Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zatočený závin

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 14 bochánků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 462 kJ /
3 456 kcal
Bílkoviny58,90 g
Tuky174,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 129 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy406,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které naplníme jablky (posypeme skořicí a cukrem) nebo tvarohem (prý je dobrá rebarbora). Závin potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme tak na 160 stupňů asi 35 min.

Zveřejněno 3. 7. 2010

Poznámka autorky marunda

U nás jsou u závinu nejoblíbenější patky, a těch je většinou málo, tak jsem zkusila udělat bochánky, abychom měli patky u každého kousku. Mně osobně těsto moc chutná, ale pro mamku je moc tuhé, pro starší co nemají své zuby je to horší, ale nám mladým, co ještě zuby máme by to mohlo chutnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zatočený závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v87g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zatočený závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v87g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dasenka: myslím, že patky miluje každý tak ať se to povede

Koukám, že to máme asi všichni stejné...:-D My s přítelem taky milujeme patky a hádáme se o to kdo si jí vždy vezme a koukám, že to asi budeme mít vyřešené...:-)) Že je to pracné mi nevadí, já se rádá piplám :-D:-D Bodík letí :yes::yes:

Posilam 3. bodik a vyzkousim. :yes::-K

nápad dobrý, ale už to dělat asi nebudu, je to pracný. Ale dělala jsem je včera večer, asi kolem 20.hod. a v tom vedru. ;-( :-DTak možná mě to odradilo, příště zkusím třeba dopoledne a bude to lepší. Jinak holky moc díky

To je dobrý nápad s těmi bochánky,my se doma o všechny patky a rohy u buchet pomalu rveme!Určitě vyzkouším!Bodík pro tebe!:-)):yes:

Pěkně sis s tím vyhrála a u mě bys také vyhrála;-). Jsem též "patková", o chlebu ani nemluvím.:-p:yes:

Tématické fráze:
zavin z rebarbory, jak zatočit závin, jak zatocit strudl, rebarbora závin, zatočený štrůdl, závin s nutelou, zatočený koláč s nutelou, závin rebarbora, zatočený koláč, zatočený jablečný koláč, listove testo zatocene, jablkový závin, rebarbora-závin, zatočené buchty, rebarbora na závin, tvarohové buchty zatocene, jak zatočit jablečný štrůdl, zatocenetvarohove buchty jinak, tvarohové těsto na závin rebarbora, jak zatocit jablecny zavin

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, máslo, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu