Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí filety ve svěží marinádě

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie543 kJ /
130 kcal
Bílkoviny1,68 g
Tuky0,24 g
Vláknina2,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Krok 2: Rozpálíme olej a necháme roztavit slaninu. Vložíme maso, opečeme zprudka po obou stranách. Podlijeme mírně marinádou a dusíme do měkka. Během dušení poléváme maso výpekem a podle potřeby doplňujeme marinádu, ale jen velmi mírně, maso se musí dusit v trošce tekutiny. Asi po 20 min. vsypeme nakrájenou papriku a rajčata, promícháme a vypneme sporák. Necháme asi 10 minut dojít. Dochutíme solí. Šťávu není třeba už zahušťovat, díky brusinkám získá poměrně hustší konzistenci. Podáváme s libovolnou přílohou - v originálním receptu je kuskus, ale určitě může být i rýže, brambory.

Zveřejněno 5. 7. 2010

Poznámka autorky spagetka

Pomeranč vybereme s tmavorůžovou dužninou - má slupku spíš do žluta než do oranžova, šťáva v něm je příjemně nakysle hořká a s vínem a rozmarýnem dělá báječnou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí filety ve svěží marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4zD0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí filety ve svěží marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4zD0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Krásný rcp, utekl mi, jak dělám, nestíhám dala bych sai ho a jak:-K:-K:-p;-):-):yes:

To vypadá báječně, hlavně aby na ty králíky něco nevlezlo jako loni. Kamarádovi už nějací uhynuli,tak se modlíme aby to nepřišlo k nám.

Díky za bodíky, můj muž mě fakt "potěšil". Pravil, jéé ty se naučíš i vařit :-O:-//:-D:-D
Jinak filety jsem koupila v Albertu, mají akci i na králičí stehna a díly z králíka a ty kupodivu vypadají dobře. Celého bych tam taky nekupovala

mám doma všechno, i ty brusinky - jen ne králíka ;-(...králíci v naší rodině vyhynuli po meči i po přeslici, už nejsou zdroje...a jak píše Arnik - z obchodu neeeeee, tak asi zkusím nahradit kuřetem a budu se tvářit, že to stehno je vlastně zadní běh ;-):-D...jen dotaz - ve kterém okamžiku tam přijdou ty brusinky??? díky :yes:

Tohle vypadá docela zajímavě. Jestli někde seženu nějakého ušáka - ne ty předražené tuberáčky z Teska - , čeká ho tenhle osud. Dostávám chutě jen při pohledu na fotku :-p .
A samozřejmě posílám bodíka :yes:

Špagetko, náš oblíbený králíček a ještě tak bezvadně udělaný, to nemůžu nechat bez bodu, tak dávám 2.bodík:yes:

Jejda, to musí být dobré:-p:-p:yes:+1.

Tématické fráze:
filety z králíka, králičí filety-recepty, králičí hřbety v jogurtové marinádě, marináda na králičí maso, králičí filátka, filé z králíka, filet z kralika, jak dlouho dusit králíka, filátka z králíka, filety z kralika recepty, králičí filetky, diaživot, kralici filatka recepty, pečené králičí filety, filety, kralici filety na cervenem vine, kralici filetlet, pečené králičí filety, recepty z králičích filet, marináda králík

Suroviny:
maso králičí, brusinky sušené, rozmarýn, šťáva pomerančová, pepř bílý, slanina, víno červené, olej, paprika čerstvá zelená, rajče

Přidat fotografie receptu