Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špekové rohlíkové knedlíky

V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako hlavní jídlo nebo je využijte jako přílohu.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petulen petulen

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 14 kusů

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 736 kJ /
3 283 kcal
Bílkoviny169,15 g
Tuky62,24 g
Vláknina36,75 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 5,76 g
Sůl13,55 g
Sacharidy495,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky a spolu s olejem restujeme na pánvi. Jakmile pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso nebo salám, kostičky rohlíků a vše společně osmažíme. Necháme vychladnout. Krok 3: Přidáme vejce, mouku, mléko a osolíme. Krok 4: Tvarujeme kulaté knedlíky a 10 minut vaříme v osolené vodě. Krok 5: K těmto knedlíkům podáváme zelí a osmaženou cibulku.

TIP: Jak správně připravit hlávkové zelí ke knedlíkům?

Zveřejněno 11. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špekové rohlíkové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2mz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špekové rohlíkové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2mz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Já dávám uzenou krkovičku, a vyšlehám si sníh a do mléka si ještě přidám 30g sádla,
dodá to úžasnou chuť špekových knedlíků, na toto množství ( 350g) mouky přidám ještě 8g
prášku do pečiva, knedlíky se tím příjemně zvláční, vařím je 13minut v plném varu. Akorát po vyjmutí z hrnce se musejí probodnout stejně jako kynuté houskové kedlíky

Dávám do nich anglickou, případně trochu špeku, více méně je jedno co se týče váhy a objemu surovin +- 50g nevadí, pro lepší pojivost je dobré dát polohrubou mouku, při vaření ve vodě se mi často rozpadaly, tak je dělám na pařáku a není problém. Z tohoto množství máme jídlo 4členná rodina na 2 dny :-)

výborný

Přidala jsem kurkumu a medvědí česnek. Při tvarování knedlíků jsem si ruce máčela ve vodě, aby se těsto nelepilo. A povedly se. Dávám bod:-)

Dnešní oběd. Povedl se, moc dobré :yes::-). Také jsem dala místo mouky krupicku.:-D

Dnes jsem připravila už podruhé podle tohohle receptu, jen jsem měla cca 350g uzeného, takže už jsem nedala salám a rohlíky jsem nesmažila spolu s cibulkou. K tomu zelí a byl super oběd. Ke zbylým knedlíkům udělám pro změnu špenát. Díky za recept!

Výborné, vařila jsem dnes poprvé a moc se povedly, děkuji za skvělý recept :-K

Já přidávám po osmahnutí uzeného ještě drobet mletého kmínu a hodně petržele. Rohlíky nebo toustový chléb (lépe se krájí) nesmažím, v míse zalévám mlékem s vejcem. Knedlíků mám asi 7 velikosti tenisáku a půlím je (1porce-dvě koule). Nejvíce se ke knedlíkům hodí červené zelí sladkokyselé: sliju z něj nálev, zaleju vodou s trochou octa, přidám cukr nebo cukerin, trochu mletého kmínu a povařím asi 15min až se skoro vyvaří voda, pak dohustím strouhaným bramborem. Pokud během přípravy ochutnáte a dochutíte octem a cukrem, aby bylo zelí správně sladkokyselé po knedlíkách se pak zapráší. Navrch dávám taky cibulku, smaženou na sádle se špetkou másla.

Za 5 minut budou!!!;-)

Moc děkuji za báááječný recept.:yes:Knedlíky jsem uvařila a všichni se oblizují.Dala jsem uzený vepřový bok a byl to luxus.:-)

Krásné knedlíčky. . . jen nechápu, proč se nazývají "špekové". O špeku v ingrediencích není slovíčka. :-O

Použila jsem klasický špek(uzený).Moc dobré,k tomu moravské zelí a sekaná:-p:-)

Vynikající recept, moc nám chutná - díky!:-p:yes::yes::yes::-K (posílám fotku) Rozhodně bych je neriskovala jako přílohu - mohly by předčít to"hlavní";-):-D Se zelím a cibulkou nemají chybu...

před chvíli jsem dovařila a synovi se dělají boule za ušima,:-D

Tahle dobrá příloha mi nějak unikla:-)+:-p:yes:

Štěpánka 25. 3. 2012 17:43
Knedlíky jsem uvařila ke gulášku a jsou fakt výborné:yes::yes::yes:.Jen jsem si tam přidala špetičku muškátového oříšku a hromádku nasekané petrželky.Jinak fakt dobrota a těsto pěkné ke zpracování.:-p:-p:-p

Štěpánka: :yes: Správně, šnitlíkem, petruželkou, pórkem já do nich taky nešetřím. přidávám pepř, muškátového oříšku taky dost. Cibulku pěkně osmažit, uzený špek pořádně opéci a uzené koleno obrat a pokrájet. Jen místo hrubé mouky dávám krupičku. K tomu červené nebo bílé karamelová zelíčko. Přidám fotečky pro posouzení. :-D

:-p:yes::yes:

Hmmm zajímavé. Ukládám a vyzkouším;-):yes:

:-p:-p;-):-D:-)):-K:-K

Tématické fráze:
špekove knedlíky, špekové knedlíky s uzeným masem, spekovy knedlík, špekove knedliky recept, špekové knedlíky se zelím, top recepty špekove knedlíky, recept na špekove knedliky, špekový knedlík recept, rohlikové knedliky, recept špekové knedlíky, recepty spekove knedliky, knedliky z rohlíků, špekové knedlík se zelím, spekovy knedliky, knedlíky špekové, knedlik z rohliku, špekove.knedliky, špekove knedliky s uzenym, spekoveknedliky, spekove

Suroviny:
rohlík, cibule, špek, maso uzené, olej, vejce, mouka hrubá, mléko, sůl

Přidat fotografie receptu