Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košíčky s želé

Drobné košíčky plné krému a ovoce a želé jsou vítaným a efektním zákuskem na různých oslavách. Korpus tvoří klasické linecké těsto, plněné jsou ochuceným pudinkovým krémem a pak už záleží na vašich možnostech a fantazii.

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení těsta.

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta.)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 755 kJ /
4 244 kcal
Bílkoviny61,22 g
Tuky228,32 g
Vláknina7,56 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 302 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy482,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo nakrájíme na malé kousky a zpracujeme s prosátou moukou, moučkovým cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou na hladké těsto. Krok 2: Zabalíme je do fólie a uložíme do chladničky odležet. Krok 3: Pak kousky těsta vtlačujeme do kovových formiček na košíčky, dno propíchneme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 18 minut. Krok 4: Po upečení necháme ve formičkách mírně vychladnout a pak vyklopíme. Krok 5: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout, nebo přikryjeme fólií. Krok 6: Máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme pudink. Krok 7: Přidáme zakysanou smetanu a vše dohromady vyšleháme elektrickým robotem na hladký krém. Přichutíme rumem. Krok 8: Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do upečených košíčků. Pozor! Krémem šetřete. Krok 9: Ovoce nakrájíme na kousky, košíčky ozdobíme a dáme do chladničky ztuhnout. Krok 10: Dortové želé připravíme podle návodu výrobce. Krok 11: Košíčky namáčíme do želé (nebo ho jím opatrně poléváme). Poté necháme zaschnout.

TIP: Rady a tipy, jak používat želatinu, agar či dortové želé

Zveřejněno 9. 7. 2010

Poznámka autorky plotna

Ovoce pod želé je chráněno před oxidací a krásně se leskne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky s želé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Ml2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košíčky s želé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Ml2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (73)

Výborné košíčky, na každé oslavě mají ohromný úspěch.

plotna: Moc děkuji za odpověď, pěkný den :-K

Veronika.Hrozna: Děkuji za odpověď a radu. Dám si pozor. Ještě, že jste mi to napsala, nevěděla bych:-D

Buchyna: KS je přesně tolik,co je na foto.48

Buchyna: Ano já je pekla, vyšlo asi 30 košíčků. Jen si dej pozor na krém, pokud do něj přidáš něco studené, tak se srazí a můžeš ho vyhodit! Takže 2 hodiny před uděláním krému, měj uvařený pudink pokojové teploty a měj zakysanou smetanu a rum, nebo vaječňák a Heru ven z lednice. Mě se srazil a dělala jsem další! :-//

Didi07: dobrý den, bohužel autorka neuvedla, kolik ks z této dávky vyjde. Můžete mi, prosím, poradit? Děkuji za ochotu a přeji pěkný den.:-K Buchyna

Vynikající recept. Děkuji autorce. Pekla jsem dvojitou dávku a jen se po nich zaprášilo. Zbylo mi dost krému, tak jsem druhý den upekla další košíčky a ty jsem ani nestihla polít želatinou. Byly snědené dřív, než jsem želatinu připravila :-)

Košíčky vynikající, konečně se mi něco povedlo a mám z toho opravdu radost :-8 máte někdo tip na to, jak rychle zapracovat těsto do formiček - a tak, aby bylo „tak akorát“, ani tenké, ani silné? Není to otázka minuty a ke konci už jsem toho měla plné zuby :-D První várku do trouby jsem udělala moc silnou, tak jsem se poučila a dělala tenčí, ale když se vezmou do ruky, tak praskají :-( Jinak těsto výborné, před naplněním křupavé, další den po naplnění už perfektně měkoučké, tak jak jsem zvyklá z cukrárny :-) Měly u všech úspěch, určitě budu stále zkoušet a snažit se zlepšovat :-)

Monii.K:
" ulepené" ?
Zkuste vyvalovat mezi fóliemi (stačí rozstřihnout mikrotenový sáček) :-K
***
V rct je uvedená klasika 1:2:3 Na uvedené množství stačí 1 žloutek

Zobrazit 2 starší odpovědi

Není potřeba dlouho.Protože se dává do košíčků, stačí dvě hodinky nebo ho tam můžete nechat jako na vánoční cukroví.U mě to jsou tři dny.

Dobrý den, pustila jsem se do vašeho receptu, můžu se zeptat, jak dlouho nechat testo odpocinout v chladnicce? Dekuji

Taky přidávám fotečku, jsou fakt úžasné

Nejsem si úplně jistá ale myslím že tolik co je nafocené. Nějaké prázdné košíčky zůstali.

Dobrý den, kolik je z jedné várky asi košíčků, prosím? :-)

Tak se mi konečně podařilo vložit fotky, bohužel jen z mobilu, foťák
stávkuje a je v opravě...:-S

Košíčky vyzkoušené, jsou moc dobré:-p a vypadají jako od cukráře,
dávám :yes: a snad se mi časem podaří přidat i fotku

Tématické fráze:
recept na ovocne košičky se želé, ovocné košíčky s vanilkovým krémem, košíčky, recept na ovocne kosicky s zele, vanilkový krém do košíčků, vánoční košíčky s krémem, ovocné košíčky, ovocné košíčky vanilkový krém, krém do košíčků, košíčky recept, košíčky se želé, košíčky s vanilkovým krémem, košíčky s krémem a ovocem, formičky na pečení košíčky kovové, recept na košíčky, krem do ovocnych kosicku, krem na kosicky, vanilkové košíčky, zele, recept na zele

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, mléko, máslo, cukr krupice, pudink vanilkový, cukr vanilkový, smetana zakysaná, rum, ovoce, želé dortové

Přidat fotografie receptu