Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí trochu jinak

Zelí je jednou z tradičních příloh naší kuchyně. Někdo radši bílé a jiný zase červené. Připravte si s námi červené zelí, které vaříme na zkaramelizované cibuli zalité sklenkou dobrého vína. Je jen na vás, zda jej necháte sladší nebo kyselejší.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Arnik

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 895 kJ /
453 kcal
Bílkoviny8,38 g
Tuky1,17 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy64,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí vložíme do hrnce, přidáme trochu vody a zelí uvaříme do měkka. Krok 2: Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli a současně přidáme cukr. Krok 3: Když cukr zkaramelizuje (musí se to ohlídat, jinak z toho jsou cibulové karamely), přidá se sklenka vína. Krok 4: Víno necháme vyvařit, přidáme zelí, promícháme a dovaříme. Krok 5: Pokud je zelí příliš sladké, přidáme trochu octa, záleží na chuti.

TIP: Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně

Zveřejněno 5. 7. 2010

Poznámka autora Arnik

Byť se to může někomu zdát trochu ujeté, tak než mě ukamenujete, nejdřív vyzkoušejte. Zatím to mělo všude úspěch. Tak nevím jak tady. Lze tak připravit i bílé zelí, ale v tom případě doporučuji použít bílé víno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené zelí trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M75

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené zelí trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M75

Marie

Komentáře (9)

Zelí jsem zahustila strouhaným bramborem a podávala s lokšemi a kachním prsem. Přidala jsem foto.:-)

casino: já bych byla pro zlatou střední cestu a dala víno ne za 20,- ani za 150,-, ale tak v rozmezí 50 - 60,-. ;-);-)

spagetka:
Vím, bude to znít kacířsky, ale kdysi jsem udělal pokus:
Paralelně jsem uvařil cosi na krabicáku za dvacku a totéž na víně asi za 150,- Zatímco rozdíl v barvě byl znatelný (kartonové jídlo bylo jako když se smíchají různobarevné plastelíny), tak chuť hoho "skleněného" jídla byla jen nepatrně lepší, ale rozhodně to neodpovídalo násobně dražšímu vínisku:-//:-D

...a tady u tohoto zeliska bych se nebál přihodit hrst sultánek:yes:

casino: no a co hrst sušených brusinek nebo ještě lépe lžícu brusinkového kompotu/sterilovaných brusinek

To není vůbec ujeté. Červené víno dávám do červeného zelí na vylepšení chuti vždycky a jíšku na zahuštění dělám z tuku a v něm rozpuštěného cukru. Ráda používám červené sterilované zelí v pytlíku značky Efko, pokud to můžu napsat. :yes:

Na červené kysané zelí jsem se ptala u receptu červené zelí ke kachničce,někdy začátkem února, až teď jsem ho objevila jako náhodný recept. Brzy vyzkouším, kachničku mám v mražáku.

:-p:-p:-p:-)):-K

To zelí vypadá luxusně,jsi šikula!:-pA kde je zbytek oběda?:-)) Tvůj komentář mě vždycky opravdu moc pobaví!Letí bodík!:yes::yes::-D

Já tě neukamenuju, protože to znám a dělávám. To víno bych volila dnes kvalitnější, dřív jsem použila občas krabici, ale už jsem od té hrůzy, jak správně píšeš, upustila.;-):-p:yes:

Tématické fráze:
cervene zeli ke kachne, červené zelí, červené zelí recept, příprava červeného zelí, červené kysané zelí ke kachně, sterilované červené zelí ke kachně, červené zelí recepty, kysane cervene zeli, kysané červené zelí recept, recept na červené zelí, červené zelí s karamelem, sterilované červené zelí recept, recept na kysané červené zelí, kysané červené zelí recepty, červené zelí ke kachně recept, červené zelí na karamelu, jak připravit červené zelí, červene zeli připrava, recept na červené zelí ke kachně, kysané červené zelí ke kachně

Suroviny:
zelí kysané červené, cibule, cukr krupice, víno červené, olej

Přidat fotografie receptu