka worcesterová, česnek, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu