Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 954 kJ / 1 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,67 g |
| Tuky | 16,47 g |
| Vláknina | 26,55 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 2,22 g |
| Sůl | 5,35 g |
| Sacharidy | 80,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky cca 1x1 cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření.
Krok 2: Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen skoro.
Krok 3: V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol.
Krok 4: Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5 cm.
Krok 5: Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.
Zveřejněno 3. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Moje poznámka
Barevný guláš - neguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wK8m
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 10 minutami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 12 minutami
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 6 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 13 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 15 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 15 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 15 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
pripaleny gulas,
připálená cibule,
připálené maso,
připálená cibulka,
jak udělat tmavý guláš,
co s pripalenym gulasem,
jak na připálený guláš,
tmavý guláš,
líný guláš,
nejlepší pečený guláš,
cibulka na guláš,
barva guláše,
pripalena cibulka v gulasi,
připálená paprika,
guláš neguláš,
gulas bez cibule,
připálená cibule v guláši,
guláš s cibulkou,
co s připálenou cibulkou,
co na připálený guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
olej,
víno červené,
česnek,
majoránka,
koření grilovací,
chilli paprika čerstvá,
masox,
kečup sladký,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (28)
Proč taky, KLIŽKU, a na guláš, že
...ale jinak
No, tedy až na drobnosti...