Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevetky se žampiony a sýrem

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 692 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny145,40 g
Tuky65,08 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 760 mg
Sodík 2,93 g
Sůl7,40 g
Sacharidy39,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme krevety. Krok 2: Necháme je rozmrazit a prohřát, teprve nyní osolíme, opepříme a zasypeme špetkou koriandru. Přidáme kolečka zelené cibulky a necháme ji zavadnout. Krok 3: Vypneme teplotu, přisypeme sýr nakrájený na drobné kostičky a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy. Podáváme s teplou bagetkou.

Zveřejněno 7. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetky se žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkqX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevetky se žampiony a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkqX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Tak to si musím uložit taky.Krevetky chci vyzkoušet už dlouho.A právě mám příležitost.Vypadá to skvostně.:-p

Olčo, jak píše Simonka, bude to jiný recept, ale proč to nezkusit...;-) Mně se tady dobře snoubila ta sametově nasládlá chuť žampionů, nasládlého ementálu, dobře osolených krevet a citrónové šťávy... Ale pokud nejíš houby, dej brokolici na skus, zakápni citrónem a přidej čerstvé zelené lístky koriandru...to bude, myslím, také pochoutka :-p. Možná bych se nebála ani kapky kvalitního bílého vína na podlití a vyvaření. Zůstane po něm báječné aroma...

Vypadá to naprosto úžasně:-O:yes: předevčírem jsme měli hroznou chuť na krevety tak jsem je připravila jen na másle se zelenýma bylinkama a citronem:-p ale příště vyzkouším určitě takto:yes:

Olco,myslím,že by brokolice šla,ale už to bude úplně jiný recept.Protože houby mají svojí charakteristickou chuť.;-):-K

Krevety miluju:-p,tenhle recept vypadá fakt výborně!Jen jsem se chtěla zeptat čím bych mohla nahradit ty žampiony,já totiž houby nerada!:-// 3la by místo nich třeba brokolice?Ale jinak super recept,bodík pro tebe!:-)):-K:yes:

V Praze jsoun krémové taky dražší, ale možná jak kde:-)

Bibi - teď jsi mě přímo zviklala, jestli nekecám já - hned zítra se mrknu, ale fakt žiju v domnění, že o tu korunu či dvě jsou dražší hnědé :-D:-D

Špagetko, jak to, že u vás mají ty krémové žampiony dražší:-? u nás jsou právě dražší ty bílé, není to moc, asi na 1 kg 2 koruny;-)

Ivanko - mám to stejné jako Eliz - jen s tím rozdílem, že mě pozvali někam na nějakou oslavu a švagrová mi nenápadně ukázala jakýsi zeleninový salát "děsně dobrý, ochutnej, nebude" - fakt mi chutnal a pak jsem zjistila,že tam jsou krevety, pak mi dali i jiné mořské plody a mňam!!!!
Jen krabím tyčinkám jsem dlouho nemohla přijít na chuť, protože jsem je koupila od firmy, která - no nic moc...ale právě tady¨na Topkách někdo mi napsal jinou firmu, já jim dala šanci auž je můžu na jakýkoli způsob.
Prostě to chce odvahu a vyzkoušet i nejdřív od někoho jiného ;-);-), proto bych taky nikdy neřekla fuj na jakékoli jídlo, jen proto že mi nechutná, nebo si myslím, že mi nebude chutnat (to jen na okraj pro některé......)
Eliz - to vypadá dobře,- co myslíš, že by udělal čerstvý tymián ještě nebo rozmarýn?
a Simi hnědé žampiony mi zachutnaly hned, jen jsou holt malinko dražší, ale dobrounké ;-)
:-p:yes:

IvanoCh,zkus, je to krásné bílé masíčko a pokud jíš ryby,tak by Ti to nemělo vadit,navíc v této kombinaci si myslím,že musí to být skvělé.:-KJá určitě vyzkouším co nevidět.:yes::-K

Ivanko, napíšu ti, jak jsem se je naučila jíst já. Koupila jsem si před lety nějakou mraženou, již ochucenou zeleninovou směs - tuším thajskou - a nepřečetla si složení. Jedla jsem to a bylo to hrozně dobré...říkala jsem si, co je to tam za výborné a pevné rybí kousíčky :-p. Pak jsem to zjistila :-O, no a od té doby krevety miluju. A možná, že jinak bych je také raději neochutnala, stejně jako dodnes chobotnice, mušle apod.
P.s. V té směsi jsem také poprvé ochutnala a vystopovala čerstvý koriandr, krásně se to doplňovalo a mám tu kombinaci od té doby hrozně ráda.

Krevetky jsem ještě nejedla a ani na ně nemám odvahu. Možná kdybych přišla k hotovým.

:-p:yes::yes::yes: vyzera tu perfektne...tie tvoje jedla s ementalom su bez chyby

Eli,Bibi díky za radu kam pro ně jíti.;-)Běžně v těchto krámech nenakupuji,ale pro hnědé žampiony tam půjdu.;-):-K

Simšo, já ty žampiony kupuju mimo Alberta i v Kauflandu, i když je fakt, že nejsou denně;-)

Eli, tak to je specielně pro mě jako dělané, kápla si mi do chuťových pohárků a dělají divy;-)musím to brzy udělat a ty máš 5.boda:yes:

Tématické fráze:
musí se žampiony loupat, musí se loupat žampiony, krémové žampiony loupat, jak vypada zampion, proč se loupou žampiony, musi se zampiony loupat?, loupani zampionu, hnědé žampiony, mají se žampiony loupat, proč loupat žampiony, jak vypada žapion, loupání žampiony, krevety na žampionech, žampion hnědý, žampiony loupání, mají se loupat žampiony, loupat žampiony, musi se loupat hnede zampiony, krevety s na žampionech, krevetky recept

Suroviny:
krevety, žampióny, sýr ementál, cibulka zelená, česnek, máslo, koriandr, šťáva citronová, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu