Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka.
Krok 2: Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme na jemno posekaná játra a můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Přidáním rajčat nebo papriky vůbec nic nepokazíme.
Krok 3: Na trošce oleje osmahneme do zlatova (jen tak lehce, briketu z toho nepotřebujeme) z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany.
Krok 4: Na topinku (na stranu se sýrem) dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko. Pokud nemáte šilhající slepice, které snáší šišaté vejce, je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Chce to nechat žloutek vevnitř polotekutý. Prostě tak akorát. Salmonelu vem čert.
Krok 5: Pak dáme navrch na topinku na jednu půlku bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit!
Krok 6: Pak už jen posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Zveřejněno 3. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytlácká topinka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2LJ
Moje poznámka
Pytlácká topinka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2LJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
zapečene topinky,
topinky bez oleje,
topinky jinak,
pytlácká,
pokecaný koláč,
zapečená topinka,
topinka trochu jinak,
topinky trochu jinak,
pytlácké oko,
topinky s mletým masem,
topinka jinak,
pytlácká oka,
pytlacka pochoutka,
topinky s taveným sýrem,
maso na topinky,
pokecaný koláč recept,
topinka bez oleje,
pytlácká směs,
pytlacke zeli,
topinky pro navstevy
Suroviny:
chléb,
vejce,
zelí bílé sterilované,
zelí sterilované červené,
maso mleté,
játra vepřová,
sýr tavený,
víno červené dezertní,
sýr strouhaný,
kečup sladký,
koření provensálské,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
omáčka worcesterová,
česnek,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (7)
Za tu chybějící fotku se omlouvám. Shodou okolností jsem tyhle topinky dělal pro návštěvu před cca 10 dny (mimochodem měly obrovský úspěch) a tyhle stránky jsem objevil až pak. Takže, jakmile je budu dělat znovu, vyfotím a přidám k receptu. Slibuji.
Zdravím